Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Karjeru beidz pasaules čempions un olimpiskais vicečempions Kapanens

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Karjeru beidz pasaules čempions un olimpiskais vicečempions Kapanens
Niko Kapanens
Foto: AP/Scanpix

39 gadu vecumā hokejista karjerai punktu pielicis somu uzbrucējs Niko Kapanens, kurš kļuvis par pasaules čempionu un olimpisko vicečempionu, kā arī divas reizes ieguvis Gagarina kausu.

"Lēmumu pieņēmu, ieklausoties gan ģimenē, gan sevī. Jāsaka, ka viedokli pauda arī mans ķermenis," pēc pieņemtā lēmuma sacīja Niko Kapanens, kurš pēdējos gados cīnījies ar savainojumiem. Viņš pēdējā sezonā pārstāvēja dzimto HPK komandu, un kapteinis 49 mačos savāca 28 punktus. "Tas bija gods. Aizvadījām labu sezonu un progresējām gan kā komanda, gan kā organizācija."

Kapanens Somijā pavadīja pēdējās trīs sezonas, jo pirms tam bija Helsinku "Jokerit" kapteinis. Pirmajā gadā viņš savāca 33 punktus, kam sekoja 26 punkti. Centra uzbrucējs Kontinentālajā hokeja līgā spēlēja no 2008. līdz 2016. gadam, un kopā ar Kazaņas "Ak Bars" viņš divas reizes izcīnīja Gagarina kausu. Savukārt ar Prāgas "Lev" izdevās iekļūt finālā.

Pirms Krievijas viņš sešas sezonas spēlēja Nacionālajā hokeja līgā, pārstāvot trīs komandas – Dalasas "Stars", Atlantas "Thrashers" un Fīniksas "Coyotes". Labākajā sezonā izdevās sakrāt 35 punktus 81 spēlē, tostarp 14 vārtu guvumus.

Tomēr lielākos panākumus karjerā Kapanens izcīnījis kopā ar Somijas izlasi. 2011. gadā viņš kļuva par pasaules čempionu, tāpat divreiz izcīnīts sudrabs un divreiz iegūta bronza. 2006. gadā Kapanens un somi zaudēja olimpisko spēļu finālā, bet 2010. gadā izdevās tikt pie bronzas. Tāpat viņš ir pasaules junioru čempions.

Izmantotie resursi:
Hämeenlinnan Pallokerho — Kovalla tunteella

     [+] [-]

, 2017-06-10 19:32, pirms 7 gadiem
Izcils spēlētājs.

     [+] [-]

, 2017-06-10 20:53, pirms 7 gadiem
Kapanens beidza kapāt