Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Kohai Latvijas rekords un uzvara sacensībās Vācijā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Kohai Latvijas rekords un uzvara sacensībās Vācijā
Rebeka Koha
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas labākā svarcēlāja Rebeka Koha ar jaunu Latvijas rekordu uzvarēja tradicionālajās svarcelšanas sacensības Vācijā "Pokal der Blauen Schwerter", kurās triumfēja arī pagājušajā gadā.

Šīs sacensības ir vienas no vecākajām Vācijā, kurās tradicionāli piedalās labākie Vācijas svarcēlāji, kā arī uzaicinātie sportisti no citām valstīm. Sacensībās kopumā piedalījās 33 sportisti no Vācijas, Polijas, Latvijas, Spānijas, Zviedrijas, Ungārijas, Beļģijas, Somijas, Itālijas un Īrijas. Sacensību formāts paredzēja, ka dalībnieki startēja vīriešu un sieviešu konkurencē, bet netiek dalīti svara kategorijās, uzvarētājus noskaidrojot ar tā saucamo Sinklera tabulu palīdzību.

Sieviešu konkurencē pirmo vietu visai pārliecinoši ieguva Rebeka Koha, kurai veiksmīgi bija visi piegājieni, kas raušanā ļāva sasniegt 96kg, bet grūšanā – 118kg. Gan summā savāktie 214kg, gan raušanas rezultāts ir jauni personiskie un valsts rekordi. Pēc Sinklera tabulas Kohai par šo rezultātu pienācās 169 punkti, kas bija par 24 vairāk nekā otrās vietas ieguvējai, spānietei Atenerijai Ernandesai un par 25 vairāk nekā zviedrietei Patrīcijai Streniusai.

Jāatgādina, ka Eiropas čempionātā Rebekai sudraba medaļu nodrošināja par vienu kilogramu zemāks rezultāts – toreiz raušanā tika pacelti 95 kg.

Vīru konkurencē Latviju pārstāvēja trenera Eduarda Andruškeviča audzēkņi Artūrs Plēsnieks un Ritvars Suharevs. Plēsnieks, kurš pēc pleca operācijas vēl turpina startēt saudzējošākā režīmā, raušanā sasniedza 170kg, bet grūšanā pacēla 212kg, summā savācot 382 kilogramus. Pēc Sinklera tabulas Plēsniekam pienācās 175 punkti, kas ļāva ieņemt otro vietu, par 12 punktiem piekāpjoties mājinieku favorītam Maksam Langam.

Suharevs summā pacēla 327 kilogramus (155kg + 172kg) un ieguva 173 punktus, taču rezultāti bija tik blīvi, ka jaunajam Latvijas atlētam nācās samierināties ar sesto vietu, kas lielajā konkurencē arī, protams, ir vērā ņemams sasniegums. Jāpiebilst, ka Plēsnieks grūšanā netika galā ar 213 kg smagu svaru stieni, bet pārējos piegājienos bija sekmīgs, bet Suharevam pēc perfekta snieguma raušanā, grūšanā padevās tikai viens veiksmīgs mēģinājums.

     [+] [-]

, 2017-05-10 23:42, pirms 7 gadiem
Sinklera punkti krasi mainījušies
Kādreiz bija paceltie kg reiz paša svars - smagajiem ap 1.1, vieglajiem ap 1,6