Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Aigars Šķēle: "Jutu, ka varu palīdzēt Melnkalnē, bet tāds bija trenera lēmums"

Aigars Šķēle: "Jutu, ka varu palīdzēt Melnkalnē, bet tāds bija trenera lēmums"
Aigars Šķēle. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

26 gadus vecais Francijas kluba "Antibes" latviešu basketbolists Aigars Šķēle pastāstīja par komandas neveiksmīgo sezonu un galvenā trenera maiņu, kā arī atskatījās uz sāpīgo neveiksmi Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā.

Piektdien Francijas čempionāta spēlē “Antibes” savā laukumā izrāva uzvaru pār “JL Bourg” komandu (76:71), taču tas nav ļāvis pakāpties no pēdējās, 16. vietas kopvērtējumā. “Antibes” šo sezonu sāka ar deviņiem zaudējumiem pēc kārtas, bet pašlaik komandas bilance ir piecas uzvaras un 17 zaudējumi. Pirms divām dienām gūtā uzvara kļuva par pēdējo spēli komandas galvenajam trenerim Žiljēnam Espinozam.

“Sezonas laikā bija mēģinājumi kaut ko mainīt. Tika veiktas izmaiņas spēlētāju sastāvā, taču vēlamo rezultātu sasniegt neizdevās. Par pēdējo pilienu kļuvusi galvenā trenera maiņa,” stāsta Aigars. “Tagad mums katra spēle ir ļoti svarīga. Kā teica treneris – katrs mačs mums ir kā fināls. Labi, ka izdevās uzvarēt. Lai gan sezonu sākām ar mērķi par izslēgšanas spēlēm, taču aizmirsām, ka vispirms ir jānoturas augstākajā divīzijā. Jau labu laiku situācija ir tāda, ka mums vienkārši ir jāizdzīvo šajā līgā. Ja tas izdosies, tad nākamajā sezonā klubam varētu izdoties palielināt budžetu. Vismaz tā runā, ka tāds esot kluba prezidenta mērķis.”

Šķēle mačā pret “JL Bourg” nospēlēja tikai septiņas minūtes, kas ir viņa mazākais spēles laiks šajā sezonā. Šo minūšu laikā latvietis guva piecus punktus, no spēles realizējot divus no trim metieniem. “Te ir notikuši visādi brīnumi, es par to nepārdzīvoju. Uztveru tos, kā jaunus izaicinājumus. Tagad būs jauns treneris, katram atkal būs sevi no jauna jāapliecina. Man vienmēr ir bijis sevi jāpierāda. Arī Latvijas izlasē man vieta nekad nav bijusi garantēta, par to ir bijis jācīnās. Bet, protams, tas bija jocīgi – vidēji spēlē laukumā pavadu gandrīz 25 minūtes, bet te pēkšņi tikai septiņas. Pirmoreiz karjerā sanāca nelielas nesaskaņas ar treneri. Beigās arī vairs negribēju iet un kaut ko pierādīt. Ja treneris bija pieņēmis lēmumu mani tik ilgi turēt uz soliņa, tad acīmredzot šajā spēlē nebiju vajadzīgs. Bet atvadu pasākumā roku viens otram paspiedām. Nekas traks jau nebija noticis. Kādā spēlē tā ir gadījies ikvienam.”

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra izšķirošajā spēlē Latvijas izlasei pietrūka viena precīza tālmetiena, lai tiktu uz finālturnīru. Pirmspēdējā spēlē Šķēle ar 18 punktiem bija rezultatīvākais pret Spāniju, taču Melnkalnē netika laukumā. Aigars atzīst, ka zaudējuma rūgtumu izjutis vēl nākamajā dienā, taču ilgstoši kavēties atmiņās liedzis pamatdarbs klubā.

Domāju, ka vasarā, skatoties Pasaules kausa finālturnīru, būs sāpīgāk. Tad pie sevis nodomāsi – eh, Latvija taču tur varēja būt… Pēc izlases jau nākamajā dienā bija treniņš klubā. Smadzenes tik ātri nemaz nepaspēja visu informāciju sagremot. Jutos kā iemests gaļasmašīnā. Pārbrauc no vienas vietas uz nākamo un mauc tik tālāk,” smejas basketbolists. “Jā, ģērbtuvē valdīja klusums. Tas arī bija vienīgais laiks, ko pēc spēles pavadījām kopā. Pēc tam jau katrs sēdās savās lidmašīnās un devās uz klubiem. Treneris [Arnis Vecvagars] pateica paldies par ieguldīto darbu, ienāca arī [Valdis] Voins un [Edgars] Šneps. Bet tobrīd katrs bija sevī iekšā.”

