Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Pertija neierodas uz preses konferenci, Ašvorts slavē savējos

Andrejs Siliņš

Pertija neierodas uz preses konferenci, Ašvorts slavē savējos
Pols Ašvorts
Foto: Raitis Supe / synottipvirsliga.lv

"Otrajā puslaikā darbojāmies ar skatu uz aizsardzību, mums obligāti nevajadzēja iesist vēl. Un, neskatoties uz to, mēs vienalga izveidojām daudz klasisku momentu, rezultāts mierīgi varēja būt vēl lielāks," pēc pārliecinošās "Liepājas/Mogo" sagraušanas Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā sacīja "Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts.

"Esmu ļoti apmierināts ar uzvaru. Brīnišķīgs rezultāts, teicama "Ventspils" spēle, īpaši pirmajā puslaikā. Otrajā mēs darbojāmies ar skatu uz aizsardzību, mums ne pārāk vajadzēja iesist vēl. Un, neskatoties uz to, mēs vienalga izveidojām daudz klasisku momentu, rezultāts mierīgi varēja būt vēl lielāks. Ļoti priecājos, ka "Ventspils" tādā stilā uzvarēja Kurzemes derbijā, iepriecinājām līdzjutējus un iekļuvām Latvijas kausa pusfinālā," pēc spēles sacīja Ašvorts, kamēr viņa kolēģis pie "Liepājas/Mogo" stūres Tamazs Pertija preses konferencē neieradās.

"Vienmēr vajag tiekties pēc labākā un ideālā. Jau teicu, ka man patīk Arsēna Vengera vārdi, kurš teica, ka ideāla futbola nav, bet jācenšas pēc tā tiekties. Pirmās 45 minūtes mums tiešām ļoti izdevās, mēs pilnībā apspēlējām spēcīgu pretinieku, iesitām ļoti skaistus vārtus, izveidojām vairāk nekā desmit situāciju, kuras var nosaukt par ļoti bīstamām, ne vienkārši par uzbrukumiem. Kopumā, tas bija teicams puslaiks."

Arī pagājušajā sezonā ventspilniekiem savstarpējos mačos pret Liepāju gāja ļoti labi, un Ašvorts uzskata, ka savu artavu dot derbija Kurzemes derbija raksturs šīm cīņām: "Jā, var atcerēties pagājušo sezonu, kad "Ventspils" piecos derbijos trīs reizes uzvarēja un divreiz nospēlēja neizšķirti. Tur nav īpaša noslēpuma. Kurzemes derbijs ir ļoti principiāls, mēs vienmēr gribam pierādīt, ka esam stiprāki, speciāli noskaņoties nevajag. Svarīgi, lai līdzīga noskaņošanās būtu arī visās citās spēlēs. Turklāt no pirmajām minūtēm. Kā šajā reizē, kad mēs no paša sākuma spēlējām vienkārši super!"

Artjoms Vaskovs atklāja spēles rezultātu jau piektajā minūtē, un Ašvorts pēc spēles baltkrievu pussargam veltīja labus vārdus: "Viņš nospēlēja lieliski, esmu pārliecināts, ka līdzjutējiem Artjoma spēle ļoti patika. Mums visiem, protams, arī. Artjoms ir teicams cilvēks un spēlētājs, profesionālis, viņš daudz un neatlaidīgi trenējas, strādā un vienmēr laukumā atdod visu. Tāpēc viņa skaistie vārti mani nepārsteidza: Artjoms to pilnā mērā bija pelnījis. Ceru, viņš turpinās tāpat."

