Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jonāts viesosies Valmierā, "Ogrei" un "Ventspilij" otrās spēles divās dienās

Emils Ozerinskis

Jonāts viesosies Valmierā, "Ogrei" un "Ventspilij" otrās spēles divās dienās
Ervīns Jonāts. Foto: Sīms Semiskars

"Olybet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā 10. februārī norisināsies četras spēles. Latvijas čempionvienība "Ventspils" aizvadīs izbraukuma cīņu Pērnavā, bet Valmierā, Ogrē un pie LU studentiem viesosies Igaunijas komandas.

Turnīra tabulā par divām noslēdzošajām play-off zonas vietām cīnās četras Igaunijas komandas. Tuvākā sekotāja šim bariņam ir "Valmiera Glass/ViA", kas šodien vēlas ar uzvaru pieteikt savu kandidatūru sarunai par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Valmieriešu pretinieki būs "Avis Rapla" basketbolisti, kuri atrodas tieši uz izslēgšanas spēļu zonas sliekšņa, dalot astoto devīto pozīciju. Igaunijas komandas sastāvā spēlē latviešu spēka uzbrucējs Ervīns Jonāts, kurš savai komandai šosezon palīdz ar vidēji mačā gūtiem 8,8 punktiem un 6,6 atlēkušajām bumbām. Jonāts savulaik spēlējis Valmierā, šajā Vidzemes pilsētā izcīnot Latvijas čempiontitulu. Groza apakšā Jonātam pretī stāsies Māris Ziediņš, kurš pagājušās sezonas pirmajā pusē pats spēlēja Raplas komandā. Ziediņš valmieriešiem šosezon palīdz ar 9,6 punktiem un 5,5 izcīnītām bumbām zem groziem.

Abas vienības savstarpēji aizvadīja saspringtu spēli oktobrī. Divas ar pusi minūtes pirms spēles beigām komandas šķīra viena punkta atstatums, tomēr savā laukumā "Avis Rapla" pēdējo minūšu laikā veica izrāvienu un tika pie panākuma ar 100:88. Toreiz 26 punktus guva nu jau vienību pametušais Igaunijas izlases basketbolists Rains Veidemans, bet ar 23 punktiem izcēlās cits igauņu basketbolists Indreks Kajupanks. Latviešu uzbrucējs Jonāts spēlē nepiedalījās, jo bija iedzīvojies potītes savainojumā. Tikmēr valmieriešiem ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Edmunds Elksnis.

Latvijas čempionvienība "Ventspils" aizvadīs otro izbraukuma spēli divās dienās. Vakardien ventspilnieki tika pie 20 uzvaras pēc kārtas Tallinā ar 84:65 apspēlējot "Kalev/TLU", savukārt šodien kurzemnieki mērosies spēkiem ar "Pērnavas Ostu". Roberta Štelmahera trenētā vienība vietējā čempionātā nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu kopš turnīra atklāšanas spēles, šobrīd droši soļojot pretī regulārās sezonas uzvarētāju titulam. Pērnavieši tikmēr turpina cīnīties par iespēju iekļūt izslēgšanas spēlēs, no galvenajām pretendentēm šobrīd ieņemot viszemāko pozīciju - desmito vietu. Nesen Igaunijas komanda veikusi pārmaiņas garajā galā, atlaižot grieķu centru Janni Tozi un pievienojot amerikāņu 204 cm garo spēlētāju Džastinu Alstonu. Viena no atslēgas cīņām šajā spēlē būs starp uzbrucēju pozīcijas spēlētājiem. Pērnavas vienības līderis ar 19,3 punktiem spēlē ir Demitrijs Riverss, bet pretī viņam stāsies ventspilnieku kapteinis Māris Gulbis, kurš vidēji gūst 11,7 punktus.

