Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jauno valmieriešu centieni aizsardzībā netiek atalgoti, Domarks izrauj uzvaru "Jēkabpilij"

Emils Ozerinskis

Jauno valmieriešu centieni aizsardzībā netiek atalgoti, Domarks izrauj uzvaru "Jēkabpilij"
Dominiks Domarks un Ojārs Bērziņš
Foto: Edgars Vaivads

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā otro reizi četru dienu laikā šķēpus krustoja "Valmiera/Ordo" un BK "Jēkabpils" un otro spēli pēc kārtas lietuviešu saspēles vadītājs Dominiks Domarks izrāva uzvaru Sanda Buškevica komandai, rezultāts 74:73.

Starta piecinieki:
Valmiera: Elksnis, Kaufmanis, Vīksne, Miška, Iļjins
Jēkabpils: Domarks, Kanbergs, Rolands, Magone, Aleksejevs

Spēles pirmajās minūtēs mājinieku uzbrukuma smailē bija Viktors Iļjins, kurš gan ar spēku apspēlēja pretiniekus, gan vāca bumbas zem oponentu groza. Pēc mačā aizvadītām četrām minūtēm ar trīs punktu metieniem apmainījās Kristaps Kanbergs, Jānis Kaufmanis un Deriks Rolands, ļaujot "lūšiem" pārņemt mača vadību ar 12:9. Pirmās astoņas ar pusi minūtes valmieriešiem punktus guva tikai pieredzējušie trīs spēlētāji, bet pašās ceturtdaļas beigās tieši jaunā Ojāra Bērziņa četri gūtie punkti ļāva "Valmierai/Ordo" panākt labvēlīgo 20:16 pēc nospēlētām desmit minūtēm.

Otrās desmitminūtes ievadā aktīvi aizsardzībā turpināja spēlēt Ojārs Bērziņš, īsā laikā pārtverot trešo pretinieku bumbu. Vidzemnieku pārsvars uz brīdi sasniedza septiņus punktus, bet Kristapa Kanberga rezultatīvais sniegums ar septiņiem īsā laikā gūtiem punktiem viesu deficītu strauji sadeldēja līdz viena metiena tiesai. Ar ātru pāreju uzbrukumā valmieriešiem izdevās palielināt starpību un provocēt pretiniekus uz noteikumu pārkāpumiem. Puslaika pēdējā minūtē Dāvids Vīksne noorganizēja pārtveru bumbu un trieca spēles instrumentu grozā no augšas. Līdz ar to pārtraukumā valmierieši devās ar piecu punktu pārsvaru - 40:35.

Trešajā ceturksnī laukumā gatavāki iznāca "Jēkabpils" basketbolisti, īsā laikā izlīdzinot mača rezultātu pēc precīza Jurija Aleksejeva trejača. Mājinieku rindās Viktors Iļjins atbildēja ar pustālajiem metieniem, bet reaktīvais Edmunds Elksnis caurgājienā, neskatoties uz pretinieka pārkāpumu, panāca 48:44. Trešās ceturtdaļas otrajā pusē pozitīvu pienesumu "Valmierai/Ordo" deva jelgavnieks Daniels Gesons, kurš pārtvēra bumbu aizsardzībā un brīdi vēlāk izcēlās ar precīzu trīs punktu metienu. Līdz ar ceturtdaļas beigu signālu caurgājienu pa kreiso pusi realizēja Jānis Kaufmanis, dodot "Valmierai/Ordo" pārsvaru ar 55:48.

"Jēkabpils" lietuviešu leģionārs Dominiks Domarks izšķirošo ceturtdaļu sāka ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem, sadeldējot deficītu līdz viena metiena starpībai, bet mājinieku rindās droši turpināja spēlēt Ojārs Bērziņš, caurgājienā palielinot starpību līdz četriem punktiem. Sešas minūtes līdz pamatlaika noslēgumam baltkrievu uzbrucējs Deniss Vikentjevs uz piekto noteikumu pārkāpumu izprovocēja Anriju Mišku, pēcāk nespējot realizēt soda metienus. Piecas minūtes līdz mača beigām rezultāts bija 62:55.

Noslēdzošajās minūtēs jēkabpilieši draudēja atspēlēt deficītu pēc mājinieku kļūdām, tomēr Eduarda Hāznera precīzais trīs punktu metiens no stūra atjaunoja nedaudz lielāku pārsvaru mājinieku komandai. Sākoties noslēdzošajām divām minūtēm "Jēkabpils" pārgāja uz zonas aizsardzību, kas groza apakšā apgrūtināja dzīvi Viktoram Iļjinam. Tomēr tieši Valmieras tornis izšķirošajos brīžos sekmīgi cīnījās zem groziem, pēdējo minūti vidzemniekiem ļaujot sākt ar sešu punktu pārsvaru. Aukstasinīgi trīs punktu metienu pēdējās minūtes sākumā realizēja Edijs Stiebriņš, bet Jānis Kaufmanis atbildēja ar diviem punktiem caurgājienā.

