Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Armands Misus: "Amerikāņu un krievu mentalitāte izrādījās spēcīgāka"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Armands Misus: "Amerikāņu un krievu mentalitāte izrādījās spēcīgāka"
Armands Misus un "Vega 1/Liepāja": otrā bronzas medaļa Latvijas-Igaunijas līgā pēc kārtas
Foto: Renārs Koris

"Neveiksme izbraukumā pret Tallinas Universitāti bija nejaušība. Kad nospēlējam uz pilnu klapi, iznākums ir savādāks," otro gadu pēc kārtas apspēlējot visas igauņu komandas un izcīnot bronzas medaļas Latvijas-Igaunijas basketbola līgā, teica "Vega 1/Liepāja" galvenais treneris Armands Misus.

Liepājnieces sezonas gaitā uzvarēja sešas no septiņām spēlēm pret Igaunijas komandām, pirmo reizi sarūpēja zaudējumu Somijas čempionēm “Catz Lappeenranta” un pabeidza sezonu ar bronzas vērtu panākumu pret “FCR Media/Rapla”.

Izskaņā pret "FCR Media/Rapla" spēlēja rezervistes, taču bija minūtes pārtraukums un sauci spēlētājas malā.
Meitenes veselu sezonu trenējās un spēlēja, tāpēc... Pie tāda rezultāta (divas minūtes pirms pamatlaika beigām Liepājai bija 15 punktu pārsvars – Sportacentrs.com) gribēju, lai viņas bronzas spēlē ir laukumā vismaz dažas sekundes. Tāda pati vēsture bija sezonas pirmajā spēlē pret “FCR Media/Rapla”. Bija +26, minūtes laikā zaudējām astoņus punktus un dabūju spēlētājas raut atpakaļ. Uzdevums bija sarīkot trīs uzbrukumus un atsisties aizsardzībā. Varēja pat nemest. Ja piecās sekundēs zaudējam bumbu, tas ir pārāk riskanti.

Vai sezonas gaitā uzvarējāt visus, kurus bija jāuzvar?
Pret Lapenrantu... Ja izbraukumā būtu paķēruši vienu uzvaru (otro spēli Somijā liepājnieces zaudēja ar 65:69), mājās brauktu ar 1-1. Trešā spēle (Liepājā) arī būtu savādāka... Sestdien pierādījās amerikāņu un krievu mentalitāte. Lai cik grūti, viņi pēc dabas ir uzvarētāji, kārpās... Nedaudz nokļūdījos ar sastāvu, maiņām, kad bija mīnus seši. Salasījās...

Nevar teikt, ka meitenes nebija gatavas. Bija pārāk gatavas. Tā svarīgās spēlēs gadās – gribas tā, ka tas izspēlē sliktu joku. Sasien. Tikām atpakaļ līdz sešiem punktiem, uzreiz pēc tam bija mīnus astoņi (astoņi ielaisti punkti pēc kārtas) un spēle beidzās.

Saki, ka pietrūka Lapenrantas spēlē neiegūtā pārliecība?
Zaudējums vilkās līdzi. Neveiksme Tallinā (izbraukumā pret Tallinas Universitāti – Sportacentrs.com) bija nejaušība. Kad nospēlējam uz pilnu klapi, ir savādāk.

Kā komandas sniegumu ietekmēja Zanes Jākobsones-Pelses pievienošanās?
Mums spēlēja jaunais gals, taču Zanes pieredze... Zini, ka 12-14 punkti spēlē būs, arī svarīgos brīžos. Pieredzējusi spēlētāja ir vērtība. Varbūt viņa nebija labākajā formā, taču izdarītais aizsardzībā un uzbrukumā bija neatsverams.

Kapteinei Kristīnei Silarājai bija samēra grūta sezona, taču spēle par trešo vietu pierādīja, ka viņa ir atpakaļ.
Gāja visādi – dažādu iemeslu dēļ. Mēģinājām tikt skaidrībā. Ne jau gūtie punkti bija galvenais. Piespēles, atlēkušās bumbas, efektivitāte. Bija spēles, kuras viņai neizdevās, taču vairāk skatos, ko Kristīne var dot komandai. Viņas klātbūtne laukumā piesaista (pretinieku) spēlētājas.

Ilgtermiņā nozīmīgs ieguvums klubam un jaunatnes izlasēm varētu būt jauno spēlētāju iesaiste.
Izšķirošajās spēlēs labprāt būtu laidis viņas laukumā vēl, taču parādījās Zanes faktors. Zinu, ka vienā gadījumā būs divi punkti, otrā – varbūt arī nebūs. Taču kopumā – cepuri nost! Meitenes ir pielikušas. Tagad neapstāties tālākā darbā.