Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA ieteiks klubiem atpūtināt spēlētājus tikai mājas spēlēs

Andrejs Siliņš

NBA ieteiks klubiem atpūtināt spēlētājus tikai mājas spēlēs
Viens no aktīvākajiem spēlētāju atpūtinātājiem regulārajā sezonā "Spurs" treneris Gregs Popovičs
Foto: EPA / Scanpix

Nacionāls basketbola asociācijas (NBA) Sacensību komiteja pieņēmusi vadlīnijas ar ieteikumiem visiem līgas klubiem saistībā ar spēlētāju atpūtināšanu regulārās sezonas laikā - līga aicinās basketbolistus atpūtināt tikai mājas spēlēs, kā arī ne vairāk par vienu pamata piecinieka spēlētāju vienlaicīgi.

Ar katru sezonu jautājums par spēlētāju atpūtināšanu regulārā turnīra laikā kļūst aizvien aktuālāks, un arī šī sezona nav bijusi izņēmums. Sākot jau ar nākamo sezonu, NBA stingri ieteiks klubiem vairākas vadlīnijas saistībā ar spēlētāju atpūtināšanu, atklājis līgas komisārs Adams Silvers.

"Ieteiksim atpūtināšanas ilgumu, to, ka atpūtināt vajadzētu tikai mājas spēlēs, kā arī lai vienlaikus netiktu atpūtināti vairāki starta piecinieka spēlētāji," ESPN citē Silveru. "Redzēsim, kā tas strādās. Nevēlos ieteikt tik lieliskiem treneriem neko par minūtēm [ierobežojumiem]. Spēlētāji sezonas laikā bieži gūst savainojumus - ne tik lielus, ka nevar spēlēt, bet nevajadzētu gan. Tad funkcijas jāveic līgas dakteriem un komandas dakteriem, lai noteiktu, cik vesels ir spēlētājs un vai viņam vajadzētu atrasties laukumā."

"Vēlos ieviest sistēmu, kas paļautos uz mūsu komandu godīgumu, lai atpūtināšana tiktu veikta pareizi, taču līgas vadība nediktētu treneriem un ģenerālmenedžeriem konkrēti, kurās spēlēs basketbolistiem vajadzētu vai nevajadzētu spēlēt," turpināja komisārs.

Sezonas laikā bieži vien saņemti pārmetumi par to, ka komandas atpūtina spēlētājus izbraukuma spēlēs, tādējādi atņemot dažu pilsētu līdzjutējiem klātienē redzēt vienīgo (ja komanda ir pretējā konferencē) vai vienu no divām reizēm, kad kāds spēlētājs ar savu komandu viesojas pilsētā.

Izmantotie resursi:
ESPN

  +3 [+] [-]

, 2017-06-10 17:14, pirms 7 gadiem
No sportiskās puses skatoties, nedomāju ka līgai būtu jāiejaucas. Treneri un spēlētāji labāk zina kad spēlēt un kad atpūsties.

  +3 [+] [-]

, 2017-06-10 19:09, pirms 7 gadiem
Vadlīnijas nav konkrētas. Grūtākie jau ir tieši garie izbraukumi un dienas, kad ir divas spēles pēc kārtas, tāpēc ar tām mājas spēlēm bišk auzās. Otrkārt, ja komandai nav stabila sākumsastāva, tad kā izlems, ka ir vairāk par vienu?

     [+] [-]

, 2017-06-10 23:54, pirms 7 gadiem
Ja tāds klubs kā Cavs atbrauc uz teiksim laukiem Portlendu, vienreiz sezonā, tad tie kas laicīgi nopirkuši biļetes, to noteikti ir veikuši domājot redzēt galvenās zvaigznes darbā. Tādēļ, svarīgi labs lēmums

     [+] [-]

, 2017-06-11 00:29, pirms 7 gadiem
Tieši tā,cilvēki nopērk biļetes lai redzētu,piemēram LBJ darbībā pret savas pilsētas komandu un šis nespēlē,es justos diezgan sarūgtināts.