“Protams, gribējās palīdzēt. Jutu, ka varu palīdzēt, bet tāds bija trenera lēmums. Reizēm ir pat labāk, ja rotē ar astoņiem deviņiem spēlētājiem un nerausti komandas potenciālos līderus. Ja es būtu viņu vietā, es justos labi, jo zinātu, ka man uzticas un ļauj spēlēt. Nevienu nenosodu, trenera lēmumu saprot. Bet par sevi varu teikt, ka es gribēju un varēju palīdzēt arī laukumā. Pirms spēles par šādu ierobežotu spēlētāju rotāciju netika runāts,” piebilst Šķēle.

Izdevuma "Sporta Avīze" komanda devusies plašā Eiropas ekspedīcijā un žurnāla nākamajos numuros būs lasāmi plaši klātbūtnes materiāli ar vairākiem no vadošajiem Latvijas sportistiem.

 +19 [+] [-]

, 2019-03-11 11:23, pirms 5 gadiem
Mēs arī jutām, ka kāds no jums varēja palīdzēt. Tikai to Vecavagars nejuta. Domāju, ka viņš neko nejūt

 +13 [+] [-]

, 2019-03-11 11:25, pirms 5 gadiem
Paldies par spēlēm, kad līderi nebija, visu cieņu, jūtams progress!

 +20 [+] [-]

, 2019-03-11 11:36, pirms 5 gadiem
Jā, šīš izlases vājākais posms diemžēl bija treneris Vecvagars.

 +12 [+] [-]

, 2019-03-11 12:04, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Mēs arī jutām, ka kāds no jums varēja palīdzēt. Tikai to Vecavagars nejuta. Domāju, ka viņš neko nejūt
Arnis jūt, ka caur pazīšanos var visu sasniegt. Bez pazīšanās, diemžēl, LBL Jūrmala bija viņa griesti.

 +13 [+] [-]

, 2019-03-11 12:19, pirms 5 gadiem
Tieši Šķēli biju iztēlojies kā vienu no špīleriem, kas Melnkalnē varētu papildināt un daudzveidot komandas rokrakstu. Bet, nu, labi, ka Vecvagars būs prom. Prom arī vajadzētu aiziet Šnepam. Ar steigu.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-11 12:27, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Mēs arī jutām, ka kāds no jums varēja palīdzēt. Tikai to Vecavagars nejuta. Domāju, ka viņš neko nejūt
Arnis un viņa dēls Kaspars tev mīnusus ielika.

     [+] [-]

, 2019-03-11 12:33, pirms 5 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Arnis un viņa dēls Kaspars tev mīnusus ielika.
Es gan treknu plusu!

  +2 [+] [-]

, 2019-03-11 12:59, pirms 5 gadiem
Nu cerēsim, ka tagad arī citi spēlētāji ko pateiks.

 +12 [+] [-]

, 2019-03-11 13:13, pirms 5 gadiem
Pēc kaujas visi gudri.., bet ne šajā spēlē mums Pasaules kauss aizgāja gar degunu. Pēdējo spēli taču uzvarējām. Vajadzēja paķert vel kādu uzvaru pirms tam. Kaut vai mājās pret pagalam nevarīgo Spāniju.

  +8 [+] [-]

, 2019-03-11 13:37, pirms 5 gadiem
Pret Spāniju Šķēle bija labs, īpaši otrajā puslaikā. Viņam vajadzēja būt rotācijā arī Melnkalnē!

  -3 [+] [-]

, 2019-03-11 14:08, pirms 5 gadiem
hooker rakstīja: Nu cerēsim, ka tagad arī citi spēlētāji ko pateiks.
Ko pateiks - ka bija gatavi palīdzēt izlasei? Bet tas taču ir pašsaprotami.

