Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vai "Atalanta" un "RB Leipzig" pirmo reizi vēsturē sasniegs Čempionu līgas 1/4 finālu?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vai "Atalanta" un "RB Leipzig" pirmo reizi vēsturē sasniegs Čempionu līgas 1/4 finālu?
Tīmo Verners atzīmē vārtus pret "Tottenham". Foto: Zuma Press/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā tiks noskaidrotas pirmās ceturtdaļfinālistes. Pulksten 22:00 "Valencia" savā laukumā centīsies paveikt brīnumu par Bergamo "Atalanta", bet "RB Leipzig" sargās Londonā iegūto minimālo pārsvaru pret "Tottenham Hotspur".

"Atalanta" pagājušajā sezonā pārsteidza, Itālijā iegūstot trešo vietu un pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē kvalificējoties Čempionu līgai. Komandas stadions tika atzīts par nepiemērotu augstākā līmeņa spēlēm, tāpēc mājas mačus nācies aizvadīt Milānā. Grupu turnīra ievads bija smags pārbaudījums – pēc trim spēlēm "Atalanta" bija bez punktiem ar vārtu bilanci 2:11. Taču tagad Bergamo komanda atrodas 90 minūšu attālumā no ceturtdaļfināla, jo pirmajā tikšanās reizē "Valencia" izdevās pieveikt ar 4:1. Ar diviem vārtiem panākumu kaldināja nīderlandiešu labās malas aizsargs Hanss Hatebūrs, kuram tie ir šīs sezonas vienīgie vārti.

"Protams, ka pirmās spēles rezultāts ir palielinājis mūsu pārliecību par saviem spēkiem. Mums jāgūst vārti arī izbraukumā, jāsaglabā koncentrēšanās un labi jāspēlē aizsardzībā. Mums jāturpina demonstrēt labākais sniegums. Iepriekš bijušas problēmas ar psiholoģiju – reizēm mēdzam justies pārāk komfortabli, uzskatām, ka viss darbs jau ir paveikts, kaut patiesībā tā nav. Futbolisti pirmajā mačā bija lieliski, bet es nesvinēšu, kamēr nebūs beigusies otrā spēle," neskatoties uz pārsvaru, piesardzīgs bija "Atalanta" galvenais treneris Džanpjēro Gasperini.

Viņa vadītā komanda ir rezultatīvākā Itālijā – 70 vārti. Tuvākajai sekotājai Romas "Lazio" ir par desmit vārtiem mazāk. "Atalanta" pēdējo spēli aizvadīja pirms nedēļas, izbraukumā ar 7:2 iznīcinot "Lecce". Tāpat jāizceļ, ka Eiropas piecās lielajās līgās neviena komanda izbraukumā nav iesitusi vairāk par "Atalanta", kuras uzbrukuma līderi pirms neilga laika varējām redzēt Rīgā. Slovēnis Josips Iličičs A Sērijā guvis 15 vārtus, bet Čempionu līgā viņa kontā ir viens precīzs sitiens.

Otrā spēlē "RB Leipzig" pēc viesos izcīnītās uzvaras ar 1:0 savā laukumā uzņems pagājušās sezonas finālisti "Tottenham". Ja Valensijā spēle norisināsies aiz slēgtām durvīm saistībā ar koronavīrusa izplatību, tad Vācijā ierobežojumi nav noteikti. Leipcigas vienīgos vārtus, realizējot 11 metru soda sitienu, guva Vācijas izlases pamatsastāva uzbrucējs Tīmo Verners, kura sakarā arvien biežāk tiek pieminēta Premjerlīga. Abas komandas pa reizei pārbaudīja vārtu konstrukcijas izturību.

Verneram ir neliels savainojums, bet tiek prognozēts, ka viņš dosies laukuma saimnieku starta sastāvā. "Tottenham" treniņos atgriezies komandas kapteinis Harijs Keins, taču līdz viņa spēlēšanai vēl jāgaida. Londonas komanda jau ilgāku laiku spiesta iztikt arī bez sava otrā labākā uzbrucēja Hinmina Sona, kuram ir lauzta roka. Ierobežotās izvēles iespējas uzbrukumā optimismu nevieš, tieši tāpat kā Žuzē Morinju vadītās komandas sniegums – uzvarēt nav izdevies jau piecās spēlēs pēc kārtas.

"Mūsu rīcībā nav soda laukuma haizivju – spēlētāju, kuri saož asinis un vienkārši nogādā bumbu vārtos. Tādējādi pat spēlēs, kurās dominējam, nespējam gūt daudz vārtu. Tas izdara spiedienu uz aizsardzību, un izskatās, ka katra kļūda mums maksā ielaistos vārtus. Spēlētāji nav muļķi, viņi labi saprot mūsu vājās vietas. Mums jāspēlē kopā kā komandai, reizē nepieciešams individuāli spēcīgs sniegums no katra spēlētāja. Ticu saviem futbolistiem un uzskatu, ka varam tikt tālāk," preses konferencē teica Morinju, kurš pēc pēdējās Premjerlīgas spēles lēja smagu kritiku pār "Tottenham" rekordpirkuma Tangī Ndombelē galvu, paužot, ka viņam pašam jātiek skaidrībā par to, vai pussargs grib atrasties komandā.

Čempionu līgas 1/8 fināli

Pāris1. spēle2. spēle
Atalanta – Valencia4:110. marts
Tottenham – Leipzig0:110. marts
Borussia – PSG2:111. marts
Atletico – Liverpool1:011. marts
Real Madrid – Man City1:217. marts
Lyon – Juventus1:017. marts
Napoli – Barcelona1:118. marts
Chelsea – Bayern0:318. marts

     [+] [-]

, 2020-03-10 14:16, pirms 4 gadiem
Leipciga maybe,bet itāļi not this time

     [+] [-]

, 2020-03-10 18:06, pirms 4 gadiem
thekurmis rakstīja: Leipciga maybe,bet itāļi not this time
Atalanta tak neizsēs 3 vārtu pārsvaru pret Valensiju, pie tam, kad viņi spēlē pie tukšām tribīnēm. Un Leipcigai arī vajadzētu iet tālāk. Nebrīnīšos, ja pat Atalanta uzvarēs, ne tikai tiks tālāk

     [+] [-]

, 2020-03-10 19:19, pirms 4 gadiem
Tottenham uzvarēs ar 2:0 un tiks tālāk.

     [+] [-]

, 2020-03-10 22:34, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Tottenham uzvarēs ar 2:0 un tiks tālāk.
..jau tagad zaudē ar 2:0, tā kā nebūs! un Atalanta gan jau arī uzvarēs (par tikšanu tālāk nemaz nešaubījos).