Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2901, Did:0, useCase: 3

Muštukovs vēro: Neļauties eiforijai, pret Vāciju veiksmei beidzot jāuzsmaida mums

Muštukovs vēro: Neļauties eiforijai, pret Vāciju veiksmei beidzot jāuzsmaida mums
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Latvijas izlases vārtsargs Ervīns Muštukovs turpina Sportacentrs.com izteikt savas pārdomas par Latvijas valstsvienības sniegumu pasaules čempionātā Dānijā. Šoreiz Ervīns atskatās uz zaudējumu papildlaikā pret ASV.

"Jā, zaudējumu patiešām paredzēju, taču šoreiz sniegums bija tiešām labs. No otras puses pret stiprākām komandām savā ziņā ir vieglāk spēlēt. Jau minēju, ka iegūtie trīs punkti pret Dienvidkoreju ļaus mazliet atbrīvoties. Pret amerikāņiem mums allaž gājis labi. Ja nemaldos, tad lielas sagrāves nekad nav bijis. Ir bijuši minimāli zaudējumi vai skaistas uzvaras. Tagad galvenais neļauties eiforijai, jo ASV nav Kanāda.

Izteicos, ka vārtos pret ASV es liktu Kristeru Gudļevski. Treneri lēma citādi un uzminēja. Acīmredzot zemapziņā bija doma, ka varam pacīnīties par punktiem, un Elvim Merzļikinam treneri uzticas vairāk. Vienlaikus šis viens izcīnītais punkts jau neko daudz nedod, jo tāpat savstarpējās spēlēs būs jāuzvar gan Vācija, gan Dānija. Man patika, ka komanda beidzot izskatījās saspēlējusies. Taču atgādinu, ka pret sava līmeņa komandām būs pavisam cita spēle. Turklāt, iespējams, izšķirošais mačs būs pēdējais. Tas būs pret Dāniju pie pilnām tribīnēm.

Runājot par skaitliskā sastāva pārkāpumiem, kas pirmajā trešdaļā maksāja zaudētus vārtus, tie šķita pavisam nesaprotami. Arī Miķeļa Rēdliha pārkāpums pamatlaika beigās un Oskara Cibuļska noraidījums papildlaikā nebija obligāti. No otras puses - arī amerikāņiem šajā mačā bija stulbi noraidījumi.

Otrajos ielaistajos vārtos ripa bija ņemama, taču kaut kā izskrēja cauri biksēm. It kā Elvis visu darīja pareizi, bet reizēm tā gadās, ka ripa vienkārši atrod mazāko spraugu un ielido vārtos. Ja vērtējam visu spēli, tad Merzļikins aizvadīja teicamu maču un pelnīti tika atzīts par labāko Latvijas izlasē. Ja ne viņš, tad būtu piedzīvojuši skaistu zaudējumu ar 2:4.

Nākamajā spēlē pret Vāciju nav nekādas nozīmes, kā abas komandas aizvadījušas iepriekšējās spēles. Mēs zaudējām Somijai ar 1:8, bet dāņi uzvarēja somus ar 3:2. Tas taču nenozīmē, ka pret Dāniju mums nav variantu. Pret vāciešiem iepriekš esam piedzīvojuši divas sāpīgas neveiksmes - olimpiskajā kvalifikācijā un pasaules čempionātā. Kaut kad tam jānāk atpakaļ. Cerams, ka tas notiks jau rīt."

     [+] [-]

, 2018-05-10 23:30, pirms 6 gadiem
Spēle pret GER notiks parīt, nevis rīt.

     [+] [-]

, 2018-05-10 23:35, pirms 6 gadiem
Ahu jena seksperts, es arī varētu būt

     [+] [-]

, 2018-05-10 23:36, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Spēle pret GER notiks parīt, nevis rīt.
Es šaubos, ka ir jēga labot to stulbeņus...

  -1 [+] [-]

, 2018-05-11 00:31, pirms 6 gadiem
Galvenais palikt elites grupaa. Sasniegt kaut ko vairaak nav speejiiga LATVIJAS izlase.

     [+] [-]

, 2018-05-11 03:19, pirms 6 gadiem
Baigi labie eksperti te novākušies. Kronis visam ir, ka viņš saka, ka šim punktam nav nozīmes.. nu galīgs āksts.. Tas mums ļauj no fričiem paņemt tikai divus punktus, jo dāņi būs jāņem pamatlaikā, ja gribam 1/4 finālu.