Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Klops pirms dueļa pret "United": "Svarīgākā spēle, ko spēju iztēloties"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Klops pirms dueļa pret "United": "Svarīgākā spēle, ko spēju iztēloties"
Žuzē Morinju un Jirgens Klops
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgā šodien gaidāms derbijs – "Manchester United" pulksten 14:30 savā laukumā uzņems "Liverpool". Trīs punkti viesiem ļaus pacelties uz otro vietu, savukārt trīs punkti mājiniekiem ļaus nostiprināties otrajā pozīcijā. Pirms dueļa abu komandu galvenie treneri bija noskaņoti visnotaļ kaujinieciski.

Komandu pirmais duelis oktobrī "Liverpool" laukumā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, un jau mača pirmajos mirkļos bija redzams, ka "Manchester United" futbolisti un treneri būs apmierināti ar viena punkta iegūšanu. Pateicoties Davida De Hejas varoņdarbiem vārtos, mērķis tika izpildīts. Tomēr Liverpūles galvenais treneris Jirgens Klops pirms atbildes spēles norādīja, ka neko sliktu tajā nesaskata.

"Nekad nelietotu šo frāzi [par autobusa nolikšanu aizsardzībā – aut.]. Man nav nekas pret aizsardzību, jo katras komandas galvenais uzdevums ir uzvara. Kad "United" dosies uzbrukumā, ceru, ka aizsardzībā piedalīsies ikviens mūsu futbolists. Ja kāds to uzskatīs par autobusa nolikšanu, man nav nekas pret to," teica Klops. "Manchester United" uzbrukuma līnija ir spēcīga, tomēr tās aizsardzība ir pāri visam – šajā sezonā mājās ielaisti tikai seši vārti.

"Nevaru sagaidīt spēli. Tas būs svarīgākais mačs, ko spēju iztēloties. Mums jābūt gataviem par 100%, ja ne vairāk," norādīja Klops. Viņa vadītā komanda uzņēmusi lielisku tempu, izcīnot pārliecinošas uzvaras gan Premjerlīgā, gan UEFA Čempionu līgā, kur sasniegts ceturtdaļfināls. Pašlaik "Liverpool" atrodas trešajā vietā, no "Manchester United" atpaliekot divus punktus. Klops noslēgumā ironiski piebilda, ka Mančestra atrodas tik tuvu, ka komanda turp tomēr devusies ar autobusu.

Tikmēr "Manchester United" klājies smagāk – pirmdien nācās atspēlēties, lai dramatiski ar 3:2 pārspētu "Crystal Palace". Kluba bijušais spēlētājs Gerijs Nevils televīzijas ēterā veltīja skarbus vārdus komandas sniegumam, tomēr galvenais treneris Žuzē Morinju norādīja, ka viņu šādas runas nepavisam neuztrauc.

"Pāris cilvēki, kuriem patīk izteikt savu viedokli, nespēja atrisināt problēmas, kad paši strādāja par treneriem," teica Morinju. "Viņi izsaka savu viedokli, it kā tas atrisinātu visas problēmas, tomēr tā nenotiek. Reizēm lasu, ko saka par manu komandu, reizēm ne. Reizēm klausos, reizēm ne. Ja godīgi, šonedēļ vairāk pievērsu uzmanību notikumiem Čempionu līgā un Eiropas līgā un gatavojos savam mačam, nevis koncentrējos citu viedokļiem."

"Viņš mācās, kā spēlēt mūsu komandā, bet mēs mācāmies, kā no viņa dabūt laukā pašu labāko," par jaunpienācēju Aleksi Sančesu, kurš guvis vienus vārtus astoņās spēlēs, teica Morinju, atkal atgādinot, ka viņš nav ziemas transfēru perioda piekritējs. "Problēma slēpjas tajā, ka viņš mums pievienojās pašā sliktākajā brīdī – ziemas logā."

"Tieši tāpēc man nepatīk ziemas pāreju periods. Iespēja piesaistīt Sančesu bija tāda, ko nevēlējāmies palaist garām, tāpēc nācās piekāpties, tomēr kopumā ziemas logam neticu," skaidroja Morinju. Sančess noslēdza līgumu uz četriem ar pusi gadiem. "Pilnīgi noteikti, ka nākamā sezona viņam būs daudz labāka."

Izmantotie resursi:
Jurgen Klopp: Man Utd v Liverpool is 'biggest...
Alexis Sanchez: Manchester United not getting...

  -2 [+] [-]

, 2018-03-10 11:49, pirms 6 gadiem
Tas nav derbijs!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-10 11:54, pirms 6 gadiem
Derbijs kā derbijs! Otrs rupjākais derbijs PL vēsturē ar 18 sarkanajām!

     [+] [-]

, 2018-03-10 11:58, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Derbijs kā derbijs! Otrs rupjākais derbijs PL vēsturē ar 18 sarkanajām!
pirmajajā vietā Liverpool vs Everton?

  +1 [+] [-]

, 2018-03-10 13:24, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: pirmajajā vietā Liverpool vs Everton?
21 kartiņa un labojums- šīs dienas derbijā ir 16 sarkanās.

     [+] [-]

, 2018-03-10 18:17, pirms 6 gadiem
kemrausis rakstīja: Tas nav derbijs!
Tiekas divas titulētākās angļu komandas, ja tas nav derbijs, kas tad ir?