Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Bolu debiju "Vytautas" sastāvā tiešraidē skatās vairāk nekā miljons

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bolu debiju "Vytautas" sastāvā tiešraidē skatās vairāk nekā miljons
Lamelo Bols
Foto: AP/Scanpix

LETA. Ažiotāžu sacēlušie amerikāņu basketbolisti Liandželo un Lamelo Boli otrdien oficiāli debitēja Lietuvas komandā Prienu-Birštonas "Vytautas", palīdzot tai "Big Baller Brand Challenge" mačā pārspēt Kauņas "Žalgiris" jauniešus.

Mačs tika translēts sociālajā vietnē "Facebook" un tā auditorija tiešraidē, tuvojoties spēles beigām, pārsniedza 120 000 skatītāju robežu. Savukārt kopumā spēles tiešraidai "Facebook" bija apmēram 1,2 miljoni skatījumu. "Vytautas" vīri ar 19 gadus veco Liandželo un 16 gadus veco Lamelo sastāvā krietni mazāk pieredzējušos "Žalgiris" jauniešus uzvarēja ar rezultātu 90:80 (19:16, 16:21, 31:17, 24:26), lai gan pirmo puslaiku Kauņas puišiem zaudēja ar 35:37.

Brāļi Boli fiziskās spēles dēļ ātri krāja piezīmes, Lamelo pirmajā puslaikā pārkāpjot noteikumus trīs reizes, bet vecākajam brālim Liandželo - divas reizes. Liandželo pirmajā puslaikā guva septiņus punktus, bet jaunākais brālis - sešus.

Lamelo mačā izcēlās ar neveiksmīgiem metieniem un slinkošanu aizsardzībā. Viņš 21 minūtē guva desmit punktus, veica deviņas rezultatīvas piespēles un pieļāva sešas kļūdas. Savukārt Liandželo 28 minūtēs iemeta 19 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Viņš gan nebija rezultatīvākais savā komandā, jo 20 punktus guva Regimants Minjots. Tikmēr pretiniekiem 31 punktu iemeta Roks Jokubaitis.

"Vytautas" Lietuvas Basketbola līgā (LKL) ir priekšpēdējā desmit komandu konkurencē. Savukārt "Žalgiris" jaunā maiņa ieņem piekto vietu Lietuvas pēc spēka otrajā līgā. Sākotnēji bija plānots, ka Boli spēļu praksi iegūs Baltijas Basketbola līgas (BBL) ietvaros un šodien spēlēs pret Minskas "Cmoki" vienību, taču "Vytautas" sestdien negaidīti paziņoja par izstāšanos.

Kā vēlāk sestdien pavēstīja BBL, nolikums nosaka, ka "Vytautas" par neierašanos uz nākamo spēli saņems 5000 eiro naudas sodu. Vienībai tas ir otrais tehniskais zaudējums šosezon, kas nozīmē pagājušās sezonas čempiones "Vytautas" izslēgšanu no sacensībām un tās līdzšinējie rezultātu anulēšanu. "Vytautas" BBL ietvaros 24.janvārī bija jāviesojas Liepājā. "Vytautas" pauž apņēmību nākamajā sezonā atgriezties BBL turnīrā, lai atkal cīnītos par čempionu titulu.

Lai padsmitgadnieki Boli iegūtu spēļu praksi, "Vytautas" janvārī aizvadīs pārbaudes spēles ar nosaukumu "Big Baller Brand Challenge", kurās pārsvarā sacentīsies ar Lietuvas otrās līgas vienībām. Visas šīs spēles tiešraidē būs iespējams vērot sociālā tīkla "Facebook" lapā "Ballislife HS".

