Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ja atsāksies Eirolīga, "Maccabi" nespēlēs Izraēlas čempionātā

Andrejs Siliņš

Ja atsāksies Eirolīga, "Maccabi" nespēlēs Izraēlas čempionātā
Skotijs Vilbekins. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Izraēlas basketbola superklubs Telavivas "Maccabi" informējis, ka gadījumā, ja atsāksies ULEB Eirolīga, komanda nepiedalīsies Izraēlas čempionātā, kura atsākšanās laiks jau zināms.

Jau iepriekš informējām, ka Izraēlas basketbola līgas sezona tiks atsākta 20. jūnijā un pabeigta jūlija pēdējā nedēļā. Visu komandu spēlētāji no 17. līdz 31. maijam būs karantīnā, bet no 1. jūnija komandas atsāks treniņus, lai sagatavotos sezonas atsākšanai.

Visas komandas spēlēs aizvadīs pašas savos laukumos, taču bez skatītāju klātbūtnes. Katrai komandai būs pa divām spēlēm nedēļā. Pēc tam sekos ceturtdaļfināli, bet pēdējā jūlija nedēļā norisināsies Izraēlas līgā ierastais "Final Four" turnīrs čempionu noskaidrošanai.

"Maccabi" ir čempionāta līdervienība un galvenā favorīte, lai titulu nosargātu. Tomēr šodien klubs ar vēstuli informējis Izraēlas līgas vadību, ka gadījumā, ja atsāksies arī ULEB Eirolīgas sezona, "Maccabi" piedalīsies tikai Eirolīgā, turklāt norādīja, ka nav apmierināta ar Izraēlas līgas veselības drošības jautājumu risināšanu: "Mums šķiet, ka nav pieņemts atbilstošs risinājums, lai nodrošinātu spēlētāju veselību."

Eirolīgā "Maccabi" aizvada labu sezonu, sezonas pārtraukšanas brīdī ar 19 uzvarām 28 spēlēs ieņēma piekto pozīciju un uzskatāma par reālu kandidāti cīņā par vietu "Final Four".

Tāpat kļuvis zināms, ka "Maccabi" uz sezonas atsākšanu Izraēlas čempionātā var rēķināties ar pusi no ārzemju spēlētājiem - pieciem. Klubam šajā sezonā ir līgumi pat ar desmit spēlētājiem, kuriem nav Izraēlas pilsonības (vēl dažiem amerikāņiem ir Izraēlas pase). Atgriezties Izraēlā gatavi Skotijs Vilbekins, Sendijs Kohens, Otello Hanters, Andželo Kalojaro un Elaidža Braients.

Izmantotie resursi:
https://www.walla.co.il/