Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Karjala" kausā pirms olimpiādes pirmoreiz spēlēs arī Šveice un Kanāda

Andrejs Siliņš

"Karjala" kausā pirms olimpiādes pirmoreiz spēlēs arī Šveice un Kanāda
Šveices hokeja izlase
Foto: Sputnik / Scanpix

Somijas Hokeja federācija paziņojusi, ka ikgadējā pārbaudes turnīrā "Karjala Cup", kas prasti norisinās novembra vidū, bez ierastajām dalībniecēm pirmo reizi piedalīsies arī Šveice un Kanāda.

"Karjala" kauss norisinās no 1992. gada (ar šo nosaukumu - kopš 1996. gada) un parasti tas norisinās novembrī. Lai gan ierasti turnīrā startē Somija, Zviedrija, Čehija un Krievija, šī gada turnīrā, kas paredzēts no 8. līdz 12. novembrim, uzaicinātas arī divas citas izlases, kas piedalīsies 2018. gada olimpiskajās spēlēs - Šveice un Kanāda.

Bez četrām ierastajām dalībniecēm turnīrā pa reizei spēlējušas arī ASV un Francija. Amerikāņi piedalījās pirmajā reizē 1992. gadā, bet francūžiem tāda iespēja bija 1995. gadā, kad kausu sauca par Ziemassvētku turnīru.

Līdz šim pēdējā "Karjala" kausā, kas notika pagājušā gada novembra pirmajos datumos, triumfēja Krievija, uzvaras izcīnot visās trīs spēlēs, un tas bija Krievijas pirmais panākums turnīrā kopš 2011. gada. Visvairāk uzvaru ticis mājiniecei Somijai - tā triumfējusi 11 reižu.

Kanāda, Čehija un Šveice olimpiskajās spēlēs nākamgad būs vienā apakšgrupā (vēl arī mājiniece Koreja). Zviedrija un Somija spēlēs kopā C grupā (arī Norvēģija un Vācija), bet Krievijai vieta B grupā (vēl arī ASV, Slovākija un Slovēnija).

Izmantotie resursi:
https://swisshockeynews.ch/