  +5 [+] [-]

, 2019-03-11 14:18, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Kāpēc tu runā daudzskaitlī - esi stāvoklī, jutīgais?
Oi, kāds uzbrauciens

Daudzskaitļa formā, jo tā domā daudzi izlases līdzjutēji un tie, kuri spēj analizēt. Tu, acīmredzot nepiederi pie tiem cilvēkiem, jo tev ir problēmas ar kļūdu atzīšanu, analizēšanu, bet nav problēmas vainot blakus apstākļus, kas visiem bija vienādi un citām izlasēm pat vairāk traucēja...

Bez tam, šajā intervijā pat pateikts, ka spēlētājiem netika paziņots kādu taktiku izvēlas galvenais treneris.
Slēpts komentārs: otins

  +7 [+] [-]

, 2019-03-11 14:47, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Un tu būtu šo daudzo līdzjutēju runasvīrs vai vadonis? Intervijā nav runa par taktiku, bet gan par rotāciju, kas ir tikai viena taktikas sastāvdaļa. Blakus apstākļi nebija visiem vienādi, un tieši Melnkalne, kurai summā zaudējām, bija izdevīgākā stāvoklī, jo viņiem 4 izlases spēlētāji bija no vietējā kluba "Budučnost", kas viņus bez problēmām laida uz izlasi, un viņu līderi Dubļevičs un Nīdhems nespēlē Eirolīgas klubos. Nesaprotu, kā to var neredzēt un nesaprast.
Daļa no mūsu līderiem arī nespēlē Eirolīgā. Otrajā spēlē bija praktiski maksimālais iespējamais sastāvs un pirmā spēle mums bija ņemama. Lielākā kļūda, ka Vecvagars beigās nespēlēja uz rezultāta starpību, bet palaida pašplūsmā. Vēl spēle pret Ukrainu utt. Kā to var neredzēt, ka tās tīrākās trenere izraisītās problēmas?

Es skaidri redzu, ka tev ir problēmas redzēt pašu spēli. Tu vadies tikai no papīra. Slikti. Kā teicu, blakus apstākļi daudziem vienlīdzīgi bija. Kaut vai Spānija, pret kuru, vismaz viens spēle bija jāņem, pie tam, mājās Vecvagars riskēt nevēlējās, piesakot Bertānu un vēl Blūma gadījums...Cik aklam jābūt, lai neredzētu to, ka pietiekošas problēmas radīja galvenā trenera pieredzes trūkums labā līmenī

 +13 [+] [-]

, 2019-03-11 15:14, pirms 5 gadiem
backstab rakstīja: Pēc kaujas visi gudri.., bet ne šajā spēlē mums Pasaules kauss aizgāja gar degunu. Pēdējo spēli taču uzvarējām. Vajadzēja paķert vel kādu uzvaru pirms tam. Kaut vai mājās pret pagalam nevarīgo Spāniju.
Pēc kaujas, saki?
Jau Vecvagaru ieliekot, bija skaidrs, ka tur nekas nebūs!
Tas bija idiotisms likt uz atlasi valsts izlasē treneri zaļknābi, kurš kā treneris NEKO - uzsveru, NEKO! - nav sasniedzis.

  +6 [+] [-]

, 2019-03-11 15:19, pirms 5 gadiem
Šķēle būtu pēdējā mačā noderējis. Tikai aklais varēja nesajust, ka Dairim todien spēle neiet, iespējams, kaut kur galvā jau skalojās līgums ar NBA... Vecais pat nemēģināja riskēt, pilnīgi noteikti viņš nav un nekad nebūs t.s. krīzes menedžeris, tikai paklausīgs ierėdnis...

  +9 [+] [-]

, 2019-03-11 15:25, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Un tu būtu šo daudzo līdzjutēju runasvīrs vai vadonis? Intervijā nav runa par taktiku, bet gan par rotāciju, kas ir tikai viena taktikas sastāvdaļa. Blakus apstākļi nebija visiem vienādi, un tieši Melnkalne, kurai summā zaudējām, bija izdevīgākā stāvoklī, jo viņiem 4 izlases spēlētāji bija no vietējā kluba "Budučnost", kas viņus bez problēmām laida uz izlasi, un viņu līderi Dubļevičs un Nīdhems nespēlē Eirolīgas klubos. Nesaprotu, kā to var neredzēt un nesaprast.
Katrai izlasei, protams, sava situācija bija, bet nu tikai aklais neredz to, ka šo ciklu nokāsa LBS banda (Voins un Šneps) izlasei ieceļot ārkārtīgi vāju treneri. Principā mūsējiem vajadzēja tikt uz Pasaules kausu neatliekot uz +9 pēdējā spēlē...

