Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Brāļi Diazi, Konors Makgregors un Andersons Silva vienā cīņu šovā?

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Brāļi Diazi, Konors Makgregors un Andersons Silva vienā cīņu šovā?
Neits Diazs un Konors Makgregors pēc cīņas. Foto: AP/Scanpix

Skandalozie un slavenie brāļi, MMA cīkstoņi Niks Diazs (26-9) un Neits Diazs (19-11) varētu pēc ilgāka pārtraukuma atgriezties UFC apritē, turklāt vienā cīņu šovā. Vispirms vecākajam brālim Nikam izaicinājumu meta Andersons Silva (34-9), bet iespēju izmantoja arī Konors Makgregors (21-4), izaicinot Neitu.

Šonakt Melburnā notikušā šova ''UFC 234'' galvenajā cīņā Jaunzēlandes pārstāvis Izreils Adesanja (16-0) uzspodrināja savu nevainojamo cīņu bilanci, ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveicot karjeras norietā esošo UFC leģendu Andersonu Silvu.

Pēc cīņas preses konferencē Brazīlijas cīkstonis pavēstīja pasaulei par saviem nākotnes plāniem. Jau ilgāku laiku iepriekš 43 gadus vecais Silva bija paudis interesi par dueli ar MMA superzvaigzni Konoru Makgregoru, ko nenoliedza arī šoreiz. UFC vieglā svara cīkstonis ar sava ''Twitter'' konta starpniecību uzslavēja Andersonu par parādīto sniegumu cīņā un atzina, ka būtu gods kādreiz aizvadīt cīņu.

''Pirmkārt, es cienu čempionu [domāts Makgregors, kurš gan šobrīd ir bez titula], otrkārt, uzskatu, ka šajā punktā mūsu abu karjerās būtu ļoti interesanti sarīkot ko īpašu faniem. Domāju, ka šī supercīņa [Silva lietoja vārdu ''superfight''] starp mani un Konoru būtu ļoti aizraujoša. Redzēsim, nākotne UFC solās būt ļoti interesanta, jo viss mainās ļoti strauji. Bet esmu gatavs drīz atkal cīnīties,'' pārliecību pauda Silva.

Tiesa, vairāku apsvērumu dēļ šāds duelis vismaz tuvākajā nākotnē būtu maz ticams. Arī UFC prezidents Deina Vaits apliecināja, ka šāda iecere viņam diez ko neejot pie sirds. Pirms cīņas ar Adesanju Silva atklāja, ka savā karjeras plānā ierakstījis vēl trīs cīņas - dueli Melburnā, cīņu par titulu un dueli ar Makgregoru. Tomēr zaudējums Adesanjam ieviesis korekcijas cīkstoņa plānos, un Silvas skats tika pavērsts arī citā virzienā.

MMA sporta veterāns pauda, ka labprāt nākamo cīņu aizvadītu dzimtenē notiekošajā ''UFC 237'' šovā 10. maijā, otro reizi tiekoties ar 35 gadus veco Niku Diazu. ''UFC 237'' šovs norisināsies Brazīlijas pilsētā Kuritibā, kas ir ap 400 kilometru attālumā no Silvas dzimtās Sanpaulu pilsētas. Silva un Diazs vecākais pirmo savstarpējo dueli aizvadīja 2015. gada 31. janvārī, kad brazīlietim tika piešķirta uzvara pēc punktiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu. Tiesa, vēlāk cīņas iznākums tika anulēts, jo Silvas dopinga analīzēs tika atklāti steroīdi, bet Diaza organismā atrada marihuānas pēdas.

''Domāju, ka tas ir ļoti interesants duelis, pēdējās mūsu cīņas iznākums tika anulēts. Pirms dažiem mēnešiem runāju ar Nika menedžeri par cīņu, un viņš teica: ''Labi, runāsim ar Deinu [Vaitu], darām to.'','' stāstīja Silva. ''Ļoti gribētu cīnīties Kuritibā - tā ir mana pilsēta, tieši tur viss sākās. Cerams, ka varēšu tur cīnīties ar Niku.''

