Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Zenit" sakauj "Unics" un trešo gadu pēc kārtas izcīna trešo vietu VTB līgā

Andrejs Siliņš

"Zenit" sakauj "Unics" un trešo gadu pēc kārtas izcīna trešo vietu VTB līgā
"Zenit"
Foto: VTB League

Svētdien Krievijas galvaspilsētā Maskavā notiekošajā VTB Vienotās Basketbola līgas "Final Four" turnīrā spēlē par trešo vietu Sanktpēterburgas "Zenit" ar rezultātu 93:79 apspēlēja Kazaņas "Unics", trešo gadu pēc kārtas sezonu noslēdzot trešajā vietā.

Pusfinālā "Zenit" bez variantiem atzina CSKA pārākumu (67:84), kamēr "Unics" ar 71:76 sīvākā cīņā piekāpās Maskavas apgabala "Khimki". Šodien abas pusfinālu zaudētājas savā starpā piecarpus tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē Maskavā izspēlēja bronzas godalgas, un "Zenit" jau pirmajā puslaikā ielika pamatus panākumam, kas beigās tika izcīnīts ar rezultātu 93:79.

"Zenit" rindās 29 punktus guva Kails Kurics, 20 pievienoja Demonte Hārpers, bet ar 12 punktiem un septiņām bumbām izcēlās Šeins Vitingtons. "Zenit" sastāvā VTB līgas bronzu izcīnīja pagājušosezon Liepājas komandā spēlējušais amerikāņu aizsargs Malkolms Grifins. "Unics" rindās pēdējā sezonas mačā ar 14 punktiem un septiņām bumbām atzīmējās Melvins Edžims.

"Zenit" izcīnīja trešo vietu VTB līgā jau trešo gadu pēc kārtas. Tiesa, iepriekšējās divās sezonās netika rīkota cīņa par bronzu, līdz ar to vietu sadalījums tika noteikts pēc regulārās sezonas rezultātiem. Gan "Zenit", gan "Unics" nodrošinājušas dalību ULEB Eiropas kausā nākamajā sezonā. Tur spēlēs arī piektajā vietā palikusī Krasnodaras "Lokomotiv Kuban".

VTB līgas finālā šovakar astoņkārtējā čempione CSKA spēlēs pret "Khimki", kas ir vienīgā komanda, kas spējusi atņemt CSKA titulu VTB līgas vēsturē. Tas notika 2011. gadā, kad čempiones noskaidrošanas nolūkos arī tika rīkots "Final Four" turnīrs.