Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekists Krūzbergs paliek uzreiz aiz pasaules čempionāta pusfināla

Ints Megnis
Ints Megnis

Šorttrekists Krūzbergs paliek uzreiz aiz pasaules čempionāta pusfināla
Distancē Roberts Krūzbergs. Foto: Aivars Ķesteris ventasbalss.lv

Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs svētdien Bulgārijā palika uzreiz aiz pusfināla robežas pasaules čempionāta 1000 metru distancē, kur tika desmit labākie slidotāji.

Priekšsacīkstes tika aizvadītas piektdien, kad šajā distancē pirmajā kārtā Krūzbergs finišēja trešais un bija viens no tiem, kas tika tālāk ar uzrādīto laiku. Trešais finišu sasniedza arī vēl viens latvietis Reinis Bērziņš, bet viņš piedalījās pašā lēnākajā skrējienā un bija vienīgais šīs vietas ieguvējs, kurš nekvalificējās nākamajai kārtai. Arī otrajā priekšsacīkšu kārtā Krūzbergs guva trešo vietu skrējienā un atkal tika tālāk pēc uzrādītā laika.

Līdzīgs scenārijs bija svētdienas ceturtdaļfinālā, kad Krūzbergs atkal finišēja trešais. Šoreiz bija plānots, ka tālāk tiks divi no četriem trešo vietu ieguvējiem un Krūzbergs sasniedza tieši otro rezultātu. Tomēr sacensību laikā nākamajā kārtā tika iecelti divi skrējiena laikā neveiksmes piedzīvojuši sportisti, izmantojot abiem labākajiem trešo vietu ieguvējiem paredzētās kvotas.

Noslēgumā šajā distancē Krūzbergs tika klasificēts 13. vietā.

Kā zināms, pārējās distancēs Latvijas sportisti nepārvarēja priekšsacīkstes. Sestdien pēc gandarījuma sacensībām noskaidrojās, ka 500 metros Krūzbergam bija 37. vieta, bet Bērziņš ierindojās 43. pozīcijā starp 56 sportistiem, kamēr 1500 metros Bērziņam un Krūzbergam bija attiecīgi 34. un 36. pozīcija starp 53 slidotājiem.

1000 metru gandarījuma sacensībās Bērziņš startēja svētdien un uzvarēja savā skrējienā, distanci noslēdzot 31. pozīcijā.

Skaitot trīs posmu summu Krūzbergs ar 86 punktiem pasaules čempionātā guva 27. vietu, bet Bērziņš ar 108 punktiem palika 40. pozīcijā starp 56 slidotājiem.

Uz pasaules čempionātu Latvijas izlase bija devusies nevis ilggadējās treneres Evitas Krievānes-Moiseičenko vadībā, bet Ventspilī strādājošā ukraiņa Sergija Kugajevska pakļautībā.