  +8 [+] [-]

, 2019-03-11 15:38, pirms 5 gadiem
Jā. šai atlases ciklā bija visas iespējas.
Man arī viss bija skaidrs, kad ieraudzīju apmaldījušā Vecvagara feisu.
Žēl. Ļoti, ļoti.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-11 15:56, pirms 5 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Pēc kaujas, saki?
Jau Vecvagaru ieliekot, bija skaidrs, ka tur nekas nebūs!
Tas bija idiotisms likt uz atlasi valsts izlasē treneri zaļknābi, kurš kā treneris NEKO - uzsveru, NEKO! - nav sasniedzis.
Būtu izmocījuši uzvaru pret Spāniju, tad uzvara Melnkalnē un saruna būtu cita.
Protams neteiktu, ka Vecais ir mega speciālists, bet tā robeža starp Ok un pilnīgu neveiksmi bija ļoti šaura.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-11 15:59, pirms 5 gadiem
..un vēl mēs sakam, ka beidzot esam kaut kur līdzvērtīgi leišiem vai pat daži saka, ka esam pārāki. Paskatamies cik viegli Lietuva kvalificējās Pasaules Kausam. Apskaužami.

     [+] [-]

, 2019-03-11 16:00, pirms 5 gadiem
backstab rakstīja: Būtu izmocījuši uzvaru pret Spāniju, tad uzvara Melnkalnē un saruna būtu cita.
Protams neteiktu, ka Vecais ir mega speciālists, bet tā robeža starp Ok un pilnīgu neveiksmi bija ļoti šaura.
Tur tā lieta, ka nebija...pirms turnīra domāju, ka mūsu izlasei smagi ies, bet jau pēc pāris spēlēm sapratu, ka situācija nebija pat tuvu tik smaga, cik mālēja

     [+] [-]

, 2019-03-11 16:11, pirms 5 gadiem
Neesmu eksperts, bet liekas,ka vajadzēja parotēt vairāk spēlētājus. To pašu Blūmu, jo beigās Strēlnieks notraumējās. Blūms, ja būtu bijis iespēlēts varēja mest arī izšķirošo trini. Dairim negāja, bet kas met beigās variantu jau nebija. Tas no tāda viedokļa,kuriem ir ātrs un labs metiens no distances.

  +7 [+] [-]

, 2019-03-11 16:33, pirms 5 gadiem
Jāsāk ar LBS vadību, zivs pūst no galvas! Izlases vajākais posms Voins, Šneps, Vecvagars... VISI JĀMAINA!!!

  -3 [+] [-]

, 2019-03-11 16:36, pirms 5 gadiem
LBS varēja "spēlēt" pēc Eirolīgas noteikumiem... citreiz palaiž Vecvagaru, tad kādu citu!? Ne kapeiku sliktāk nebūtu

  +5 [+] [-]

, 2019-03-11 19:21, pirms 5 gadiem
Avs rakstīja: Neesmu eksperts, bet liekas,ka vajadzēja parotēt vairāk spēlētājus. To pašu Blūmu, jo beigās Strēlnieks notraumējās. Blūms, ja būtu bijis iespēlēts varēja mest arī izšķirošo trini. Dairim negāja, bet kas met beigās variantu jau nebija. Tas no tāda viedokļa,kuriem ir ātrs un labs metiens no distances.
Pēdējo vajadzēja mest Timmam, bet pēc +10 nevajadzēja atlaist, bet kapāt un palielināt atrāvumu! Tur būtu noderējuši Šķēle, Blūms...bet Vecvagaram vismaz spēli jāvada bija!!! Kaut vai vienu tehnisko dabūtu, bet neļaut tiesnešiem visas 50:50 Melnkalnei svilpt par labu! Kā Slovēnijā spēli lauza Blūma tehniskā! A mums antiņš malā stāv un nezin ko darīt...nekāda respekta tiesnešiem...kaut vai V.V. malā sēdētu, Jugiem uzreiz respekts būtu...

