Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmieriešiem jācenšas atgūties no sagrāves, "Pārgaujai" - noturēties čempionātā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmieriešiem jācenšas atgūties no sagrāves, "Pārgaujai" - noturēties čempionātā
Pieredzējušie Mihails Kostusevs un Māris Zicmanis negrasās padoties viens otram
Foto: Ģirts Gertsons, liepajniekiem.lv

Elvi vīriešu florbola čempionātā šovakar turpināsies ceturtdaļfinālu sērijas. "Lielvārde/Fat Pipe" var kļūt par pirmo,kas nodrošina vietu pusfinālā, savukārt "FBK Valmiera" jālūko atgūties no otrās visu laiku smagākās sagrāves savā laukumā.

"Pārgauja" – "Lielvārde/Fat Pipe" pulksten 14:00 Kocēnos (Sērijā 0:3)
Stalbes klubs sērijas trešajā spēlē bija atrisinājis pirmo divu maču lielāko problēmu, kad ļoti vāji tika nospēlēta spēles pirmā trešdaļa, nonākot lielos mīnusos, lai pēc tam dzītos pakaļ. Pirmais periods tika zaudēts arī šoreiz, taču "Pārgauja" pirmie izvirzījās vadībā, trešdaļu zaudējot vien ar vienu vārtu deficītu, bet otrā perioda pirmajā minūtē rezultāts bija neizšķirts 2:2. Tomēr šoreiz vāja izrādījās spēles otrā puse, kurā tika zaudēts ar 1:5, kas noveda pie gana bezcerīgas neveiksmes visā spēlē ar 3:8 un nonākšanu aizas malā, jo sērijā rezultāts ir kļuvis 0:3. "Pārgauja" palikusi vienīgā komanda šīs sezonas izslēgšanas turnīrā, kas nav spējusi tikt pie vismaz kādas uzvaras, turklāt trīs spēļu laikā vadībā bijusi tikai vienu minūti un 13 sekundes, līdz ar to likumsakarīgi, ka ar šādu statistiku rezultāts sērijā nav pārsteidzošs.

Lielisku sēriju aizvada Sandris Virsnītis, kuram vakar trīs rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas spēlēs kopumā viņam šosezon 7 (0+7) punkti, visus savācot ar piespēlēm. Tas viņam pašlaik dod trešo vietu starp visiem dalībniekiem. Rezultatīvākais no "Pārgaujas" komandas ir Olafs Zvīnis, kuram vakar viena piespēle, bet kopā izdevies iekrāt 5 (2+3) punktus, kas viņam ļauj ierindoties 12.vietā.

"FBK Valmiera" – "Betsafe Oxdog Ulbroka" pulksten 17:00 Valmierā (Sērijā 1:2)
Brīdī, kad Matīss Salmiņš astotajā minūtē guva vārtus un izvirzīja vadībā valmieriešus, turklāt Agris Rogainis 18 minūtes savus vārtus nosargāja neskartus, diez vai pat lielākie pesimisti varēja iedomāties, ka trešajā sērijas spēlē valmierieši piedzīvos savu smagāko sagrāvi kopš 2011. gada, kad viesos ar 4:16 tika zaudēts Lielvārdes komandai. Savukārt savā laukumā 1:12 kapitulācija ir lielākā kopš komandas debijas sezonas 2004./05. gadā, kad ar 3:16 tika atzīts "Bauskas Klēts" pārākums.

Šis smagais zaudējums ar vēl lielāku intrigu liek gaidīt šī vakara spēli, jo ir skaidrs, ka komandu meistarības līmenis nav tik krasi atšķirīgs. To komandas pierādīja arī pirmajā nedēļas nogalē, kad valmierieši pēc visnotaļ bezcerīgā 0:5 pirmajā spēlē, dienu vēlāk svinēja gana komfortablu uzvaru, iegūstot arī sava laukuma priekšrocības. Tās gan vakar atkal tika zaudētas, bet šovakar jācīnās par to, lai vietējiem līdzjutējiem garantētu vēl vismaz vienu viesošanos Vidzemes olimpiskajā centrā. Vakar lielisku spēli aizvadīja Niks Ķuzulis (3+0) un Lauris Zaicevs (1+4), bet komandas labākais punktu guvējs izslēgšanas turnīrā joprojām ir Rolands Kovaļevskis, kurš ar 5 (4+1) punktiem ieņem astoto vietu. Labākais no valmieriešiem ir augstāk, jo Ričards Eglītis ar 6 (1+5) punktiem noslēdz labāko sešnieku.

"Kurši/Ekovalis" – "Lekrings" pulksten 17:00 Liepājā (Sērijā 1:2)
Trešajā sērijas spēlē cēsnieki izvirzījās vadībā ar 2:0 un 4:2, šķietami droši soļojot pretim trešajai uzvarai sērijā, kas lielā mērā varētu atrisināt jautājumu par labāko komandu sērijā. Taču liepājnieki kārtējo reizi pierādīja, ka vismaz savā jaunajā Liepājas Olimpiskajā manēžā viņi ir ciets rieksts ikvienam, turklāt palīdzīgu roku sniedza arī vidzemnieki, sapelnot vairākus noraidījumus, kurus laukuma saimnieki realizēja ar pietiekami augstu precizitāti. Edgars Rimarenko jau otro reizi sērijā saņēma balvu kā "Kurši/Ekovalis" labākais spēlētājs, pēc šī mača atvairīto metienu procenta rādītājā tiekot galā arī cēsnieku vārtu vīram Markusam Plūdumam. Tikmēr neierasti, ka izslēgšanas turnīra rezultatīvāko galvgalī atrodas divi "Lekrings" florbolisti Pēteris Trekše (4+3) un Toms Rīsmanis (2+5), bet labākais no liepājniekiem ir Ingars Jansons, kuram 6 (3+3) punkti un ceturtā vieta.

     [+] [-]

, 2019-03-10 12:42, pirms 5 gadiem
Fascineja vakardienas tiesāšana speles, kuras norisinājās Kocenos, pet ne tādā merā ka tiesatu vienai komandai par labu, kas ari dazkārt notika, bet gan tas, ka visp lēmumi bija vnk wtf, ka abas komandas nesaprata, kas notiek, par ko parkapumi un kuram jaiet atsedet 2.min. Cirks! Tiesam play off var tadus tiesnesus pielaist?
Jautajums, ir komisija, kas verte tiesnesu darbu?