Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "Bez algas pavadītā sezona Raikonenam nākusi par labu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "Bez algas pavadītā sezona Raikonenam nākusi par labu"
Žaks Vilnēvs
Foto: SCANPIX SWEDEN

1997. gada F1 čempions Žaks Vilnēvs atklātā valodā dalījies savās pārdomās par to, cik spēcīgas komandas un piloti varētu būt gaidāmajā sezonā.

Vilnēvs uzskata, ka līdz ar jauno tehnisko noteikumu stāšanos spēkā ir beigusies "Red Bull" komandas ēra, kas pēdējās četrās sezonās ļāva titulus izcīnīt Sebastjanam Fetelam.

"Saprotams, ka šogad viņš neuzvarēs," stāsta Vilnēvs. "Man izskatās, ka "Renault" šajā cīņā ir pilnībā zaudējuši un ar viņu motoriem nebūs iespējams pat finišēt. Pat ja "Red Bull" uz pirmajiem Eiropas posmiem būs sagatavojuši pilnīgi jaunu mašīnu, tas neko nemainīs. Varbūt viņi spēs 15 apļu vietā nobraukt 30, taču kopumā pie tā nebūs vainīga mašīna, bet gan motors. Kāpēc viņiem doties uz Austrāliju? Es protams jokoju... Taču viņi nav spējīgi nobraukt pat pusi no sacīkstes, turklāt ir lēnāki par vairumu no komandām."

Vilnēvs uzskata, ka "Williams" komanda varētu piedzīvot vienu no lielākajiem progresiem.

"Viņiem tagad ir "Mercedes" motors un tieši tāpēc viņi rāda tik labu sniegumu," turpina Vilnēvs. "Tas nāk par labu Felipem Masam, jo viņa karjera šķietami jau bija beigusies un dažus gadus likās, ka viņš nemaz nebrauc kā F1 pilots. Tas tikai parāda, cik laba ir viņa mašīna tagad. Redzēsim, vai viņiem pietiks naudas, lai to attīstītu. Nemāku teikt vai šī būs lieliska sezona, taču interesanta noteikti. Austrālijā mēs pat "Marussia" komandu varētu sagaidīt uz pjedestāla."

Vilnēvam ir savs viedoklis arī par Kimi Raikonenu, kurš ir atgriezies "Ferrari" sastāvā un kļuvis par Fernando Alonso komandas biedru. Vilnēvs uzskata, ka 2013. gadā pieredzētās problēmas ar algu "Lotus" komandā ir atstājušas savas sekas.

"Pirmo reizi es redzu, ka viņš strādā nopietni," saka kanādietis. "Varbūt gads, ko viņš pavadīja bez algas, ir nācis viņam par labu. Savukārt Alonso ir cīnītājs jau no pirmajiem apļiem un tāpēc varētu būt slikts degvielas taupītājs. Tomēr viss atkarīgs no tā, kāda būs viņa pieeja sacīkstēm. Ja viņš brauks tā kā 2012. gadā, tad var uzvarēt, taču 2013. gada Alonso to nespētu paveikt. Šobrīd "Ferrari" nav labākā mašīna, taču viņi arī ļoti neatpaliek. "Ferrari" ir spējīgi atgūties. Pēc pirmajiem pieciem posmiem zināsim vairāk."

Pats Vilnēvs šogad pēc gandrīz 20 gadu pārtraukuma atkal piedalīsies slavenajās "Indy 500" sacensībās, kā arī startēs pasaules rallijkrosa čempionātā, kļūstot par vienu no konkurentiem latviešu autosportistam Reinim Nitišam.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-10 17:58, pirms 10 gadiem
Nevajag norakstīt Red Bull. Renault būs iespēja uzlabot savus motorus vēl pēc dedlaina, līdz ar to nevar izslēgt variantu, ka jau sezonas vidū Red Bull atkal aizies priekšā.
Ne velti runā, ka pati formula buļiem atkal ir izcila.

     [+] [-]

, 2014-03-10 18:32, pirms 10 gadiem
Ak, asprātis tas Vilnēvs

     [+] [-]

, 2014-03-10 20:26, pirms 10 gadiem
Vai tad Kimi tā arī netika pie naudas?

Tad tak tādu Lotus neviens nelaistu pie gonkošanas, ja veselu gadu mierīgi nemaksā algas...

  -1 [+] [-]

, 2014-03-10 22:26, pirms 10 gadiem
Vilneva teikto nevajag uzskatit nopietnu
Vins vnk ir viens no vidusmera pilotiem kuram
Pareiza laika un vieta sanaca izcinit titulu
Pirmo reizi redz ka Kimi strada nopietni?
Tatad sanak ka Kimi spelejoties parspeja 2007 Hami un Alo?
Isuma Vilnevs izcinija titulu un doma ka ar
to pietiek lai tevi un tavu viedokli ciena...
Isuma sis perdaks vnk censas izcelties

     [+] [-]

, 2014-03-11 06:31, pirms 10 gadiem
Kimi the best