Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Kanādas izlasi PČ vadīs trīskārtējais Prezidenta kausu ieguvējs Viņjo

Rolands Eliņš

Oficiāli: Kanādas izlasi PČ vadīs trīskārtējais Prezidenta kausu ieguvējs Viņjo
Alēns Viņjo Kanādas izlases treneru kolektīva priekšgalā. Foto: Hockeycanada.ca

Kanādas Hokeja federācija pavēstījusi, ka tās nacionālo izlasi pasaules čempionātā Slovākijā vadīs Alēns Viņjo, bijušais „Rangers” un „Canucks” komandu galvenais treneris.

Alēns Viņjo NHL kā galvenais treneris ir strādājis 15 sezonās, vadot „Canadiens”, „Canucks” un „Rangers” vienības. Viņa pēdējā NHL darbavieta bija Ņujorkā, no kuras viņš tika atlaists pagājušās sezonas izskaņā.

Viņjo ir vadījis NHL komandu 1216 regulārās sezonas spēlēs, tiekot pie 684 uzvarām. Viņš trīsreiz izcīnījis Prezidenta kausu, kas pienākas regulārās sezonas labākajai komandai – divreiz ar „Canucks” 2011. un 2012. gadā un vienreiz ar „Rangers” 2015. gadā, taču Stenlija kausu viņam nav izdevies iegūt. Viņjo ir ticis nominēts NHL sezonas labākā trenera balvai četras reizes un to ieguva 2007. gadā.

Viņjo par Kanādas izlases galveno treneri iecelts pirmoreiz. Viņam kā palīgi darbosies Deivs Hekstols, kurš no 2015. līdz 2018. gadam bija „Flyers” treneris, Kirks Millers, bijušais „Hurricanes” galvenais treneris, un Lindijs Rafs, ilggadējais Bufalo „Sabres” treneris.

Izmantotie resursi:
https://hockeycanada.ca/en-ca/news/...