Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Man tā viss patika, tāpēc pateicu, ka spēlēšu arī dubultspēli"

Ints Megnis
Ints Megnis

Ostapenko: "Man tā viss patika, tāpēc pateicu, ka spēlēšu arī dubultspēli"
Diāna Marcinkeviča un Aļona Ostapenko. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas šī brīža otrā rakete dāmu tenisā Aļona Ostapenko svētdien pēc uzvaras Federāciju kausa duelī pār Slovākiju pauda ļoti lielu prieku par skatītāju radīto atmosfēru, atklājot, ka tās dēļ pati izvēlējusies aizvadīt dubultspēli, kaut tas vairs nebija nepieciešams un viņai jau otrdien vajadzēs spēlēt Dohā.

Tā kā Latvija uzvaru mačā nodrošināja jau pirmajās trīs vienspēlēs, ceturtā vienspēle tika atcelta, tā vietā spēlējot šādos gadījumos paredzēto dubultspēli, kurā Ostapenko kopā ar Diānu Marcinkeviču uzvarēja Terezas Mihalīkovas un Annas Karolīnas Šmīdlovas duetu – 6:2, 6:3. Summā Latvija bija labāka ar 4-0.

"Latvija guva ļoti svarīgu uzvaru. Bija lieliska atmosfēra un es mīlu spēlēt tik daudz cilvēku priekšā, īpaši mājās. Rakstām vēsturi. Šīs bija divas neaizmirstamas dienas, kurās izbaudīju ikvienu mirkli. Tās tik ātri paskrēja, patiesībā gribētos, lai ietu ilgāk," pēc dubultspēles pauda Ostapenko, sakot paldies skatītājiem, ka abas dienas "Arēna Rīga" bija gandrīz pilna. "Pirms Nastjas spēles pateicu, ka, ja viņa uzvarēs, spēlēšu dubultspēli, jo man tā viss patika te. Ļoti, ļoti patīkami spēlēt Latvijā, tik daudz skatītāju priekšā."

"Liekas, ka pamazām ieeju sportiskajā formā. Rokas savainojuma dēļ bija maz laika gatavoties sezonai, tomēr pēdējā laikā varēju pastrādāt vairāk un ir labāk," stāstīja šī brīža Latvijas otrā rakete, vēlreiz paužot prieku, ka traumētā roka vairs nesāp. "Tomēr tāpat cenšos būt uzmanīga un roku pasargāt."

"Baigais prieks spēlēt kopā ar Aļonu. Pirmoreiz to darījām vēl Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā, bet tagad "Arēnā Rīga". Atmosfēra bija forša," teica Marcinkeviča. "Protams, ka viņām vajadzēja uz mani spēlēt, jo Aļona viņas nosistu. Biju gatava, ka tieši man būs jāuzņemas vairāk."

"Šī bija kolosāla nedēļa, man kaut kas jauns. Izbaudīju, kaut no malas to droši vien nevarēja redzēt," teica Latvijas izlases kapteinis Adrians Žguns, kurš nevarēja nosaukt konkrētus brīžus, kad tenisistēm pateicis kaut ko priekšā, atzīstot, ka nianses vairs neatceras. "Visi esam priecīgi un laimīgi, gaidām nākamos pretiniekus."

Latvijas izlase iekļuvusi starp 12 labākajām pasaules komandām un nākamās nedēļas vidū noskaidros, kas būs tā pretiniece "play-off" kārtā par vietu pasaules grupā jeb labāko astotniekā.

  +4 [+] [-]

, 2019-02-10 17:54, pirms 5 gadiem
Labi, ka Diāna arī dabūja uzspēlēt. Autoram - nevis "pasakoties", bet "pateicoties".

  +4 [+] [-]

, 2019-02-10 18:08, pirms 5 gadiem
gribējās paskatīties uz Vismanes spēli, bet arī tāpat labi.

  +5 [+] [-]

, 2019-02-10 18:30, pirms 5 gadiem
Paldies visām meitenēm!