Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Beļavskis: "Mūsu lielākā slimība ir pārāk mazais metienu skaits"

Rolands Eliņš

Beļavskis: "Mūsu lielākā slimība ir pārāk mazais metienu skaits"
Aleksandrs Beļavskis
Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis pēc zaudētās pārbaudes spēles pret Franciju (0:1) atzina, ka šobrīd izlases galvenā problēma ir mazais metienu skaits un nepieciešams radīt divreiz vairāk vārtu gūšanas momentu. Beļavskis nevarēja konkretizēt traumu guvušo spēlētāju stāvokli, taču atzinīgi vērtēja vārtsargu un abu debitantu sniegumu.

"Jāpiekrīt, ka šodien spēle bija ātrāka nekā vakar," pēcspēles uzrunā medijiem izteicās Aleksandrs Beļavskis. "Maču uzsākām ļoti labi, taču lielākā problēma bija, ka metienu pa vārtiem bija maz.Tā šobrīd ir mūsu lielākā slimība, un nākotnē jācenšas izveidot daudz vairāk momentu. Tās iespējas, kas mums šobrīd, mēs nemākam izmantot, tādēļ, lai gūtu vārtus, jāizveido divreiz vairāk iespēju. Hokejs gan ir tāda spēle, kurā sastāv no mazām lietām, un tā arī šodien - pieļāvām nedaudz vairāk kļūdu, un viena no tām noveda pie ielaistiem vārtiem."

Beļavskis gan uzsvēra, ka ne mazākajā mērā nevar nevienam izlases hokejistam pārmest centības vai cīņasspara trūkumu, jo visi centušies līdz galam. Izlases treneris arī nevarēja konkretizēt ne Mika Indraša, ne Aleksandra Jerofejeva gūto savainojumu nopietnību, norādot, ka šobrīd hokejistiem tiek veiktas medicīniskās pārbaudēs un jāgaida mediķu slēdziens.

"Pirmajai spēlei izlasē principā abi nospēlēja neslikti," Beļavskis vērtēja debitantu Edgara Kuldas un Bruno Zabja sniegumu. "Tā ir laba iespēja gan ļaut viņiem sajust starptautisko maču gaisotni, gan sniegt atpūtu puišiem, kuri jau trīs pārbaudes spēles aizvadījuši."

Beļavskis piekrita, ka no izlases kandidātu loka jau drīzumā tiks atskaitīti vairāki spēlētāji, taču bija visai piesardzīgs un atgādināja, ka vispirms jātiek skaidrībā ar traumu situācija izlasē. Treneris uzslavēja vārtsargu Jāni Kalniņu, norādot, ka viss viņam atvēlētais laiks aizvadīts ļoti stabili: "Muštukovs arī nostāvēja stabili, taču ielaistajos vārtos pretuzbrukumā tomēr neieņēma pareizu pozīciju. Visā pārējā laikā - nostāvējā tā, kā vārtsargam būtu jānostāv."

Francijas izlases galvenais treneris Deivs Hendersons norādīja, ka laukumā bijusi sīva un līdzvērtīga spēle: "Domāju, ka abas komandas darbojās labāk nekā vakar. Pirms mača es saviem hokejistiem prasīju koncentrēties darbībai aizsardzībā, un viņi manai prasībai arī atbildēja. Jā, bija pāris kļūdiņas, taču kopumā viss bija labi. Spēles liktenis gan varēja izvērsties arī citādi, Latvijai bija pāris labas vārtu gūšanas iespējas, un mūsu vārtsargs Kristobals Iē vairākas reizes glāba. Prieks par izlases disciplīnu, tagad atliek turpināt treniņus."

  +2 [+] [-]

, 2015-04-10 22:24, pirms 9 gadiem
Beljavski,ej laukumaa,buus kas iemet goda vartus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-04-10 22:28, pirms 9 gadiem
Nevar jau tur neko baigi spriest pēc 4 pārbaudes spēlēm, bet izskatās, ka šogad ies čābīgi. Nolan, nāc atpakaļ, tavs spēles stils man patika 100x vairāk- īsto veču spēle- amerikāņu stilā!