Pusminūti līdz beigām Dominiks Domarks realizēja trīs punktu gājienu, sadeldējot starpību līdz diviem punktiem. Edmunda Elkšņa abi sodiņi bija neprecīzi, bet lietuvietis savā piegājienā realizēja pirmo brīvmetienu, bet otro raidīja garām, pats izcīnot atlēkušo bumbu un panākot minimālu vadību "Jēkabpilij". Pēdējais uzbrukums, kurā bija palikušas divas sekundes, pēc Jāņa Kaufmaņa pustālā metiena netika realizēts, "lūšiem" izraujot uzvaru ar 74:73.

Uzvarētāju rindās Dominiks Domarks izcēlās ar 21 punktu, sešām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr "Valmieras/Ordo" rindās LBL sezonas devīto "double-double" sakrāja Viktors Iļjins, gūstot 21 punktu un savācot 11 bumbas zem groziem.

"Olybet" Latvijas Basketbola līga, 10. janvāris, Valmiera

"Valmiera/Ordo" - BK "Jēkabpils" 73:74 (20:16, 20:19, 15:13, 18:26)
Valmiera: Iļjins 21(11ab), Kaufmanis 18, Bērziņš 10(3pb), Elksnis 6, Hāzners 6, Miška 5, Gersons 3, Vīksne 2, Hudins 2
Jēkabpils: Domarks 21, Kanbergs 14, Rolands 12, Aleksejevs 9, Vītiņš 6, Magone 5, Stiebriņš 3, Vikentjevs 2, Virsis 2

"OlyBet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Ventspils140100%
2.VEF Rīga9291.8%
3.Jūrmala11473.3%
4.Ogre9564.3%
5.Betsafe/Liepāja5838.5%
6.Jēkabpils41126.6%
7.Valka/Valga2625.0%
8.Latvijas Universitāte31121.4%
9.Valmiera/Ordo31318.6%

  -1 [+] [-]

, 2018-01-10 20:40, pirms 6 gadiem
Nu ko lai saka...To vareetu nosaukt par karmu... Valmierai vajadzeeja zaudeet pa triis punktiem vismaz, jo bagaati onkulji lika naudinju...Beigaas sanaaca, gan play-off pakaast, gan naudu...Reeciigi vienvaardsakot...Un Volmaar, vari nerakstiit, ka puikas ciinijaa utt...Lielaakaa dalja jau ciinijaas, pielauju, ka visi.. Bet cipari runaa pashi par sevi...Kad speeles laikaa handikaps bija -10.5 uz JKB, pat kad Valmiera bija +6, tas bija smiekliigi...

  -1 [+] [-]

, 2018-01-10 20:45, pirms 6 gadiem
Zoben, izstāstīt savu versiju, kā tur bija ar koeficientiem un es pēc tam izstāstīšu, kurš uztaisīja spēli.

     [+] [-]

, 2018-01-10 21:35, pirms 6 gadiem
Kreilis rakstīja: Zoben, izstāstīt savu versiju, kā tur bija ar koeficientiem un es pēc tam izstāstīšu, kurš uztaisīja spēli.
Ja godīgi, man nav versijas. Tas, ka pirms mača handikaps pieauga no -2,5 līdz -9,5, vismaz man aizdomas neraisa - tauta sanervozējās, domājot par kaut kādiem sarunātiem variantiem, un sameta uz Jēkabpili (līdzīgas epizodes jau ir bijušas šosezon BBL). Jā, LIVE gan bija dīvaini, ka Jēkabpili vēl vairāk sāka uzskatīt par favorītiem, lai gan viņi bija iedzinējos. Varbūt "nervozie" turpināja mest uz Jēkabpili. Maču neredzēju, bet spēles scenārijs, iznākums un LIVE koeficienti vismaz man neliecina, ka kāda no komandām strādāja pēc sava scenārija. Man izskatās, ka atkal ir tā reize, kad bukmeikeri apčakarēja likmju licējus un labi nopelnīja. Vai komandas bija iesaistītas, pildot buikmeikeru pavēles - par to neesmu pārliecināts. To varbūt varēja saprast tribīnēs esošie skatītāji, jo tas taču ir viegli pamanāms.