  +2 [+] [-]

, 2019-03-11 19:26, pirms 5 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Pēc kaujas, saki?
Jau Vecvagaru ieliekot, bija skaidrs, ka tur nekas nebūs!
Tas bija idiotisms likt uz atlasi valsts izlasē treneri zaļknābi, kurš kā treneris NEKO - uzsveru, NEKO! - nav sasniedzis.
Kā nav? U 20 uz B divīziju izveda, nevienu spēli neuzvarot! Tie āksti, kas viņu iecēla par izlases galveno treneri, ar tūdainu koku jādzen prom no LBS...

  -1 [+] [-]

, 2019-03-11 21:33, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kaut vai Spānija, pret kuru, vismaz viens spēle bija jāņem, pie tam, mājās Vecvagars riskēt nevēlējās, piesakot Bertānu un vēl Blūma gadījums...Cik aklam jābūt, lai neredzētu to, ka pietiekošas problēmas radīja galvenā trenera pieredzes trūkums labā līmenī
Ar labāku treneri mēs bez labākajiem spēlētājiem būtu uzvarējuši Spāniju? Tu vispār saproti, kāds ir basketbola līmenis Spānijā un Latvijā? Cik augsta līmeņa basketbolistu ir vienā un otrā valstī? Tikpat labi es varētu teikt, ka ar labu treneri tu uzlēksi augstāk par savu pēcpusi. Jautājums Voina, Šnepa un Vecvagara nolicējiem un atkāpties saucējiem. Ko liksim viņu vietā? Kas būs tas pieredzes bagātais treneris, taktikas guru, kas ņems vērā visu basketbolistu un līdzjutēju vēlmes, un sasniegs ar Latvijas izlasi vēl nebijušus panākumus?

     [+] [-]

, 2019-03-11 21:50, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Ar labāku treneri mēs bez labākajiem spēlētājiem būtu uzvarējuši Spāniju? Tu vispār saproti, kāds ir basketbola līmenis Spānijā un Latvijā? Cik augsta līmeņa basketbolistu ir vienā un otrā valstī? Tikpat labi es varētu teikt, ka ar labu treneri tu uzlēksi augstāk par savu pēcpusi. Jautājums Voina, Šnepa un Vecvagara nolicējiem un atkāpties saucējiem. Ko liksim viņu vietā? Kas būs tas pieredzes bagātais treneris, taktikas guru, kas ņems vērā visu basketbolistu un līdzjutēju vēlmes, un sasniegs ar Latvijas izlasi vēl nebijušus panākumus?
Pietiks tev muldēt reiz. Tu pat neapjēdz par ko raksti. Tās ir šausmas vienkārši...Spānija spelēja ar kādu trešo sastāvu, kas bija uzvarams. Nolaidies uz zemes un kaut ko arī par basketbolu pamācies. AOnikusi tava greizā muldešana. Pat par lietās, kas ir skaidri redzamas.

     [+] [-]

, 2019-03-11 22:12, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pietiks tev muldēt reiz. Tu pat neapjēdz par ko raksti. Tās ir šausmas vienkārši...Spānija spelēja ar kādu trešo sastāvu, kas bija uzvarams. Nolaidies uz zemes un kaut ko arī par basketbolu pamācies. AOnikusi tava greizā muldešana. Pat par lietās, kas ir skaidri redzamas.
Var jau būt, ka es kaut ko arī nesajēdzu, taču to, ka Spānijas trešā izlase objektīvi ir stiprāka par mūsu otro izlasi, es gan sajēdzu

     [+] [-]

, 2019-03-11 22:35, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Var jau būt, ka es kaut ko arī nesajēdzu, taču to, ka Spānijas trešā izlase objektīvi ir stiprāka par mūsu otro izlasi, es gan sajēdzu
Un tieši Tu to nesajēdz, jo abas spēles skaidri pierādīja, ka spēlētājiem pārsvara nebija, visu izteica trenera darbs.

     [+] [-]

, 2019-03-12 11:12, pirms 5 gadiem
Žēl ka Vecvagars pats nesaprot ka jāiet prom

     [+] [-]

, 2019-03-16 15:15, pirms 5 gadiem
Es labraat redzeetu Kaarli Muiznieku par treneri. Jaanja Streelnieka trauma ir uz Arnja Vecvagara sirdsapzinjas. Kaarlim taa taktika ir speeleet aatru basketbolu ar daudz mainjaam, vinjsh nevienu laukumaa nepaarslogo un tai pat laikaa izspiezj maksimumu.