Pēc tam šī turnīra ietvaros sekos duelis ar Viļņas "Lietuvos rytas" otro komandu, otrās līgas vienībām Šaķu "Vytis" un "Jonava", kā arī LKL komandu Alītas "Dzūkija". Zīmīgi, ka visi šie mači ieplānoti janvārī, kaut Lavārs Bols piektdien paziņoja, ka viņi dēli Lietuvā paliks līdz sezonas beigām. Līgumā ar Boliem ir atruna pārtraukt to pēc mēneša. Klubs iepriekš bija apsolījis dot viņiem iespējas spēlēt BBL turnīrā, savukārt saistībā LKL tas vērtēs, vai viņi ir pietiekami meistarīgi šim līmenim.

Kā vēstīts, "Žalgiris" no "Vytautas" grasās īrēt Lamelo Bolu, lai amerikānis varētu palīdzēt U-18 komandai "Adidas Next Generation" turnīrā jeb jaunatnes Eirolīgā, kur kvalifikācijas turnīrā jāspēkojas arī ar Latvijas čempiones "VEF Rīga" jaunatni. "Vytautas" esot akceptējusi "Žalgiris" piedāvājumu, taču galavārds par 16 gadus vecā Lamelo dalību šajā turnīrā piederēs Bolu ģimenei, kur galvenais lēmumu pieņēmējs ir tēvs Lavārs.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 00:20, pirms 6 gadiem
Nu priekš debijas nebija slikti,bija labas epizodes un pēctam galīgi nolej nākamo epizode,un vēl tie pāris trakie truļi kur pats vecmeistars karijs nobāletu

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 00:25, pirms 6 gadiem
Bija jautri pavērot. LaMelo nenoliedzami ir liels talants. Viņam gan patīk tos zilos trīnīšus uzplivināt un aizsardzībā slinkot, bet viņam ir tikai 16 gadi. Ne par velti Žalgirim liela interese par viņu jau ir.

Mūsējiem tā pat nebūtu bijusi rocības ko šādu noorganizēt.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-10 00:26, pirms 6 gadiem
Lamelo tie truļi metru aiz 3pt līnijas, kuri trāpa pa vairogu un netrāpa pa stīpu bija krasava
Melo labas piespēles bija, Liandželo neko īpašu neparādīja un tas viss ņemot vērā faktu, ka spēlēja pret komandu, kur tikai 16-17gadīgie, jāpagaida, kad būs LKL un, tad jāskatās kas notiks tur, jo treneris teica, ka vajag rotācijai vairāk spēlētājus.
Savukārt Roks Jokubaitis vienkārši acīmredzams nākotnes talants, prieks bija vērot.

  +7 [+] [-]

, 2018-01-10 00:30, pirms 6 gadiem
Nesaprotu kas tur tik interesants
Slēpts komentārs: cobham
Slēpts komentārs: comon88

  -2 [+] [-]

, 2018-01-10 00:41, pirms 6 gadiem
Pirms 2 mēnešiem neviens nezināja klubu,tagad bez maz vai puspasaule zina un inttesējas par Bolu gaitām Lietuvā

  +8 [+] [-]

, 2018-01-10 00:47, pirms 6 gadiem
Arī nesaprotu, kas te tāds īpašs?

  +7 [+] [-]

, 2018-01-10 01:36, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Pirms 2 mēnešiem neviens nezināja klubu,tagad bez maz vai puspasaule zina un inttesējas par Bolu gaitām Lietuvā
peec meenesha aiztiisies un diez vai kaads atcereesies,aatra pelnja un tikai,nekaads ilgterminja ieguvums

     [+] [-]

, 2018-01-10 01:50, pirms 6 gadiem
un gan jau Bolu teetuks sarunaajis,ka liela dalja no nopelniitaa ieripo vinja bankas kontaa,ne jau ar labdariibu atbrauca nodarboties

  +4 [+] [-]

, 2018-01-10 02:04, pirms 6 gadiem
Nez ko Lietuva vini tagad zog? Ziemas cepures?

