Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"City" uzvar un grupu turnīru noslēdz tikai ar vieniem ielaistiem vārtiem

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"City" uzvar un grupu turnīru noslēdz tikai ar vieniem ielaistiem vārtiem
Kails Vokers. Foto: imago/images/Scanpix

UEFA Čempionu līgas C grupā aizvadītas noslēdzošās grupu turnīra spēles. Grupas līdere Mančestras "City" savā laukumā ar 3:0 pārspēja Francijas "Marseille", bet Portugāles "Porto" izbraukumā ar 2:0 pieveica Grieķijas "Olympiacos". Trešo vietu grupā un ceļazīmi uz Eiropas līgas izslēgšanas turnīru nopelnīja "Olympiacos".

"City" mača sākumā izveidoja vairākus patiešām bīstamus momentus pie pretinieces vārtiem, bet nevienu no tiem nespēja pārvērst vārtu guvumā. 30. minūtē Dimitri Pajets atklāja mača rezultātu un izvirzīja vadībā "Marseille", bet vārti netika ieskaitīti, jo francūzis atradās aizmugures stāvoklī. Puslaika turpinājumā "Marseille" futbolisti atbildēja ar vairākiem patiešām labiem vārtu gūšanas momentiem, bet arī viņi nespēja atklāt mača rezultātu. Atgriežoties pēc puslaika pārtraukuma, beidzot tika gūti vārti šajā C grupas spēlē – Rijads Mahrezs atdeva piespēli Feranam Toresam, kurš no tuvas distances bija rezultatīvs - 1:0. 66. minūtē laukumā no rezervistu soliņa iesaistījās Serhio Agvero, bet 77. minūtē argentīnietis pēc Neitana Akē piespēles guva vārtus - 2:0. 90. minūtē Rahīms Stērlings panāca 3:0 "City" labā. Mančestras komanda otrajā puslaikā ļāva "Marseille" daudz kontrolēt bumbu, bet Francijas kluba spēlētāji nespēja izveidot bīstamus momentus pie Anglijas kluba vārtiem. Mačs noslēdzās ar "City" uzvaru.

"Porto" nebija iespējas vairs iegūt pirmo vietu C grupā, bet jau 10. minūtē viesi izvirzījās vadībā, kad no 11 metru soda sitienu maču atklāja Otavio 0:1. Puslaika turpinājumā komandas demonstrēja līdzīgu sniegumu, bet nepameta sajūta, ka "Porto" šajā mačā īsti necenšas, jo tā jau bija garantējusi vietu Čempionu līgas izslēgšanas turnīra. Otrajā puslaikā tas izpaudās vēl redzamāk – mājinieki daudz vairāk kontrolēja bumbu, bet "Porto" gaidīja iespējas izveidot pretuzbrukumus. 77. minūtē "Porto" izdevās gūt otros vārtus. Precīzs sitiens padevās Mateušam Uribe 0:2. 79. minūtē mājinieki palika 10 vīru sastāvā, kad otro dzelteno kartīti mačā saņēma Rubens Semedo. Mačs noslēdzās ar "Porto" uzvaru, bet, ņemot vērā, ka "Marseille" pret "City" arī netika pie punktiem, grieķi spēlēs Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

C grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Manchester City651013:116
2.Porto641110:313
3.Olympiacos61052:103
4.Marseille61052:133