Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kulda: "Somu valodā es ne sevišķi, bet sadzīviskas frāzes varu pateikt"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kulda: "Somu valodā es ne sevišķi, bet sadzīviskas frāzes varu pateikt"
Artūrs Kulda un Edgars Kulda
Foto: Pekka Rautiainen / jokerit.com

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Helsinku "Jokerit" aizsargs Artūrs Kulda sarunā ar krievu reportieri atklāj, ka ir gatavs ar pilnu jaudu palīdzēt komandai regulārās sezonas atlikušajos mačos. Somu klubā kļuvis par savējo, bet par nākamo sezonu vēl nedomā. Sapnis - uzvarēt visur, kur piedalās.

"Jokerit" šobrīd ieņem astoto vietu Rietumu konferencē. Pēdējos trijos mačos izcīnītas uzvaras. Noskaņojums kaujiniecisks? Kā vērtējat izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs?
- Noskaņojums komandā normāls. Jāuzvar nākamajos mačos un jātiek izslēgšanas spēlēs. Izredzes mums ir labas.

"Jokerit" šajā sezonā veiksmīgi spēlē pret KHL līderi Sanktpēterburgas SKA - divas uzvaras un zaudējums bullīšos. Ja konferencē paliksiet astotie, "play-off" pirmajā kārtā spēsiet dot pretsparu Oļega Znaroka trenētajai komandai?
- Protams. Salīdzinot ar regulāro sezonu, izslēgšanas spēles ir kaut kas cits un atšķirīgs. Uzskatu, ka priekšlaicīgi domāt par pretinieku nav pareizi. Viss var gadīties, un viss var mainīties. Tāpēc vienkārši gaidām regulārās sezonas noslēdzošos mačus.

Šajā sezonā esat aizvadījis tikai 40 spēles. Traumatiskākā sezona jūsu karjerā?
- Tā sanāca traumu dēļ, visas jaunas. Mazliet neveiksmīgi izvērtās. Labi, ka tagad mani vairs nekas nesatrauc, varu ar pilnu jaudu palīdzēt komandai. Karjeras laikā situācijas bijušas dažādas. Kādreiz nācies praktiski visu sezonu spēlēt ar nesadziedētu savainojumu - tas bija ne pārāk patīkami. Šajā sezonā sanāca neveiksmīga apstākļu sakritība, kaut gan sākotnēji viss šķita normāli un biju gatavs.

Kopumā esat apmierināts ar savu spēli šosezon?
- Cenšos dot komandai maksimālu labumu un izpildīt vajadzīgo. Šajā ziņā sezona izvēršas pietiekami laba. Tagad gan nebūtu pareizi dot sev novērtējumu. Vienmēr gribas vairāk. Palikušas dažas spēles, centīšos pabeigt regulāro sezonu vēl labāk.

Savā pirmajā KHL sezonā guvāt deviņus vārtus, bet šajā sezonā pagaidām nav nevienu.
- Es iemetu vienu ripu, bet to neieskaitīja! Toreiz ilgi skatījās video atkārtojumu, paspēju jau padomāt, ka pēc šiem vārtiem maisam gals būs vaļā. Visi jau apsveica mani. Taču tiesneši paskatījās video un neieskaitīja. Pagaidām to "sausumu" varu skaidrot ar nelielu neveikšanos - trāpu gan pa nūjām, gan pa vārtu stabiem. Ceru, ka mani vērtīgākie un svarīgākie vārti būs izslēgšanas spēlēs.

Pirms diviem gadiem pievienojāties "Jokerit". Tagad somu komandā esat kļuvis par savējo?
- Somu valodā neesmu sācis runāt, taču domāju, ka esmu kļuvis par savējo. Šajā sezonā mums parādījušies daudzi jauniņie, nākas kaut ko skaidrot un rādīt, lai viņi pielāgotos KHL. Šobrīd komandā ir tikai daži, kuri KHL aizvadījuši vairāk spēļu nekā es.

Jaungada video apsveikumā līdzjutējus uzrunājāt somu valodā.
- Somu valodā es tik un tā ne sevišķi - varu aizskaitīt līdz desmit, sasveicināties, atvadīties un pateikt dažādas vienkāršas sadzīviskas frāzes. Vēl zinu tādus vārdus kā "vista", "liellopu gaļa" un "piens" - to, ko var nopirkt veikalā.