  -4 [+] [-]

, 2018-01-10 03:33, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: peec meenesha aiztiisies un diez vai kaads atcereesies,aatra pelnja un tikai,nekaads ilgterminja ieguvums
ieguto atro pelnju var investeet ilgetminja merkjiem. Diezgan tuvredziigs esi. DOmaa vinji aizies uz feniksu un visu to naudu nospeles un nekaa no taa nepaliks?

  +5 [+] [-]

, 2018-01-10 07:10, pirms 6 gadiem
Tie "Vytautas" tāds maigi izsakoties dīvains klubs. Te piesakās BBL, te atsakās. Ja viņi vēl par tiesāšanu cepjas, tad jāprasa - vai viņi tikai tagad pamanīja, ka regulārajās spēlēs ar soģiem mēdz būt problēmas?

  +9 [+] [-]

, 2018-01-10 09:23, pirms 6 gadiem
SC vismaz normāli uzrakstījuši arī par labākajiem lietuviešu spēlētājiem šajā spēlē, LTV Ošenieks tā safanojies par Bolu puikām, ka rīta sporta ziņās uzskaitīja šamo statistiku visos sīkumos un ko tur vēl, bet to ka 17 gadus vecais Jokubaitis sameta vairāk kā abi Bolu brāļi kopā pat neuzskatīja par pieminēšanas vērtu

  +3 [+] [-]

, 2018-01-10 09:39, pirms 6 gadiem
Nekā īpaša tur nebija, Boli nespēlēs NBA, iespējams pat labās Eiropas līgās nekotēsies. Viņi spēlēja pret Vef skolas līmeņa komandu (un pastāv milzīga šķirba starp Vef skolu un Vef, tad padomājiet, cik liela šķirba ir starp Žalgiri2 un Žalgiri) un ne ar ko neizcēlās, kamēr Žalgira jaunieši spēlējot pret Boliem un večiem izskatījās pat ļoti labi. LKL spēlēs Boli pazudīs, it īpaši Lamelo.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-10 09:47, pirms 6 gadiem
mxs rakstīja: Nekā īpaša tur nebija, Boli nespēlēs NBA, iespējams pat labās Eiropas līgās nekotēsies. Viņi spēlēja pret Vef skolas līmeņa komandu (un pastāv milzīga šķirba starp Vef skolu un Vef, tad padomājiet, cik liela šķirba ir starp Žalgiri2 un Žalgiri) un ne ar ko neizcēlās, kamēr Žalgira jaunieši spēlējot pret Boliem un večiem izskatījās pat ļoti labi. LKL spēlēs Boli pazudīs, it īpaši Lamelo.
Neaizmirsti, ka pašam Lamelo ir tikai 16 gadi, un uz sava jauniešu fona izskatījās tīri neko, arī pie tā, ka tā vispār bija pirmā spēle viņam, citādāki noteikumi un tiesāšanas stils. Bet brālis gan varēs Valga/Valka spēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 09:59, pirms 6 gadiem
Pareizi GSW treneris salīdzināja Bollu ģimeni ar Kardašjaniem. Un paldies Dievam, ka Latvija tur nav iesaistīta, Uz šī Bollu ģimenītes šova fona Lietuva izskatās kā banānu republika, kuru vienkārši izmanto. Leišiem vajag nevis plātīties, bet kaunēties

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 10:19, pirms 6 gadiem
Lēta sensācija, labi ka mūsu klubiem pietika prāta tur neiesaistīies.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 10:42, pirms 6 gadiem
GreenUprise rakstīja: Bija jautri pavērot. LaMelo nenoliedzami ir liels talants. Viņam gan patīk tos zilos trīnīšus uzplivināt un aizsardzībā slinkot, bet viņam ir tikai 16 gadi. Ne par velti Žalgirim liela interese par viņu jau ir.