  +3 [+] [-]

, 2015-04-10 22:30, pirms 9 gadiem
Mārtiņš Kļavenieks ‏@martklavenieks 10m10 minutes ago
Doks J.Kvēps saka, ka Indrašis nespēlēs vismaz mēnesi un PČ iet secen. Plecs un atslēgas kauls cietis...

  -3 [+] [-]

, 2015-04-10 22:35, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: Mārtiņš Kļavenieks ‏@martklavenieks 10m10 minutes ago
Doks J.Kvēps saka, ka Indrašis nespēlēs vismaz mēnesi un PČ iet secen. Plecs un atslēgas kauls cietis...
hrenova, kurš tagad SKA iemetīs?

     [+] [-]

, 2015-04-10 22:36, pirms 9 gadiem
Doks J.Kvēps saka, ka Indrašis nespēlēs vismaz mēnesi un PČ iet secen. Plecs un atslēgas kauls cietis... kur izlasīt? tas ir patiess vai nepatiess? Ja tā ir taisnība, liels zaudējums Latvijai... Es slovāki, bet Latvija fano kopš bērnības

  +2 [+] [-]

, 2015-04-10 22:44, pirms 9 gadiem
Es ļoti ļoti ļoooti ceru, ka mūsējie netaisīs kaunu PČ un plēsīs dirsu pušu, lai normāli aizstāvētu mūsu godu... Ja vēl Ozo būtu uz beņķa es būtu mierīgs, bet šobrīd, ja godīgi, maza panika...

  -2 [+] [-]

, 2015-04-10 22:48, pirms 9 gadiem
Moš, liec mest, trener?

  -4 [+] [-]

, 2015-04-10 22:55, pirms 9 gadiem
Indraši nevajag, jo Jānis teica ka uzspēlēs I pa centru, I pa maliņu 2.vās maiņās..

     [+] [-]

, 2015-04-10 22:57, pirms 9 gadiem
Indraši nevajag??? haha ... Indrasis ir viens no sešiem labākajiem Latvijas uzbrucējiem Eiropā

     [+] [-]

, 2015-04-10 22:59, pirms 9 gadiem
labaisn rakstīja: Indraši nevajag, jo Jānis teica ka uzspēlēs I pa centru, I pa maliņu 2.vās maiņās..
nolēmi atkal ietroļļot? Kam vairāk jau Tev prātiņš par īsu.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-10 23:00, pirms 9 gadiem
ergi24 rakstīja: Indraši nevajag??? haha ... Indrasis ir viens no sešiem labākajiem Latvijas uzbrucējiem Eiropā
Ļoooti pārspīlēts

  -1 [+] [-]

, 2015-04-10 23:10, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Ļoooti pārspīlēts
Galiigi uzmīst uz tevi, fans vai kas tu esi..
Saukā te pa troļļiem, kā sīks bēbis...

     [+] [-]

, 2015-04-10 23:21, pirms 9 gadiem
labaisn rakstīja: Galiigi uzmīst uz tevi, fans vai kas tu esi..
Saukā te pa troļļiem, kā sīks bēbis...
troļļa bēbi, ej pamīzt un tad fiksi, marš gultā!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-10 23:39, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Ļoooti pārspīlēts
Karsums Daugava Rēdlihs Dārzs Sprukts(iespejams) nekas īsti vairak jau nav virs Indraša (No EU spēlējošajiem)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-11 00:18, pirms 9 gadiem
nu, ja tā ir centība, it sevišķi skatoties uz dažu labu RD un RD izbijušo spēlētāju, tad neko labu neredzu arī turpmāk. vienīgā cerība, ka Daugava vai Girgensons kādu rteālu enerģiju atnesīs.

     [+] [-]

, 2015-04-11 01:30, pirms 9 gadiem
kastasir rakstīja: nu, ja tā ir centība, it sevišķi skatoties uz dažu labu RD un RD izbijušo spēlētāju, tad neko labu neredzu arī turpmāk. vienīgā cerība, ka Daugava vai Girgensons kādu rteālu enerģiju atnesīs.
Nebūs Girgensons.

