Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Slovākijas tenisiste: "Sevastova ir daudz labāka tenisiste par Ostapenko"

Ints Megnis
Ints Megnis

Slovākijas tenisiste: "Sevastova ir daudz labāka tenisiste par Ostapenko"
Anastasija Sevastova. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Slovākijas tenisiste Rebeka Šramkova svētdien pēc vēl viena zaudējuma Federāciju kausa duelī pret Latviju atzina, ka pret Anastasiju Sevastovu viņai klājies daudz grūtāk nekā duelī ar Aļonu Ostapenko, jo šī brīža Latvijas pirmā rakete ievērojami mazāk kļūdās.

Sevastova (WTA 12.) svētdien Rīgā ar 6:3, 6:2 apspēlēja Rebeku Šramkovu (WTA 188.), dodot Latvijas izlasei neatspēlējamu 3:0 pārsvaru Federāciju kausa Pasaules otrās grupas mačā pret Slovākiju. Vēsturiskais panākums aizvedis Latviju uz pirmās grupas pārspēlēm, kas notiks aprīlī.

"Šodien bija lielāks spiediens, jo viņai nebija, ko zaudēt. Zinu, ka viņa var labi nospēlēt 2-3 geimus, tomēr nespēj šo līmeni noturēt ilgi. Rezultāts ir pieklājīgs, ieguvām labu pieredzi un lielus panākumus. Šis ir lieliski Latvijai. Bija spiediens, tikām ar to galā diezgan labi un ceru, ka spēlēšu arī nākamreiz. Zināju, ka būs stresa pilna nedēļa, bet to izbaudīju," pēc uzvaras pauda Sevastova. "Jau gatavojos, ka būs jāspēlē tieši ar Rebeku. Sākumā bija grūti, bet zināju, kā viņa spēlē. Jā, pirmajā setā viņa mani nobreikoja, kad 2-3 reizes ļoti labi nospēlēja, tomēr pirmā seta pēdējos geimus aizvadīju labi un arī otro setu sāku ar breiku."

Sevastova pauda prieku, ka Latvija uzvarēja jau pēc trim mačiem, tāpēc vairs viņai nav jādodas laukumā, atgādinot, ka jau otrdien sāks turnīru Dohā, kur pirmajā kārtā tiksies ar vācieti Jūliju Gērgesu - šis abām sportistēm būs jau desmitais savstarpējais mačs. "Mēs visu laiku viena pret otru spēlējam. Esam labas draudzenes, pazīstu viņu jau no 16-17 gadu vecuma, mums spēles ziņā nav nekādu noslēpumu vienai pret otru. Neko daudz no Dohas turnīra negaidu, tur būs jāspēlē ārā, cits segums. Tomēr pērn, kad devos tur pēc Tallinas, divos mačos uzvarēju. Galvenais ir labi sagatavoties pēc tam nākamajam turnīram Dubaijā."

Kā atklāja Sevastova, Latvijā viņa nākamreiz būs jau pēc diviem mēnešiem, jo 13. aprīlī, tieši viņas dzimšanas dienā, Liepājā tiks atklāta tenisa halle. Pēc tam jau nedēļu vēlāk Latvijai būs pārspēles par iekļūšanu Federāciju kausa pasaules grupā.

"Viņa ir daudz labāka par Aļonu. Centos izdarīt spiedienu, lai viņa kļūdītos, tomēr vispār nepieļāva nepiespiestās kļūdas un šodien spēlēja ļoti labi," Šramkova atzina, ka viņai pret Sevastovu klājies daudz grūtāk nekā pret Ostapenko. "Anastasija nepieļauj tik daudz nepiespiesto kļūdu, šodien man bija daudz grūtāk spēlēt nekā vakar. Šī bija pirmā reize, kad spēlēju pret divām top25 tenisistēm pēc kārtas, man jāspēlē vairāk šādi mači, lai progresētu."

  +4 [+] [-]

, 2019-02-10 16:00, pirms 5 gadiem
Labāka - tas ir ļoti subjetīvs viedoklis. To, kura būtu labāka mēs redzētu kādā savstarpējā mačā, kad abas būtu labā formā. Pie tam, tagad Aļona nav labākajā formā, tāpēc arī kritumi ir lielāki.
Bet vispār es vārdu "labāka" nomainītu ar "stabilāka" = manuprāt, tāds apgalvojums būtu daudz objektīvāks

     [+] [-]

, 2019-02-10 16:06, pirms 5 gadiem
Nu tā jau arī ir. Tāpēc arī ir Lv nr 1

  +6 [+] [-]

, 2019-02-10 16:07, pirms 5 gadiem
Tas jau sen zinåms, ka Sevastova ir daudz labåka par Ostapenko, arî tad kad reitingã viña bija zemãk. Nastja tieśãm spélê tenisu, skaisti spèlé nevis tik uz dullo blież bûs laukumã vai nebûs.
Slēpts komentārs: marta

  +4 [+] [-]

, 2019-02-10 16:15, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Tas jau sen zinåms, ka Sevastova ir daudz labåka par Ostapenko, arî tad kad reitingã viña bija zemãk. Nastja tieśãm spélê tenisu, skaisti spèlé nevis tik uz dullo blież bûs laukumã vai nebûs.
Tu neesi objektīvs pret Aļonu. Bliežot uz dullo, nevar uzvarēt FO.

