Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Kuģis: "Latvijas izlasē ir tāda aizsardzība, par kādu var sapņot katrs vārtsargs"

Krišs Upenieks

Kuģis: "Latvijas izlasē ir tāda aizsardzība, par kādu var sapņot katrs vārtsargs"
Artūrs Kuģis un Nils Kreicbergs
Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas izlases vārtsargs Artūrs Kuģis trešdien pēc vakara treniņa sniedzis savu komentāru pirms rītvakar paredzētās 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Igauniju.

"Divas dienas esam Tallinā. Dzīvošana ir laba, zāle ir blakus. Viss ir kārtībā. Esam labi iekustējušies. Zinām, kā igauņi spēlē un no kā jauzmanās. Galvenais aktieris ir Jānemā. Daudz būs atkarīgs no tā, kā pret viņu nospēlēsim. Ja no pirmajām minūtēm spēsim parādīt, ka viņam brīvības nebūs un spēsim viņu neitralizēt, tad ir ļoti labas cerības izcīnīt uzvaru. Domāju, ka viss būs kārtībā. Zāle ir laba. Gaiša un jauna. Ir bijušas tumšākas zāles, kas vārtsargam nav īpaši patīkami. Maza, mājīga zāle," stāsta Latvijas izlases vārtsargs Artūrs Kuģis.

Artūrs trešo sezonu pārstāv Vācijas komandu "TW Grosswallstadt", un šosezon latvietis cīnījies 2. Bundeslīgā, pie lielāka spēles laika tiekot tieši pēdējā laikā. "Sezona bijusi diezgan dīvaina. Starpsezonā it kā viss bija kārtībā, spēles laiku ar otru vārtsargu dalījām uz pusēm. Treneris it kā bija apmierināts, bet tad sanāca tā, ka līdz 28. spēļu kārtai kopā biju nospēlējis varbūt kādas trīs stundas. Neesmu daudz runājis ar treneri, kāpēc tā. Es tiešām nezinu.

Otrs vārtsargs bija pieredzējis, taču statistika rādīja, ka īstenībā viņš nav tik stabils. Viņš ir vācietis un ir grūti, ja treneris ir labās attiecībās ar otru vārtsargu. Pēc tam komandas kapteinis devās aprunāties ar treneri par šo situāciju. Astoņās spēlēs viņam bija tikai virs 32 procentiem. Viss pēkšņi mainījās. Treniņos labi sevi pierādīju. Labi iejutos komandā, ar daudziem spēlētājiem trīs sezonas kopā jau esam. Pēdējā laikā otrs vārtsargs neatvairīja vairs pat virs 30 procentiem metienu. Pēdējās divas spēles gandrīz visu laiku esmu vārtos. Tagad situācija ir tāda kā iepriekš man – otrs vārtsargs spēlē tikai epizodsiki. Pēdējo spēli uzvarējām, atsitu 38 procentus. Bija labi, bet varu vēl labāk."

"Esmu ieradies ar labu noskaņojumu. Izlasē vienmēr ir citādāk nekā klubā. Latvijas izlasē ir tāda aizsardzība, par kādu var sapņot katrs vārtsargs. Ir jāzina savs darbs, savs stūris. Ja izdari savu darbu, aizsardzība nepievils. Neesmu nekur spēlējis pie tādas aizsardzības kā šeit. Dainis, Evars, Aivis...Jā, Ingars trūkst, bet arī Egils ir labs aizsardzībā. Šādā komandā gribētu spēlēt pat ar lauztu kāju. Esmu labākā formā nekā rudenī un pilnībā gatavs šīm spēlēm," vārtsargs atzīmē gatavību cīņām pret Igauniju.

Jāpiemin, ka savainojumu dēļ bez Ingara Dudes par vietu sastāvā šoreiz nevarēja pacīnīties Artūrs Lazdiņš, Rihards Leja un Normunds Seņkāns, bet Jānis Pavlovičs - ģimenes apsvērumu dēļ. Visi šie spēlētāji arī bija trenera redzeslokā. No sākotnēja kandidātu saraksta klāt ir nācis "Tenax Dobele" kreisās malas spēlētājs Oskars Arājs.

Pēc divām aizvadītām spēlēm Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas grupā līdere ar divām uzvarām divās spēlēs ir Slovēnija, pa uzvarai ir Latvijai un Nīderlandei, bet bez panākumiem cīnījusies Igaunija. Jāatgādina, ka kvalifikācijas cikla ievadā 24. oktobrī Latvija viesos ar 21:27 piekāpās vienai no spēcīgākajām pasaules handbola izlasēm Slovēnijai, savukārt otrajā mačā Armanda Uščina vadītā komanda Valmierā ar 29:25 uzveica Nīderlandi.

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 valstu izlases, kas tika ielozētas astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Gaidāmais kvalifikācijas turnīrs būs plašākais, kāds jebkad ir noticis. Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Eiropas čempionāta finālturnīram jau kvalificējušās tā organizatores Zviedrija, Austrija un Norvēģija, kā arī esošā Eiropas čempione Spānija. 2020.gadā Eiropas čempionātā pirmoreiz piedalīsies 24 valstu izlases (iepriekš - 16). Eiropas čempionāta finālturnīrs norisināsies no 2020.gada 10. līdz 26.janvārim.

Latvijas izlase
Vārtsargi: Artūrs Kuģis (TV Gosswallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga)
Kreisā mala: Nils Kreicbergs (Riihimaen Cocks, Somija), Oskars Arājs (Tenax Dobele)
Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs (DHfK Leipzig, Vācija), Emīls Kurzemnieks (Afturelding, Islande)
Saspēles vadītāji: Māris Veršakovs (TGS Pforzheim, Vācija), Ģirts Lilienfelds (HSC Coburg 2000, Vācija)
Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Vardar, Maķedonija), Evars Klešniks (LiT Tribe Germania, Vācija), Guntis Piļpuks (HF Mors, Dānija)
Labā mala: Andis Ērmanis (Tenax Dobele), Uvis Strazdiņš (Kehra, Igaunija), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele)
Līnijas spēlētāji: Egils Politers (Tenax Dobele), Artūrs Meikšāns (SK Latgols), Antons Šuleiko (Tenax Dobele)

Oficiālās personas
Armands Uščins, galvenais treneris
Andrejs Narnickis, treneris
Arnolds Straume, treneris
Agate Adiņa, fizioterapeite
Guntis Ciematnieks, delegācijas vadītājs

Foto: Zigismunds Zālmanis

  -1 [+] [-]

, 2019-04-11 11:34, pirms 5 gadiem
Švaki, pat Gudļevskis ķer virs 80%