Mūsējiem tā pat nebūtu bijusi rocības ko šādu noorganizēt.
Vecākais izskatās fizisks, varētu sanākt labs spēlētājs iespējams. Jaunākais nebaidās spēlēt un mest savus tālos truļus, bet aizsardzība vienkārši nekāda!!! Teikums - bet viņam ir tikai 16 gadi!!! Tās ir atrunas!!! Viņs pat nemēģina tikt līdzi savam spēlētājam. Ja nesanāktu, tad to varētu norakstīt uz 16 gadiem, bet viņš pat necenšas. Tas ir tas, kas man krīt acīs.
Viņš mājās var spēlēt tādu basīti videnē, kur spēlē uz viņu, kur viņš tikia met un dara ko grib, bet šeit ja viņš nespēlēs aizsardzībā viņu pat laukumā nelaidīs. Tāpat arī metienu izvēle, ja uznāks un metīs uzbrukuma 5 sekundē 9m trīni būs uz beņķa svarīgā spēlē. Ja viņu grib izaudzināt par labu spēlētāju, tur vēl milzum daudz darba jāiegulda. Ja viņam būtu nereāls uzbrukums, tad vēl varētu nedaudz piedot nespēlēšanu aizsardzībā, bet viņš pagaidām uzdrīkstās mest to trīņus, ko tēvs gan jau ka iepotējis, bet viņš neko neiemet.
Tāds mans skatījums.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 10:49, pirms 6 gadiem
zviedrss rakstīja: Neaizmirsti, ka pašam Lamelo ir tikai 16 gadi, un uz sava jauniešu fona izskatījās tīri neko, arī pie tā, ka tā vispār bija pirmā spēle viņam, citādāki noteikumi un tiesāšanas stils. Bet brālis gan varēs Valga/Valka spēlēt.
Atkal tikai 16 gadi Žalgirī tur visiem bija 30? Tādi paši jaunieši, kā tie abi! Ja viņi tiek pozicionēti, kā baigie talanti, tad varēja pret vienaudžiem nospēlēt daudz labāk. Viņi neatbrauca un no lidmašīnas negāja laukumā, bija laiks sagatavoties. labi aklimatizācia utt. var nedaudz pidot, laiks rādīs. Bet ja tevi pozicionē kā baigo talantu, tad tas ir jārāda. Es arī varu aiziet tur uzspēlēt un mētāt tālus trīņus, piespēles arī izdalīšu, tik dodiet iespēju

  +2 [+] [-]

, 2018-01-10 11:27, pirms 6 gadiem
Lielākā škrobe, ka pilnīgs mēsls ne mačs bija. Vairāk par 5 minūtēm bija nevarēju noskatīties. Vytautas, kur daudzi jau ir vīri gados, spēlēja pret Žalgira jauniešiem, kur liela daļa 17-18 gadīgi. Mačs bija farss un lielākā daļa pagalma līmeņa spēlētāji

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 13:18, pirms 6 gadiem
Jocīgi. Skatīties, kā Dinamo cīnas par Latvijas Dzelzsceļa kausu, var, bet skatīties, kā brāļi Boli tēva vadībā cīnas par BBB kausu, nevar? Boli vismaz to čelendž kausu iegūs, par visu jau samaksāts.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-10 13:19, pirms 6 gadiem
No lasītā saprotu, ka Vitauts sačakarē sev sezonu divu puikiņu dēļ. Atsakās no BBL spēlēm, lai spēlētu pret 2. līgas komandām?! Tad taču Boliem vienkārši vajadzēja doties uz kādu 2. līgas komandu un varētu kapāt tur cik uziet.
Es teiktu, ka Vitauts taisa pats sev sūdus.