  +5 [+] [-]

, 2019-02-10 16:17, pirms 5 gadiem
bet loģiski... bet negribu nolikt Aļonu, ļoti ceru ka viņa savedīs sevi kārtībā un mēs drīz redzēsim to Ostapenko kāda viņa bija 2017 gadā

  +8 [+] [-]

, 2019-02-10 16:19, pirms 5 gadiem
Nastja ir strādniecīte, kapātāja. tādas arī gūst panākumus. lielas lietas nāk ar smagu darbu

  -1 [+] [-]

, 2019-02-10 16:24, pirms 5 gadiem
Protams, ka tā ari ir. Sevastova spēlē tenisu un viņai tas izdodās. Bet resnulīte Aļonuška vairāk domā par naudiņām un sevis piāru. FO bija labvēlīga apstākļu sakritība un ,, haļava" , nekad neko tamlīdzīgu viņa neatkārtos. Nu, ja psihenē sakārtos galvu, tad varbūt.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-10 16:38, pirms 5 gadiem
lacis67 rakstīja: Nastja ir strādniecīte, kapātāja. tādas arī gūst panākumus. lielas lietas nāk ar smagu darbu
Aļona teica, ka trenējas 4-5 stundas dienā. Nastjai ir daudzveidīgāks arsenāls un veselīgāka pieeja tenisam - viņa to izbauda, kamēr Aļonai vienmēr vajag uzvarēt, kas reizēm palīdz, bet reizēm arī traucē.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-10 16:41, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Labāka - tas ir ļoti subjetīvs viedoklis. To, kura būtu labāka mēs redzētu kādā savstarpējā mačā, kad abas būtu labā formā. Pie tam, tagad Aļona nav labākajā formā, tāpēc arī kritumi ir lielāki.
Bet vispār es vārdu "labāka" nomainītu ar "stabilāka" = manuprāt, tāds apgalvojums būtu daudz objektīvāks
Vinjas jau ir speeleejushas savaa starpaa un vinneja Sevastova. Sevastova daudz labaak speelee tas nu ir 100% un nevajag visu laiku teikt ka ostapenko nav formaa, kas visu muuzu kladzinaasi ka vinja nav formaa. vnk vinjai galvu vajag savest kaartiibaa un tad arii buus panaakumi, vinjai ir taa saucamaa zvaigznju slimiiba. vienreiz paceela FO un uzreiz pirksti gaisaa.Vajag ciitigi turpinát straadaat nevis uzreiz sevi pataisiit par zvaigzni .

  +3 [+] [-]

, 2019-02-10 16:41, pirms 5 gadiem
katrai ir savas stiprās puses. Žēl ka tās nav iespējams apvienot.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-10 16:42, pirms 5 gadiem
Jozikss rakstīja: Vinjas jau ir speeleejushas savaa starpaa un vinneja Sevastova. Sevastova daudz labaak speelee tas nu ir 100% un nevajag visu laiku teikt ka ostapenko nav formaa, kas visu muuzu kladzinaasi ka vinja nav formaa. vnk vinjai galvu vajag savest kaartiibaa un tad arii buus panaakumi, vinjai ir taa saucamaa zvaigznju slimiiba. vienreiz paceela FO un uzreiz pirksti gaisaa.Vajag ciitigi turpinát straadaat nevis uzreiz sevi pataisiit par zvaigzni .
tas bija sen un vairs nav taisnība. ja uzspēlētu tagad, būtu interesantāk.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-10 16:43, pirms 5 gadiem
marta rakstīja: Autor,kaunies un tādas muļķības vairāk neraksti! Saņēmies!
Es jau saprotu, ka atšķirt autora viedokli no citātiem, kas dabūti intervijas laikā, ir ļoti sarežģīti, bet tāpat - saņemties te vajadzētu kādam citam.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-10 16:48, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: tas bija sen un vairs nav taisnība. ja uzspēlētu tagad, būtu interesantāk.
Es domáju tgd tieshi Sevastova uzvaretu bez probleemaam vsp jo salidzinot abas kaa tgd speelee tad Ostapenko nebutu nekadu variantu,protams ja vinja kluutu izspeelees pacietiigaaka un savu servi uzlabotu kaartiigi tad gan buutu 50 uz 50.
Slēpts komentārs: hugosovskis

     [+] [-]

, 2019-02-10 17:06, pirms 5 gadiem
Sevastova >>> Ostapenka

  +2 [+] [-]

, 2019-02-10 17:30, pirms 5 gadiem
Pameta SC pusaudžu komentētājiem ēsmu.

