Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ozoliņam nesekmīgs ceturtdaļfināls gada pirmajā turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ozoliņam nesekmīgs ceturtdaļfināls gada pirmajā turnīrā
Kārlis Ozoliņš. Foto: Anna Aurelia Minev/ERR

18 gadus vecais Latvijas tenisists Kārlis Ozoliņš (ATP 1073.) sestdienas vakarā pabeidza pirmo no divām nedēļām Manakoras ITF M15 sērijas turnīros uz cietā seguma, ceturtdaļfinālā ar 2:6, 4:6 zaudējot francūzim Evanam Furnesam (ATP 463.).

Ozoliņam Spānijā bija ļoti francisks turnīrs. Viņš otrdien 1. kārtas mačā ar 6:4, 6:3 apspēlēja Artūru Reimondu (ATP 589.), bet nākamais mačs bija jāgaida četras dienas. Tik ilga pauze bija gan viena pretinieka izstāšanās, gan lietus radītu paužu dēļ.

Ozoliņam 2. kārtas mačs nebija jāspēlē, jo viņu bez cīņas uz ceturtdaļfinālu palaida francūzis Baptists Krepats (ATP 357.), kurš bija izsēts ar trešo numuru. Ceturtdaļfināla mačs varēja notikt tikai sestdien, turklāt vēlu vakarā.

Latvijas trešajam numuram nesekmīgs sniegums pret Furnesu, kurš bija krietni precīzāks garo izspēļu tenisā. Ozoliņš pēc sagrāves 1. setā nākamo sāka ar breiku, to uzreiz zaudēja. Viņš vēlāk atspēlējās no 2:4, bet serves geimā pie 4:5 pieļāva vairākas kļūdas, nespējot novērst zaudējumu.

Ozoliņam gada pirmie divi turnīri ir Rafaela Nadala akadēmijā Manakorā (Maljorka), kur viņš šonedēļ ar tikšanu līdz ceturtdaļfinālam nopelnīja divus ATP reitinga punktus.