Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ļubšis: "Patīkami pārsteidzis Vaičulis, līderis ir Savens"

Andris Liepa
Andris Liepa

Ļubšis: "Patīkami pārsteidzis Vaičulis, līderis ir Savens"
"Daugavas" galvenais treneris Virginijus Ļubšis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

SMScredit.lv Virslīgas organizētāja „Futbola Virslīga” sagatavojusi nelielu interviju ar turnīra marta/aprīļa labāko treneri Virginiju Ļubši, kurš vada Rīgas "Daugavu".

Sveicam jūs ar mēneša labākā trenera titulu! Kā uzzinājāt faktu, ka saņēmis šādu titulu? Vai ko tādu gaidījāt?
Paldies. Ja godīgi, tad es pat to nezināju. Piezvanīja kluba pārstāvis Artis [Artis Novickis, kluba preses sekretārs] un man paziņoja šos patīkamos jaunumus. Paldies par šo titulu, bet pagaidām vēl neko dižu Latvijā neesmu izdarījis. Tomēr tīri psiholoģiski ir patīkami saņemt šādu atzinumu un dod papildus spēku turpināt savu darbu vēl labāk.

Pēc 5 spēlēm esat dalītā 2.vietā. Vai ar sezonas ievadu varat būt apmierināts?
Domāju, ka ar tādu spēcīgu sastāvu, kāds ir mums un vēl spēlējot pirmās spēles ar tik spēcīgiem pretiniekiem, tad uzskatu, ka 8 punkti dod stimulu iet tālāk un strādāt vēl smagāk. Komandai ir liels potenciāls, bet par kādu konkrētu vietu varēsim spriest pēc pirmā apļa.

Vai neizšķirti pret „Skonto” un Daugavpils „Daugavu” ir apmierinošs rezultāts jums kā trenerim?
Domāju, abas spēles bija ļoti saspringtas. Abās spēlēs varējām uzvarēt, bet, ja rezultāts uz tablo vēsta par neizšķirtu, tad tas tik nozīmē, kad abas komandas ir bijušas spēkos līdzvērtīgas.

Kura no mēneša spēlēm prasīja vislielākās galvassāpes?
Domāju, ka pēdējā spēle ar Liepāju (Latvijas kausa pusfināla spēle), kur visa komanda ļoti vēlējās uzvarēt. Centāmies uzvarēt un tikt finālā. Nerealizējām paši savus momentus un tamdēļ arī zaudējām.

Vai ir kāds spēlētājs komandā, kuru varat īpaši izcelt par aizvadītā mēneša spēlēm?
Es uzskatu, ka ir pāris spēlētāji katrā pozīcijā, bet patīkami pārsteidzis vārtsargs Artūrs Vaičulis. Komandas līderis noteikti ir Mants Savens. Diemžēl vairāk mani uztrauc mūsu uzbrukums.

Vai jums patīk Rīgā?
Pa šiem 4 mēnešiem man Rīga ir ļoti iepatikusies, vecpilsēta ir ļoti skaista. Visi gaidīja silto laiku un ceram, ka vasara aizkavēsies ilgāk. Rīgā man patīk viss. Mākslīgie laukumi šeit ir ļoti labi. Nav par ko sūdzēties.

Kā vērtējat Rīgas „Daugavu” komandu organizatoriskajā ziņā? Vai jūtama pastāvīga attīstība?
Runājot ar citiem cilvēkiem, šogad ir liels kāpums uz augšu, bet tāpat ir nepieciešams laiks, lai visu varētu izveidot tā, kā visi šo organizāciju vēlētos redzēt. Galvenais, lai komandā būtu attīstība, tad sekotu sava bāze, treniņu laukumi un attīstība noteikti ietu uz priekšu.

Kāds ir jūsu kā trenera mērķis šai sezonai?
Kad atbraucu šeit, tad no pagājušā gada bija palikuši 3-4 spēlētāji. Tomēr spējām savākt labus spēlētājus un arī rezultāti ir patīkami. Konkrēta mērķa nav, cīnīsimies katrā spēlē par uzvaru.

Nākamā spēle būs pret Ilūksti uz dabīgā zāliena. Vai gaidāt to brīdi, kad beidzot varēs sākt sezonu uz īstā laukuma?
Godīgi sakot, visi gaida to brīdi, bet pagaidām dabīgie zālāji nav tādā labā stāvoklī, lai būtu kvalitatīvs futbols. Tomēr ceru, ka pēc 2-3 nedēļām laukumi jau būs labā kvalitātē un neizpaliks arī kvalitatīvs futbols.

Komandas administrācija pirms sezonas izteica vēlmi mājas spēles aizvadīt pārsvarā piektdienās. Vai jūs zināt, kādēļ šāda izvēle?
Rīga ir skaista pilsēta. Ja spēlētu svētdienā, tad grūti būtu tribīnēs redzēt daudz atbalstītājus. Piektdienu vakari ir paši labākie, tamdēļ es uzskatu, tā ir laba iniciatīva, lai piesaistītu vairāk skatītājus.

Izmantotie resursi:
Latvijas futbola virslīga - Futbola virslīga

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja