Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Čempione "Jelgava/LLU" pirmo posmu noslēdz ar deviņām uzvarām

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Čempione "Jelgava/LLU" pirmo posmu noslēdz ar deviņām uzvarām
Salvis Mētra
Foto: bkjelgava.lv

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā (LBL2) devīto uzvaru desmit spēlēs izcīnījusi čempionvienība "Jelgava/LLU". Jelgavnieki viesos tikās ar "Saldu", izcīnot pārliecinošu panākumu ar rezultātu 76:59.

Spēli ar septiņiem punktiem sāka Salvis Mētra, bet mājinieki spēja atspēlēties un pēc Kaspara Baumaņa precīzā tālmetiena pārņemt vadību (9:8). Ceturtdaļas turpinājumā "Jelgava/LLU" pārņēma iniciatīvu un ieguva nelielu pārsvaru. To izdevās nosargāt līdz pirmās ceturtdaļas beigām, kas noslēdzās ar rezultātu 22:15.

Otrās ceturtdaļas ievadā komandas nerealizēja vairākus uzbrukumus, bet tad "Saldus" atkal panāca izlīdzinājumu (22:22). Jelgavnieki spēja pārņemt vadību, bet "Saldus" neļāva izrauties gana tālu, lai paši nespētu atspēlēties. Mazliet vairāk nekā divas minūtes līdz pirmā puslaika beigām Roberts Šmīdriņš atkal izlīdzināja rezultātu, bet izvirzīties vadībā neizdevās. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 33:29 Jelgavas komandas labā.

Pēc lielā pārtraukuma "Saldus" uz brīdi izvirzījās vadībā, bet tas arī bija viss. Jelgavnieki pāris minūtēs iekrāja astoņu punktu pārsvaru, bet ceturtdaļas otrajā pusē to vēl vairāk palielināja. Pēc 30 spēlētām minūtēm rezultāts uz tablo bija 57:43. "Saldum" vēl bija iespēja ievirzīt spēli sev labvēlīgā gultnē, bet jelgavnieki uz brīdi apstājās vien pie 17 punktu pārsvara. Nauris Metnieks palīdzēja mājiniekiem atgūties, bet nesekmīgas pēdējās minūtes ļāva "Jelgavai/LLU" tikt pie pārliecinošas uzvaras ar rezultātu 76:59. Šis mačs gan neko neizšķīra, jo abas turpinās cīņu 12 stiprāko komandu pulkā.

Uzvarētāju labā 20 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Salvis Mētra, bet attiecīgi 14 un 13 punkti Kasparam Neimanim un Uldim Feldmanim. "Saldus" rindās ar deviņiem punktiem un 12 atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Jānis Līcītis.

LBL2, A grupa, 9. decembris

"Saldus" - "Jelgava/LLU" 59:76 (15:22, 14:11, 14:24, 16:19)

"Saldus": Līcītis 9 (12 ab), Kravalis 8, Buiķis 7 (6 ab, 5 rp), Metnieks 7 (7 ab), Šmīdriņš 6, Seņkāns 6 (7 ab), Baumanis 6, Kramiņš 5, Šlanka 5, Bāča, Jurenovskis, Demiters.
"Jelgava/LLU": Mētra 20 (8 ab), Neimanis 14, Feldmanis 13, Rozītis 11, Bitītis 7, Kravinskis 5, Bērziņš 3, Justovičs 3, Frīdmanis, Ziemelis, Satovskis.

Izmantotie resursi:
LBL 2 | Latvijas Basketbola savienība