Vienību pirmajā cīņā "Ventspils" savā laukumā dominēja, tiekot pie graujošas uzvaras ar 97:62. Kurzemes komandas rindās 17 punktus guva Gulbis, bet pa 15 sakrāja Rihards Lomažs un Džonatans Arledžs. Pērnavas vienībā ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Mikhels Kirves.

Par 12 pozīciju turnīra tabulā cīnīsies divas komandas, kuras ar vienādu uzvaru un zaudējumu bilanci atrodas līdzās. "Latvijas Universitāte" savā laukumā uzņems "Valgu-Valku". Studenti šobrīd piedzīvojuši trīs zaudējumus pēc kārtas un šo sēriju centīsies pārtraukt savās mājās. LU vienību cīņā sauc komandas līderis Linards Jaunzems, kurš šosezon izceļas ar 17,8 punktiem un 7,6 atlēkušajām bumbām. Savukārt robežpilsētas komandai nācies veikt vairākas izmaiņas komandas sastāvā un šīsdienas cīņā debitēt gatavojas amerikāņu basketbolists Lindens Rouzs.

Vienību pirmajā cīņā "Valga-Valka" savās mājās uzvarēja ar 62:58. Robežpilsētas komandas panākumu ar 22 gūtiem punktiem kaldināja komandas snaiperis Kristaps Miglinieks, trāpot četrus no pieciem trejačiem. Miglinieks šajā spēlē noformēja arī "double-double" rādītājus, sakrājot 11 atlēkušās bumbas. Studentu komandā divciparu skaitļus divos statistikas rādītājos sasniedza Jaunzems, kura rēķinā 25 punkti un 11 izcīnītas bumbas.

Visbeidzot dienas noslēdzošā spēlē norisināsies Ogrē, kur vietējā komanda aizvadīs otro spēli divās dienās pēc uzvarās pār Tartu basketbolistiem ar 99:89. Šovakar "Ogre" samēros spēkus ar "TalTech" vienību, kura vakardien guva panākumu Jūrmalā, triumfējot ar 85:82. Abas vienības turnīra tabulā ieņem ceturto un piekto pozīciju, kas, iespējams, šīs dienas spēli padara par potenciālu prelūdiju gaidāmajam izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālam, kur komandas var sastapties, ja turnīra tabulā nenotiks izmaiņas. Produktīvu sezonu ogrēniešu rindās aizvada saspēles vadītājs Edgars Lasenbergs, kuram vidēji spēlē 13,4 punkti un 4,4 rezultatīvas piespēles. Tallinas Tehniskās Universitātes komandas vadošais spēlētājs ar 17,2 punktiem un 5,6 atlēkušajām bumbām ir Tomass Rādiks.

Abām komandām tiekoties Tallinā ar rezultātu 92:84 pārāki bija ogrēnieši. Lasenberga rēķinā toreiz 21 punkts un septiņas rezultatīvas piespēles, savukārt 20 punktus guva Kaspars Bērziņš, kurš šobrīd atlabst no ceļgala savainojuma. Tallinas komandai ar 18 punktiem izcēlās Jāns Puidets.

Svētdienas spēļu translācijas meklējamas "Delfi TV" platformās.

10. februāris

LaiksSpēleRezultāts
17:00Valmiera Glass/ViA – Avis Rapla
17:00Parnu Sadam – Ventspils
17:30Latvijas Universitāte – Valga-Valka
18:00Ogre - TalTech

Turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils20195.2%
2.VEF Rīga21291.3%
3.Kalev/Cramo19290.5%
4.Ogre15768.2%
5.TalTech12957.1%
6.Jūrmala Betsafe111247.8%
7.Kalev/TLU101245.5%
8.Avis Rapla91145.0%
9.Tartu Ulikool91145.0%
10.Parnu Sadam91242.9%
11.Valmiera Glass/ViA71433.3%
12.Valga-Valka51426.3%
13.Latvijas Universitāte51426.3%
14.Liepāja41521.0%
15.Jēkabpils0200.0%