Cīņa pret Silvu arī ir līdz šim pēdējā Nika MMA karjerā. Bijušais organizācijas ''Strikeforce'' čempions varēja atgriezties UFC apritē jau šogad ''UFC 235'' šovā, kur amerikānim tika piespēlēts duelis ar Horhi Masvidalu (32-13). Tas gan tā arī nerealizējās, jo Diazs pavēstīja, ka nekad nav piekritis šādai cīņai, kā arī savā ''Instagram'' kontā veltīja neglaimojošu apzīmējumu UFC, pārmetot tai finansiālo saistību nepildīšanu, tai pat laikā dodot mājienu par iespējamu pāreju uz konkurējošo MMA organizāciju ''Bellator''.

Tiesa, vēsture gan ir parādījusi, ka ar Niku Diazu vienoties nav pats vieglākais uzdevums. Svarīga detaļa šajā stāstā ir arī Nika treniņu partnera un ESPN analītiķa Gilberta Melendeza vēsts kolēģa Čeila Sonena podkāstā. Proti, Melendezs aktlāja, ka Diazs vecākais gatavojas cimdus ''kārt uz nagliņas'': ''Brāļiem Diaziem klājas lieliski. Neits visu laiku trenējas, bet žēl, ka viņa paredzētā cīņa [ar Dastinu Porjē] izjuka. Bet, par Niku runājot, kad pēdējo reizi par viņu dzirdēju, tad Niks ir beidzis karjeru. Būtu lieliski viņu redzēt vēl kādreiz cīnāmies. Ja piedāvātais pretinieks un honorārs Niku apmierinās, tad esmu drošs, ka viņš būtu gatavs atgriezties.''

Iespējams, ka abi brāļi Diazi varētu cīņu apritē atgriezties jau pavasarī, turklāt vienā šovā. Redzējis Silvas mesto izacinājumu Nikam, Makgregors izmantoja iespēju un meta izaicinājumu 33 gadus vecajam Neitam Diazam, aicinot UFC saorganizēt Silvas un Nika Diaza cīņu ''UFC 237'' šovā, kur Makgregors pats varētu cīnīties ar Neitu.

Neita Diaza un Makgregora triloģijas noslēgums noteikti saceltu milzu ažiotāžu. Abas iepriekšējās cīņas ieņem otro un trešo vietu vispārdotāko UFC šovu sarakstā. Augstāk atrodams vien bēdīgi slavenais ''UFC 229'' šovs ar Makgregora un Habiba Nurmagomedova piedalīšanos.

Diazs jaunākais bija gatavs pēc divu gadu pārtraukuma atgriezties apritē šā gada rudenī, tiekoties ar UFC vieglā svara divīzijas reitingu trešo numuru Dastinu Porjē (24-5), tomēr pretinieks traumas dēļ bija spiests no cīņas atteikties. Līdz ar to pēdējās divas cīņas Neita karjerā ir tieši pret Makgregoru. Abu pirmajā tikšanās reizē pirms trim gadiem amerikānis sarūpēja pārsteigumu, otrajā raundā sakaujot īru, pielietodams žņaugšanas paņēmienu, bet revanša cīņā trīs mēnešus vēlāk uzvaru pēc punktiem izcīnīja Makgregors.

Ja šīs ieceres realizēsies, skaidrs, ka ''UFC 237'' šovs sasniegs milzu popularitāti un kompānijai nesīs lielus ienākumus. Turklāt šie divi dueļi - Silva pret Niku Diazu un Makgregors pret Neitu Diazu - būtu nenoliedzami aizraujoši gan no sportiskā viedokļa, gan arī ārpus cīņas un tās laikā sarīkotā šova pēc, par ko noteikti brāļi Diazi un Makgregors parūpēsies.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2019/2/...
https://www.sherdog.com