  -2 [+] [-]

, 2018-01-10 21:42, pirms 6 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Nu ko lai saka...To vareetu nosaukt par karmu... Valmierai vajadzeeja zaudeet pa triis punktiem vismaz, jo bagaati onkulji lika naudinju...Beigaas sanaaca, gan play-off pakaast, gan naudu...Reeciigi vienvaardsakot...Un Volmaar, vari nerakstiit, ka puikas ciinijaa utt...Lielaakaa dalja jau ciinijaas, pielauju, ka visi.. Bet cipari runaa pashi par sevi...Kad speeles laikaa handikaps bija -10.5 uz JKB, pat kad Valmiera bija +6, tas bija smiekliigi...
Mani neinteresē tavs viedoklis! Un savus handikapus vari sabāzt zināmajā vietā, tur jau būs citi priekšā...
Divas dāvanas divās dienās, tur vajag talantu! Es pat nepārmetu Elksnim par 0/2 mača galotnē, jo pirms un pēc tam bija gana ziepju... Viens pats OTRĀS līgas leitis divus mačus pēc kārtas izdrāž veselu latviešu piecnieku, lūk, tā ir karma!
Mani allaž ir fascinējuši "rociņu glaudītāji" aizsardzībā, te nu bija koši piemēri Valmieras izpildījumā tieši pēdējās minūtēs, kad tā vietā, lai Domarkam tā "atcirstu" roku, kad pat vienu no diviem sodiem būs grūti iemest, nemaz nerunājot par garantētu 2 plus 1 gäjienu, tika mīlīgi paskriets blakus un pelnīti dabūti 3 punkti savā grozā. Bet pēdējais Domarka gājiens ir klasika, ko järāda kā piemēru, kā var pakāst vinnētu maču...
Labākais puika Valmierai šodien 16-gadnieks Bērziņš, malacis!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 21:55, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Mani neinteresē tavs viedoklis! Un savus handikapus vari sabāzt zināmajā vietā, tur jau būs citi priekšā...
Divas dāvanas divās dienās, tur vajag talantu! Es pat nepārmetu Elksnim par 0/2 mača galotnē, jo pirms un pēc tam bija gana ziepju... Viens pats OTRĀS līgas leitis divus mačus pēc kārtas izdrāž veselu latviešu piecnieku, lūk, tā ir karma!
Mani allaž ir fascinējuši "rociņu glaudītāji" aizsardzībā, te nu bija koši piemēri Valmieras izpildījumā tieši pēdējās minūtēs, kad tā vietā, lai Domarkam tā "atcirstu" roku, kad pat vienu no diviem sodiem būs grūti iemest, nemaz nerunājot par garantētu 2 plus 1 gäjienu, tika mīlīgi paskriets blakus un pelnīti dabūti 3 punkti savā grozā. Bet pēdējais Domarka gājiens ir klasika, ko järāda kā piemēru, kā var pakāst vinnētu maču...
Labākais puika Valmierai šodien 16-gadnieks Bērziņš, malacis!
Wolmār, šķiet, Tu taču iepriekšējos komentāros Domarku nosauci par laba līmeņa leģionāru. Šovakar apsaukā par "OTRĀS līgas leiti".

Kas šovakar ar Vikentjevu, ka tik maz punktu? Tika nosegts?

Jā, un vēl par jaunajiem Vīksni un Mišku. Labi, ka puikas nesavainojās uz noguruma fona iepriekšējā mačā Jēkabpilī, kas viņiem bija ceturtais četrās dienās, plus vēl garais pārbrauciens no Tallinas.

     [+] [-]

, 2018-01-10 21:55, pirms 6 gadiem
Ojārs Bērziņš varētu būt laba cerība LV basim aizsargu pozīcījā nākotnē . Tagad labu pieredzi iegūs pie večiem spēlējot . Galvenais jāturpina strādāt .

     [+] [-]

, 2018-01-10 21:57, pirms 6 gadiem
Par Mišku , esmu no viena žurnālista dzirdējis , ka liels sliņķis un baigais pofigists . Miškam jau bija iespēja Real Madrid jauniešu komandā .

     [+] [-]

, 2018-01-10 22:07, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Wolmār, šķiet, Tu taču iepriekšējos komentāros Domarku nosauci par laba līmeņa leģionāru. Šovakar apsaukā par "OTRĀS līgas leiti".

Kas šovakar ar Vikentjevu, ka tik maz punktu? Tika nosegts?