     [+] [-]

, 2018-01-10 14:20, pirms 6 gadiem
Limpompo rakstīja: No lasītā saprotu, ka Vitauts sačakarē sev sezonu divu puikiņu dēļ. Atsakās no BBL spēlēm, lai spēlētu pret 2. līgas komandām?! Tad taču Boliem vienkārši vajadzēja doties uz kādu 2. līgas komandu un varētu kapāt tur cik uziet.
Es teiktu, ka Vitauts taisa pats sev sūdus.
Jā baigo bedri viņi sev rok. Nieka miljons cilvēku iečekoja parastu "šova" spēli. To tavu BBL visas sezonas garumā, visas spēles kopā ņemot neaplūko tik daudz cilvēki.
Nabadziņi Vytatutas. Jūtu viņiem līdzi.

     [+] [-]

, 2018-01-10 15:13, pirms 6 gadiem
GreenUprise rakstīja: Jā baigo bedri viņi sev rok. Nieka miljons cilvēku iečekoja parastu "šova" spēli. To tavu BBL visas sezonas garumā, visas spēles kopā ņemot neaplūko tik daudz cilvēki.
Nabadziņi Vytatutas. Jūtu viņiem līdzi.
a kāds labums no plikas spēles iečekošanas pie datora ekrāna? Es domāju, tieši lietuvas klubam? Boliem noturēt haipu, jā, ir savs labums. Par ko viens no puikām augstskolā tika čakarēts un atsēdināts uz soliņa? tas vēl pirms visiem zagšanas skandāliem. Tieši par to, ka met bezjēgā un nestrādā aizsardzībā. Kur lietuvas klubam paliek jelkāds sportiskais princips, ja aiziet BBL un spēlē pret otrās līgas jauniešu klubiem? neredzu nekādus ieguvumus nevienam iesaistoties šajā cirkā.

     [+] [-]

, 2018-01-10 16:23, pirms 6 gadiem
GreenUprise rakstīja: Jā baigo bedri viņi sev rok. Nieka miljons cilvēku iečekoja parastu "šova" spēli. To tavu BBL visas sezonas garumā, visas spēles kopā ņemot neaplūko tik daudz cilvēki.
Nabadziņi Vytatutas. Jūtu viņiem līdzi.
Vienalga Kardašjanas skatās vairāk.Un?? Tos milj.skatītājus nevis baskets interesē, bet šovs, tenkas

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 16:53, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Vienalga Kardašjanas skatās vairāk.Un?? Tos milj.skatītājus nevis baskets interesē, bet šovs, tenkas
Tāpēc jau tu neesi biznesmenis. Tāpēc to Baltijas Bomāru Līgu neviens neskatās. Nevienu tas sētas basketbols neinteresē. Mēnesis ar Bolu ģimenes hype ir 1000x labāk nekā kaut kāda tur bomāru līga, kuru labi ja pāris desmiti tūkstošu noskatīsies nākamojas 5 gados kopā. Vytautas uz biļešu rēķina nopelnīs, uz merchandise pārdošanu nopelnīs utt. Tādas iespējas ir jāizmanto, jo sliktāk tā pat nevar būt. Pat ja tas ir tikai uz mēnesi.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 17:12, pirms 6 gadiem
Šo pārbaudes turnīru būtībā sponsorē BBB un tāpēc visur arī ir viņu logo. Tajā BBL viņi to nevarētu izdarīt, tāpēc arī atteicās tur spēlēt.
Tā pat es domāju ka Melo vienkārši nav gatavs spēlēt tikai pret pieaugušajiem profiem un viņam vajag spēļu praksi pret sev piemērotākiem pretiniekiem. Nezinu vai viņš dabūs īpaši daudz spēles laika LKL, bet Gelo gan domājams, ka spēlēs daudz.
Jābūt pilnīgam cirvim, lai neredzētu labumu abām iesaistītajām pusēm pat ja tas ir tikai uz 1 mēnesi.
Ja jau viss ir tik slikti un nožēlojami ar tiem Boliem, tad kāpēc Žalgiris vispār ir ieinteresēts Melo uzaicināt uz savu jauniešu komandu? Pēc jums es daudziem saprotu, ka tas tik bojā reputāciju un ir cirks. Smiekli nāk.