     [+] [-]

, 2019-02-10 17:37, pirms 5 gadiem
Jozikss rakstīja: nevajag visu laiku teikt ka ostapenko nav formaa, kas visu muuzu kladzinaasi ka vinja nav formaa.
Viņa ir nesen atgriezusies pēc traumas... te nav nekāda sakara ar galvu vai psiholoģisko sagatavotību...

  +1 [+] [-]

, 2019-02-10 17:37, pirms 5 gadiem
Nav ko salīdzināt,meitenes Latvijas tenisā visas ir lielas,lielas malaces.Kad Aļona būs sasniegusi Nastjas vecumu tad arī varēs spriest ko kura sasniegusi,ja atceramies tad Nastja tenisu vispār bija pārtraukusi spelēt.
Jautājums cits,kāpēc tik liela atšķirība panākumos sieviešu un vīrīešu tenisā,Ernestu neskaitām jo ir ģimenes sagatavots produkts;vai meitenēm labāks treneru sastāvs vai kas cits,bet WTA Latvijai labas perspektīvas atšķirībā no ATP.

  -3 [+] [-]

, 2019-02-10 17:55, pirms 5 gadiem
Dērums ir tērēts, tas ta skaidrs! Kura labāka grūti pateikt! Seva stabilāka, tas viennozīmīgi, bet Aļona azartiskāka. Sevai nez vai būs kāds lielais tituls, A Aļonai tāds jau ir!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-10 18:16, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Pameta SC pusaudžu komentētājiem ēsmu.
Carnikava nav redzēts pēdējā laikā? Parasti viņš te būtu pirmais.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-10 18:35, pirms 5 gadiem
Koks ar 2iem galiem.Sevastova ir Latvijas rakete NR1 jo reitinga ir augstak par Ostapenko,bet teikt ka vina ir labaka par otru,nav isti vieta.Tenisa viss atkarigs no izlozes,no sportiskas formas,no taktikas ,no ta ko vari paradit korta,no ta ka serve utt.Tapec es teiktu ka Sevastova ir gudraka par Ostapenko,jo nepielauj tik daudz kludas ka otra.Ostapenko liekas problemas ir tiesi galva.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-10 18:46, pirms 5 gadiem
fidelskastro rakstīja: Nav ko salīdzināt,meitenes Latvijas tenisā visas ir lielas,lielas malaces.Kad Aļona būs sasniegusi Nastjas vecumu tad arī varēs spriest ko kura sasniegusi,ja atceramies tad Nastja tenisu vispār bija pārtraukusi spelēt.
Jautājums cits,kāpēc tik liela atšķirība panākumos sieviešu un vīrīešu tenisā,Ernestu neskaitām jo ir ģimenes sagatavots produkts;vai meitenēm labāks treneru sastāvs vai kas cits,bet WTA Latvijai labas perspektīvas atšķirībā no ATP.
A kurš tad Ostapenko sagatavoja ja ne ģimene!)))) Visu izšķir nauda un talants. Ja bernība nav naudiņas par ko mācīties kādā no tenisa akadēmijām tad panākumu nebūs.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-10 18:48, pirms 5 gadiem
demiss_vahtanovs_1240085699392322 rakstīja: Koks ar 2iem galiem.Sevastova ir Latvijas rakete NR1 jo reitinga ir augstak par Ostapenko,bet teikt ka vina ir labaka par otru,nav isti vieta.Tenisa viss atkarigs no izlozes,no sportiskas formas,no taktikas ,no ta ko vari paradit korta,no ta ka serve utt.Tapec es teiktu ka Sevastova ir gudraka par Ostapenko,jo nepielauj tik daudz kludas ka otra.Ostapenko liekas problemas ir tiesi galva.
Nekādas problēmas ar galvu viņai nav! Tāds ir viņas tenisa stils. Agresīvi spēlējot vienmēr būs vairāk kļūdu.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-10 20:45, pirms 5 gadiem
Es teiktu tā.Sevastova ir daudzpusīgāka tenisiste ar labāku tehniku.Ostapenko trumpis,spēka spēle un ja viss iet no rokas,tad jebkurai viņu grūti apturēt.Kā skatītājam man labāk patīk skatīties Sevas spēli.Aļona,kā jau rakstīju,nervu bende.Slovākiete jau pateica savas domas,kā viņai bija spēlēt pret abām mūsu tenisistēm.Seva viņai neērtāka pretiniece.Tas arī viss.