Jā, un vēl par jaunajiem Vīksni un Mišku. Labi, ka puikas nesavainojās uz noguruma fona iepriekšējā mačā Jēkabpilī, kas viņiem bija ceturtais četrās dienās, plus vēl garais pārbrauciens no Tallinas.
Tu tiešām ironiju nesaprati? Ne jau es pirms tam biju uzsvēris, ka Domarks nekas īpašs nav, ka tikai no otrās līgas... Pameklē rakstos!

     [+] [-]

, 2018-01-10 22:11, pirms 6 gadiem
Lidz ar Buskevica atnaksanu Lusiem jau 2as uzvaras un atkarota vieta pleyoff zona. Malaci.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-10 22:33, pirms 6 gadiem
Abas divas uzvaras valmierieši uzdāvināja. Nedomäju, ka tur baigais Bušiņa, drīzāk Domarka nopelns.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-10 23:24, pirms 6 gadiem
Prieks par Lūšiem! Varena atspēlēšanās!

  -1 [+] [-]

, 2018-01-10 23:35, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ja godīgi, man nav versijas. Tas, ka pirms mača handikaps pieauga no -2,5 līdz -9,5, vismaz man aizdomas neraisa - tauta sanervozējās, domājot par kaut kādiem sarunātiem variantiem, un sameta uz Jēkabpili (līdzīgas epizodes jau ir bijušas šosezon BBL). Jā, LIVE gan bija dīvaini, ka Jēkabpili vēl vairāk sāka uzskatīt par favorītiem, lai gan viņi bija iedzinējos. Varbūt "nervozie" turpināja mest uz Jēkabpili. Maču neredzēju, bet spēles scenārijs, iznākums un LIVE koeficienti vismaz man neliecina, ka kāda no komandām strādāja pēc sava scenārija. Man izskatās, ka atkal ir tā reize, kad bukmeikeri apčakarēja likmju licējus un labi nopelnīja. Vai komandas bija iesaistītas, pildot buikmeikeru pavēles - par to neesmu pārliecināts. To varbūt varēja saprast tribīnēs esošie skatītāji, jo tas taču ir viegli pamanāms.
Ka nu tu atbildēji, man ar jātur vārds un jāizsaka savs viedoklis par to,kurš uztaisīja spēli. Pirms izteikt viedokli, atgādināšu, ka esmu jelkādu toto izpausmju pretinieks. Nepatīk man tas viss pamatu pamatos un arī turpinājumā no manas puses runa nebūs par toto,bet par to, kurš uztaisīja spēli. Abas komandas kapāja no sirds un līdz pat spēles pēdējai sekundei cerēja uz uzvaru. Valmieriešiem lielus plusus ievelku Iļjinam, Kaučam un Bērziņam. Progresē Gersons, vēl aizvien nepārliecina Hudins, nesaprotu, kas ir ar Elksni- cīnās,bet pa grozu nemet pat tad, kad patiešām vajadzētu un,kad met, tad ir problēmas ar precizitāti. Jēkabpilij lielākais pluss leitim, savu darbiņu, cik spēja, darīja "zemgroza tēvocis", bet viegli viņam nebija ar Iļjinu pretiniekos, līmenī bija arī Kanbergs un melnis, savukārt Vikentjevs bija stipri nīkulīgs. Nu bet spēli šoreiz,manuprāt,uztaisīja tiesneši. Ļoti gribu cerēt,ka mūsu tiesneši ir tālu no toķiku kantoriem, bet viņu darbība dažbrīd bija grūti saprotama. It seviški spēles pēdējās 3 minūtēs bija vismaz 3 ļoti neizprotami lēmumi,kas šoreiz svaru kausus noslieca par labu Jēkabpilij, ļaujot pievilkt no -7, nu un pašās pēdējās skundēs meistarīgāka un arī veiksmīgāka bija Jēkabpils - izcīnītā bumba uzbrukumā pēc garām aizmestā soda ar sekojošiem 2p. Tad minūtē Valters atzīmēja smuku kombeni,kur Kauča tika pilnīgi brīvs uz trīnīšu līnijas, bet piespēle viņam nāca ar nokavēšanos un metiens jau bija sarežģīts un nesekmīgs. Man tikai nav īsti skaidrs, kāpēc bija jāiet uz trīnīti,jo mierīgi varēja kaut ko sazīmēt arī uz groza apakšu.Pietiktu arī ar 2p. Bet priekš tiesnešiem LBL steidzami ir jāorganizē kaut kāda klīnika, jo kaut kas ar viņu varējumu pēdējā laikā nav īsti labi...

