Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugera debija Stenlija kausa izcīņā: "Penguins" cīnīsies pret "Islanders"

Rolands Eliņš

Bļugera debija Stenlija kausa izcīņā: "Penguins" cīnīsies pret "Islanders"
Mets Marejs un Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt sāksies Stenlija kausa izcīņa jeb NHL izslēgšanas spēles, kurās pārstāvēti būs divi latvieši – kopā ar Kolumbusas „Blue Jackets” vienību ir Elvis Merzļikins, bet Teodors Bļugers tiek regulāri iespēlēts Pitsburgas „Penguins” sastāvā. Pitsburgai pirmais mačs paredzēts šonakt 2:30 izbraukumā Ņujorkā.

Teodors Bļugers izsaukumu uz NHL sagaidīja ziemas vidū un spēja nostabilizēties „Penguins” sastāvā. 28 NHL spēlēs viņš guva sešus vārtus (labākais rādītājs starp Latvijas hokejistiem šosezon) un veica četras rezultatīvas piespēles. Atsevišķā laika intervālā Bļugers arī tika iecelts otrajā uzbrucēju maiņā, bet tagad, kad sastāvā atgriezušies teju visi traumētie hokejisti un uzņemta „play-off” gatavība, Bļugers joprojām tiek iespēlēts „Penguins” sastāvā ceturtajā maiņā.

„Penguins” sastāva sakarā interesi pieminēt, ka pirmdienas treniņā Bļugera ceturtā maiņa bija palikusi vienīgā neizmainītā, taču Pitsburgas mediji vēsta, ka šāda rīcība tikpat labi varētu būt „Penguins” plāns pretinieku galvas sajaukšanai. Īstos virknējumus gan jau „Penguins” piedāvās tikai pirms spēles sākuma. Taču jautājumi par ceturto maiņu tik un tā pastāv – pēc traumas atgriezies Zeks Astons-Rīss, kurš treniņā rotēja ar Geretu Vilsonu, kamēr centrā bija Mets Kalens, bet kreisajā malā – Bļugers.

Uzbrūkoša hokeja piekritēja „Penguins” pirmajā kārtā spēkosies ar Ņujorkas „Islanders”, līgas labākās aizsardzības īpašnieci. Lietojot vārdu „aizsardzība”, tiek domāti arī vārtsargi, kuri „Islanders” šosezon spēlējuši patiešām iespaidīgi. „Islanders” bija vienīgā komanda šosezon, kas ielaida mazāk par 200 vārtiem (196), un vārtsargi Robins Lēners un Tomass Graiss bija starp līgas līderim vārtsargu statistikā, kā arī saņēma Viljama Dženingsa balvu. "Islanders" treneris, protams, pirms laika negrasās atklāt, kuru no vārtsargiem šonakt sūtīs laukumā un neizslēdza iespēju, ka rotēs Graisu un Lēneru arī izslēgšanas spēļu laikā.

„Islanders” regulārajā sezonā izcīnīja 103 punktus, par trim vairāk nekā Pitsburga un arī Toronto, uz kuru vasarā pārgāja „Islanders” ilggadējais līderis Džons Tavaress. „Islanders” rezultatīvākais spēlētājs šosezon bija Metjū Bardzals ar 62 punktiem, bet 50 punktu robežu pārsniedza arī Džošs Beilijs (56), Broks Nelsons (53) un Anderss Lī (51). Vēlreiz gan jāuzsver, ka „Islanders” spēles bija mazrezultatīvas, un gūto vārtu ziņā tā bija tikai 21. vietā līgā.

Bļugera debija NHL ir ļoti aktuāla arī Latvijas izlasei, kas gaida viņa pievienošanos uzreiz pēc izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas, taču „Penguins” ar Sidniju Krosbiju un Jevgeņiju Malkinu ierindā tēmē uz neko mazāk kā 2016. un 2017. gada panākumu atkārtošanu, atkal iegūstot Stenlija kausu.

„Penguins” gan šoreiz netiek pieskaitīta pie galvenajām favorītēm. Parasti situācija NHL ir tāda, ka ir vairākas līdzvērtīgas komandas, kas tiek piesauktas pie galvenajām titula tīkotājām, bet šosezon Tampabejas „Lightning” parādījusi tik iespaidīgu sniegumu, ka šoreiz jautājums par uzvarētāju ir cits. Nevis „kura komanda uzvarēs?”, bet „vai kāds apturēs Tampu?”. Regulārās sezonas panākumi gan nebūt negarantē uzvaras arī Stenlija kausa izcīņā, un Tampai par to gatavojas atgādināt Elvja Merzļikina pārstāvētā „Blue Jackets”.

„Blue Jackets” iekļūšana izslēgšanas spēlēs bija ar jautājuma zīmi līdz pašām turnīra beigām. Komanda nesen noslēdza līgumu ar Merzļikinu, kurš ieradies ASV un, kā pastāstīja LHF, paliks kopā ar komandu, kamēr tā cīnīsies par Stenlija kausu. Merzļikina došanās laukumā Stenlija kausa izcīņā gan ir mazticama.

NHL izslēgšanas spēļu kalendārs 11. un 12. aprīlī

KomandasSākums
Lightning-Blue Jackets2:00
Islanders-Penguins2:30
Jets-Blues3:00
Predators-Stars4:30
Sharks-Knights5:30
Bruins-Maple Leafs2:00
Capitals-Hurricanes2:30
Flames-Avalanche5:00

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +9 [+] [-]

, 2019-04-10 17:06, pirms 5 gadiem
Lai, jau veicas, dažu mazu brīdi gribu teikt negaidu Bļugeru izlasē, lai izdodas Pingvīniem līdz kausam tikt, reti latviešiem tā noveicas, tādās stiprās komandās tikt, šī ir Latvijas lielākā cerība tikt pie kausa, jo Girgensonam, vai Balceram, Merzlikinam ne tuvu nav tikt stipras komandas kā pingvīni! Ja Bļugers netiek uz izlasi, lai visas zvaigznes ir ar viņu lai izdodas kausu pacelt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-04-10 20:16, pirms 5 gadiem
Salenieki būs ciets riekstiņš pingvīniem.

     [+] [-]

, 2019-04-11 03:39, pirms 5 gadiem
Bļin !Uzcēlos ,lai paskatītos vienīgo latvieti Stenlija kausā.Kas tev deva.Bļugers mačam nav pieteikts,jeb konkrētāk rezervistu sastāvā.

     [+] [-]

, 2019-04-11 04:33, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Bļin !Uzcēlos ,lai paskatītos vienīgo latvieti Stenlija kausā.Kas tev deva.Bļugers mačam nav pieteikts,jeb konkrētāk rezervistu sastāvā.
Jā Tevi tas mierina, Tu tāds neesi vienīgais...