     [+] [-]

, 2015-04-11 07:43, pirms 9 gadiem
"Ir jāizdara metieni uz vārtiem"...kāda fantastiska atziņa! Tik nav jau, kas met. Vai kāds beidzot var pateikt Dārziņam, ka viņa laiks pagājis? Fantastiski tamborējumi un kombinēšanās (nu gluži kā Ņiživijs Otrais, tik Saša prata arī iemest), tricelīga nedrošība un jēlums pie bortiem, ripas pārturēšana, neprecīzas piespēles...Ja Beļavskis šito ex-zvaigzni paturēs 1. maiņā, tad ir skaidrs, ka LV hokejs iet uz galu, un patiešām nav, ko likt vietā

  -4 [+] [-]

, 2015-04-11 08:09, pirms 9 gadiem
Sākās. Tieši tad kad sākām mest daudz pa vārtiem DR sāka ļoti bieži zaudēt. mest pe pirmās izdevības , šādas spēles esmu pietiekoši daudz redzējis un parasti tādās zaudējam. Mest kad ir iespēja var tad , ja esi jūtami vājāks par pretinieku, visbiežāk tā dara vājās komandas pret stiprajām, jo kombinēt jau neļaus. Izlasē jau nav tādu izcilu metēju kuri var ļoti spēcīgi un precīzi trāpīt.

     [+] [-]

, 2015-04-11 08:37, pirms 9 gadiem
Kalniņš stabili progreesējis . Super. Tāds miers laukumā, kad Janka vārtos!!!

     [+] [-]

, 2015-04-11 08:44, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Sākās. Tieši tad kad sākām mest daudz pa vārtiem DR sāka ļoti bieži zaudēt. mest pe pirmās izdevības , šādas spēles esmu pietiekoši daudz redzējis un parasti tādās zaudējam. Mest kad ir iespēja var tad , ja esi jūtami vājāks par pretinieku, visbiežāk tā dara vājās komandas pret stiprajām, jo kombinēt jau neļaus. Izlasē jau nav tādu izcilu metēju kuri var ļoti spēcīgi un precīzi trāpīt.
Tapēc jau ir tik bāli, ka šis audzējs RD ir ievilkts izlasē..tie paši spēlētāji, tas pats apkalpojošais personāls un tml.
Nav zināms, kas īsti ir Indrašim, bet momentā kad redzēju, ka tiks izpildīts spēka paņēmiens, jau bija ņuhs, ka tur kādam kauli tiks salauzti...Uz Pč tādiem švakuļiem nav ko braukt.

  -2 [+] [-]

, 2015-04-11 09:25, pirms 9 gadiem
po4a rakstīja: Tapēc jau ir tik bāli, ka šis audzējs RD ir ievilkts izlasē..tie paši spēlētāji, tas pats apkalpojošais personāls un tml.
Nav zināms, kas īsti ir Indrašim, bet momentā kad redzēju, ka tiks izpildīts spēka paņēmiens, jau bija ņuhs, ka tur kādam kauli tiks salauzti...Uz Pč tādiem švakuļiem nav ko braukt.
Arī pirms DR Latvijas izlase salīdzinoši maz meta pa vārtiem. Kombinacionāla spēle bija panākumu atslēga. Bet ja tev Indrašis ir uzbrucējs,kurš pēc tavām domām neatbilst PČ līmenim , tad par tavu hokeja filozofiju viss skaidrs.

     [+] [-]

, 2015-04-11 09:45, pirms 9 gadiem
ergi24 rakstīja: Indraši nevajag??? haha ... Indrasis ir viens no sešiem labākajiem Latvijas uzbrucējiem Eiropā
kkpd. Stipri pārvērtēts spēlētājs. Individuālists, kurš skrien ar galvu sienā. Varbūt tā ir iespēja kādam jaunajam sastāvā ieķerties.

     [+] [-]

, 2015-04-11 09:45, pirms 9 gadiem
Ralfinolv rakstīja: Karsums Daugava Rēdlihs Dārzs Sprukts(iespejams) nekas īsti vairak jau nav virs Indraša (No EU spēlējošajiem)
Skatoties kādam mērķim.

     [+] [-]

, 2015-04-11 12:57, pirms 9 gadiem
Meija centrs... Belavski, rezultaati un mainas izskataas ne paaraak "spiidoshi".

  +1 [+] [-]

, 2015-04-11 15:29, pirms 9 gadiem
Vispār Beļavska rokrakstu neredz-nevar saprast,kādi ir viņa uzstādījumi,ko grib panākt-kādu spēles stilu.