  +1 [+] [-]

, 2018-01-11 05:35, pirms 6 gadiem
denebs rakstīja: Prieks par Lūšiem! Varena atspēlēšanās!
Kādi tur lūši, pasaules klaidoņi savākti un lūšu formastērpos saģerbti! Sezonas sākumā vismaz pamēģināja kādu jauno rotācijā, tagad vispār nekā.

     [+] [-]

, 2018-01-11 10:48, pirms 6 gadiem
Neesmu speciālists, bet es būtu šoreiz Vīksnes vietā vairāk laukumā izmantojis Bērziņu, kurš šodien spēlēja neredzēti labi (vīriešu komandā)! Sajūta pavisam bēdīga, žēl Valmieras no visas sirds...Grūti būs saņemties nākošajām spēlēm, it sevišķi jau "večiem"... Nu tomēr vēl par kādu uzvaru, skatītājiem par prieku!

     [+] [-]

, 2018-01-11 12:10, pirms 6 gadiem
Kreilis rakstīja: Ka nu tu atbildēji, man ar jātur vārds un jāizsaka savs viedoklis par to,kurš uztaisīja spēli. Pirms izteikt viedokli, atgādināšu, ka esmu jelkādu toto izpausmju pretinieks. Nepatīk man tas viss pamatu pamatos un arī turpinājumā no manas puses runa nebūs par toto,bet par to, kurš uztaisīja spēli. Abas komandas kapāja no sirds un līdz pat spēles pēdējai sekundei cerēja uz uzvaru. Valmieriešiem lielus plusus ievelku Iļjinam, Kaučam un Bērziņam. Progresē Gersons, vēl aizvien nepārliecina Hudins, nesaprotu, kas ir ar Elksni- cīnās,bet pa grozu nemet pat tad, kad patiešām vajadzētu un,kad met, tad ir problēmas ar precizitāti. Jēkabpilij lielākais pluss leitim, savu darbiņu, cik spēja, darīja "zemgroza tēvocis", bet viegli viņam nebija ar Iļjinu pretiniekos, līmenī bija arī Kanbergs un melnis, savukārt Vikentjevs bija stipri nīkulīgs. Nu bet spēli šoreiz,manuprāt,uztaisīja tiesneši. Ļoti gribu cerēt,ka mūsu tiesneši ir tālu no toķiku kantoriem, bet viņu darbība dažbrīd bija grūti saprotama. It seviški spēles pēdējās 3 minūtēs bija vismaz 3 ļoti neizprotami lēmumi,kas šoreiz svaru kausus noslieca par labu Jēkabpilij, ļaujot pievilkt no -7, nu un pašās pēdējās skundēs meistarīgāka un arī veiksmīgāka bija Jēkabpils - izcīnītā bumba uzbrukumā pēc garām aizmestā soda ar sekojošiem 2p. Tad minūtē Valters atzīmēja smuku kombeni,kur Kauča tika pilnīgi brīvs uz trīnīšu līnijas, bet piespēle viņam nāca ar nokavēšanos un metiens jau bija sarežģīts un nesekmīgs. Man tikai nav īsti skaidrs, kāpēc bija jāiet uz trīnīti,jo mierīgi varēja kaut ko sazīmēt arī uz groza apakšu.Pietiktu arī ar 2p. Bet priekš tiesnešiem LBL steidzami ir jāorganizē kaut kāda klīnika, jo kaut kas ar viņu varējumu pēdējā laikā nav īsti labi...
Paldies par komentāru!

Jā, iespējams arī tāds scenārijs, ka tiesneši bija instruēti, lai palīdz Jēkabpilij, un tāpēc zinātāji sameta likmes uz Jēkabpili. Bet tad taču tiesneši varēja savu darbiņu sākt darīt agrāk, nevis trīs pēdējās minūtēs, jo situācija bija nelabvēlīga jau no paša spēles sākuma (Valmiera bija vadībā). Nē, nu tas būtu skaisti, ja Valmiera ar savu negaidīti labo spēli un cīņassparu būtu šoreiz izčakarējusi noziedzīgas peļņas tīkotājus. Lai gan varbūt tomēr viņiem noveicās, jo bija likuši tikai uz Jēkabpils tīro uzvaru bez handikapa.

Saprotu, ka seko Latvijas sportam. Pavēro ar kritisku aci. Un pamanīsi, ka notiek visādas dīvainas lietas. Vienīgi citreiz to ir grūti saprast, ja papildus neesi informēts par totalizatoru piedāvājumu.

Apskaties kaut vai Kurbada maukošanos pret Prizmu spēlē pirms divām dienām:

"Prizma" otro reizi šajā sezonā pārspēj "Kurbadu"