Tāpat treneris piekrita, ka uzbrūkošais trio Tosins - Adeleke - Rugins nospēlējuši ļoti produktīvi: "Pilnībā piekrītu. Viņi bija ļoti bīstami, nospēlēja ļoti spēcīgi. Tas bija ļoti interesants variants, mēs vispār izdarījām ļoti daudz maiņu sastāvā - uzreiz septiņas, salīdzinot ar pamatsastāvu spēlē ar "Jelgavu". Un nospēlējām lieliski, kas vēlreiz apliecina to, ka "Ventspilij" ir ļoti spēcīgs soliņš, varu izvēlēties un meklēt jaunus variantus. Nav vienkārši izvēlēties sastāvu (smaida). Bet tās ir patīkamas problēmas, vienmēr labāk, kad ir izvēle, ne otrādi.[..] Centrā lieliski nospēlēja [Jurijs] Žigajevs, esmu par viņu ļoti priecīgs. [Simons] Pauļus bija līmenī - kā vienmēr, izdarīja ļoti daudz melnā darba."

Ašvorts izvairījās atbildēt uz jautājumu, ko labprātāk redzētu pretī pusfinālā: "Neminēšu, pagaidīsim, paskatīsimies, kurš būs stiprāks pārī RFS - "Metta/LU". Vienīgais, ko man gribētos, lai pirmo pusfināla maču "Ventspils" aizvadītu viesos. Tas tad ļautu atbildes spēli Ventspilī aizvadīt centrālajā stadionā."

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

  +5 [+] [-]

, 2017-04-10 12:55, pirms 7 gadiem
Ventspils uzvareja pelniti,par to saubu nav.Vini lieliski izmantoja savas iespejas,bet liepainieki to neprota izdarit.Spele bija lidziga,rezultats vareja but ari 5:3 ventspilnieku laba,liepainiekiem ari bija kadi 3 teicami momenti.Slikti nospeleja Karasauskas,Grebis tadu tempu kadu piedavaja ventspilnieki izturet nevar.Ventspilnieku legionari izskatijas labak par liepainieku legionariem.Gribu teikt atzinigus vardus Polam.Vins pieradija ka ir labas kvalitates treneris un izskatas ka vins nav stavejis uz vietas,bet visu savu karjeru ir sevi attistijis un progresejis.Tada veda treneri arzemnieku vajag musu izlasei.No sa sava viedokla nekad neatteksos.

  -2 [+] [-]

, 2017-04-10 13:01, pirms 7 gadiem
ir sodi par to, ka neapmeklē preses konferences vai arī pie mums tas nav tā noteikts?

  -2 [+] [-]

, 2017-04-10 13:12, pirms 7 gadiem
ffwrd rakstīja: ir sodi par to, ka neapmeklē preses konferences vai arī pie mums tas nav tā noteikts?
Savulaik arī Mārim Jānim Arājam pēc Skonto zāģiem bija niķis nenākts uz pressenēm

  +2 [+] [-]

, 2017-04-10 14:39, pirms 7 gadiem
Reglamentā neatradu sodu par preses konferences neapmeklēšanu,bet domāju,ka tādam vajadzētu būt.Kaut gan var iemērot 15.punktu (15.
DK ir tiesības pielietot speciālas sankcijas atsevišķu pārkāpumu gadījumos, kuri nav iekļauti
Reglamentā.)Neierašanās uz preses konferenci manuprāt ir necieņas izrādīšana pretiniekiem,žurnālistiem un līdz ar to arī līdzjutējiem un par to vajadzētu klubu sodīt.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-10 15:39, pirms 7 gadiem
Pertija sāk rādīt savu necieņu un neprofisionalitāti futbola cienītājiem!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-10 15:44, pirms 7 gadiem
Kur ta bomārs Namejs? Tas tik te vēl trūka pilnai laimei

  -2 [+] [-]

, 2017-04-10 15:49, pirms 7 gadiem
TORES rakstīja: Pertija sāk rādīt savu necieņu un neprofisionalitāti futbola cienītājiem!
Priecājies ka vēl acis negāja bakstīt ārā Polam, kā to Mouriņjo dara aiz škrobes. Te cepjās par kaut kādu preseni

  +2 [+] [-]

, 2017-04-10 16:34, pirms 7 gadiem
Man nav par ko priecāties un netaisos!

  +3 [+] [-]

, 2017-04-10 16:56, pirms 7 gadiem
Kamazs sāk parādīt savu īsteno dabu.Domāju,ka mazajam Seskam jau jāsāk domāt par citu galveno treneri