Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Brazīlija hondurasiešu vārtos sasit septiņas bumbas, Venecuēla 20 minūtēs nokauj ASV

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Brazīlija hondurasiešu vārtos sasit septiņas bumbas, Venecuēla 20 minūtēs nokauj ASV
Brazīlijas izlases futbolisti svin vārtu guvumu. Foto: AFP/Scanpix

Negaidīti apjomīgu panākumu pēdējā pārbaudes spēlē pirms gaidāmā "Copa America" turnīra svinējusi tā rīkotājvalsts Brazīlija, kas Portualegri pilsētā ar 7:0 sagrāva Hondurasu. Savukārt Venecuēla izbraukumā Sinsinati jau līdz 36. minūtei spēja panākt 3:0 pārsvaru pār vietējo ASV izlasi.

Brazīlieši rezultātu atklāja jau sestajā minūtē, kad pēc īsa centrējuma bumbai ar galvu pieslēdzās Gabriels Žezuss, kurš to raidīja pret zemi un hondurasiešu vārtos. Vēl pēc septiņām minūtēm pēc stūra sitiena precīzi tālajā stūrī bumbu pārvirzīja pieredzējušais Tjago Silva (2:0). Savukārt 29. minūtē Hondurasas situācija kļuva vēl neapskaužamāka, no laukuma tiekot noraidītam Rommelam Kvioto, kurš izdarīja ļoti bīstamu noteikumu pārkāpumu, ar taisnām kājām cīņā par bumbu ietriecoties pussargā Artūrā, kurš guva savainojumu un neilgi pēc tam tika nomainīts. Brazīlieši atriebās ar nopelnītu 11 metru soda sitienu, kuru realizēja Felipe Kutinjo (3:0).

Drīz pēc 15 minūšu pārtraukuma Brazīlijai izdevās panākt arī 4:0, kad hondurasiešu vārtsarga kļūdu izgājienā izmantoja Gabriels Žezuss, gūstot savus otros vārtus spēlē. Pēc deviņām minūtēm izcilu solo izrāvienu pretuzbrukumā veica Dāvids Nerešs, kurš filigrānā stilā bumbu pārmeta pāri vārtsarga rokām un vārtos (5:0). Savukārt 65. minūtē mājinieku sestos vārtus guva Roberto Firmino, līdzīgā stilā pārceļot bumbu pāri vārtsarga tvērienam. Mača gala rezultātu 7:0 ar sitienu tukšos vārtos uzstādīja Ričarlisons.

Spožu pēdējo gatavošanās maču aizvadījusi arī cita "Copa America" dalībniece Venecuēla, kas ar 3:0 izbraukumā sakāva ASV. Divus vārtus venecuēliešu rindās guva Salomons Rondons, kurš pēc ļoti rupjas amerikāņu kļūdas saspēlē savā laukuma pusē 16. minūtē guva komandas pirmos, kā arī 36. minūtē - trešos vārtus. Savukārt 2:0 30. minūtē panāca Džefersons Dāvids Savarino Kvintero, kurš sākumā trāpīja pa vārtu stabu, taču pēc pāris sekundēm mājinieku cietoksnī iesita atlēkušo bumbu.

"Copa America" turnīram pieaicinātā Japānas izlase, pateicoties diviem Kensukes Nagai rezultatīviem sitieniem pirmajā puslaikā, ar 2:0 savās mājās Mijagi pieveica Salvadoru. Japāņiem piederēja milzīgs pārsvars izdarītajos sitienos (15:1).

Paralēli notiek gatavošanās arī Āfrikas Nāciju kausam, kas iesāksies jūnija vidū. Negaidīts rezultāts ticis fiksēts pārbaudes spēlē, kurā Namībija ar 1:0 viesos pieveica Ganas valstsvienību. Uzvaras vārtus 31. minūtē guva Manfrēds Štarke.

Izlašu pārbaudes spēles, 9. jūnijs

SpēleRez.
Japāna - Salvadora2:0
Gana - Namībija0:1
Kongo DR - Burkinafaso0:0
Kamerūna - Zambija2:1
Uganda - Turkmenistāna0:0
ASV - Venecuēla0:3
Brazīlija - Hondurasa7:0

     [+] [-]

, 2019-06-10 01:48, pirms 5 gadiem
Cerams ka Arturam nekas nopitns,vismaz taa pagaidaam zinjo,vinjam jau sezonas laikaa savainojumu bishku pa daudz bija.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-10 02:46, pirms 5 gadiem
Skaista uzvara Venecuēlai!

  -1 [+] [-]

, 2019-06-10 02:48, pirms 5 gadiem
Kāpēc Japāna spēlēs Copa America?!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-10 07:34, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Kāpēc Japāna spēlēs Copa America?!
Tāpēc ka zeme ir plakana.