Pēc šīs sezonas beigsies līgums ar "Jokerit". Kādi plāni?
- Tagad galvenais ir tikt izslēgšanas spēlēs un tur labi nospēlēt. Bet tālāk jau redzēs, tagad par to nav jādomā. Pēc sezonas izvērtēšu piedāvājumus un izlemšu.

Ziemeļamerikā savulaik spēlējāt kopā ar leģendāro aizsargu Krisu Čeliosu.
- Tagad varu palūkoties atpakaļ un patiešām saprast, ka spēle ar viņu man deva ļoti daudz. Viņš man pateica tādas lietas, kuras nevarētu pateikt neviens treneris vai cits komandas biedrs. Tas viss man palīdz joprojām. Tolaik man bija 21 gads, bet viņam apritēja 48. Vecāks par manu tēvu!

Jums ir sapnis?
- Uzvarēt. Uzvarēt visur, kur piedalos. Kāda jēga vispār spēlēt, ja nevēlies uzvarēt?

Pirms pērnā Helovīna ažiotāžu izraisīja jūsu FOTO, kur iejutāties Džokera tēlā.
- Ar sievu prātojām, kā saģērbties. Galu galā nolēmām: ja reiz spēlēju "Jokerit" komandā, tad man jākļūst par Džokeru. Taču bija grūti mani pārliecināt [smejas]. Pārsteidzoši, ka sieva spēja mani tā sakrāsot - tas viss notika mājas apstākļos! Pēc tam visi gan bija pārliecināti, ka tas ir profesionāls darbs un profesionāls grims.


Izmantotie resursi:
khl.ru

  +7 [+] [-]

, 2017-02-10 18:35, pirms 7 gadiem
Viņš jau pat latviski acīmredzot ne sevišķi , ko tad gaidīt no somu valodas . Ko darīt , ne visiem ķēriens uz tām valodām , labi ,kaut vienu apguvis .

     [+] [-]

, 2017-02-10 18:44, pirms 7 gadiem
m.ruu rakstīja: Viņš jau pat latviski acīmredzot ne sevišķi , ko tad gaidīt no somu valodas . Ko darīt , ne visiem ķēriens uz tām valodām , labi ,kaut vienu apguvis .
Anglene vinam tiri ok.

  -3 [+] [-]

, 2017-02-10 18:46, pirms 7 gadiem
Interesanti, cik no Rīgas Dinamo leģionāriem pa šiem gadiem iemācījās latviski? Tā pat neatceras, ka Lindstrēms vai Nolans dragātu latviski....

     [+] [-]

, 2017-02-10 18:47, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Anglene vinam tiri ok.
99% gadījumu, Kad tie, kam krievu valoda ir dzimtā, sāk runāt angliski, tad pasaule sadodas rokās un mēģina nesmieties ...

     [+] [-]

, 2017-02-10 19:48, pirms 7 gadiem
Protams, līdz tādiem pašmāju angļu valodas meistariem, kā Slaktera kungs viņiem vēl krietni jāaug!

  -2 [+] [-]

, 2017-02-10 19:57, pirms 7 gadiem
chilli rakstīja: 99% gadījumu, Kad tie, kam krievu valoda ir dzimtā, sāk runāt angliski, tad pasaule sadodas rokās un mēģina nesmieties ...
Lettini sajaa zinaa ne ar ko nav labaki

  -1 [+] [-]

, 2017-02-10 22:51, pirms 7 gadiem
Ufā spēlējot, bija iespēja apgūt baškīru valodas pamatus- 5 valodas kā poliglota nākotne īpaši sinhronajam tulkam

  +2 [+] [-]

, 2017-02-10 23:09, pirms 7 gadiem
Kāpēc viņa bračka sparda latviski, bet Artūrs nē?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-11 08:34, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Interesanti, cik no Rīgas Dinamo leģionāriem pa šiem gadiem iemācījās latviski? Tā pat neatceras, ka Lindstrēms vai Nolans dragātu latviski....
Vai tu Kuldu ģimeni skaiti pie migrantiem?

     [+] [-]

, 2017-02-11 09:47, pirms 7 gadiem
Perkele, perkele

     [+] [-]

, 2017-02-11 10:24, pirms 7 gadiem
aizermans rakstīja: Vai tu Kuldu ģimeni skaiti pie migrantiem?
Un kas tad viņš pēc tavām domām Somijā ir?