Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Brāļi Podži uzvar "Futures" turnīrā Pērnavā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Brāļi Podži uzvar "Futures" turnīrā Pērnavā
Mārtiņš Podžus. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Mārtiņš Podžus piektdien nespēja sasniegt Pērnavas "Futures 15 000" vienspēļu turnīra finālu, bet vēlāk kopā ar brāli Jāni triumfēja dubultspēļu sacensībās.

ATP ranga 520. numurs Podžus mačā par finālu ar 6:4, 1:6, 2:6 zaudēja Krievijas tenisistam Jevgeņijam Tjurņevam (ATP 351.), kurš turnīrā izlikts ar pirmo numuru, bet Mārtiņam bija trešais. Podžus izšķirošajā setā nenosargāja breika pārsvaru, no 2:0 zaudējot sešos geimos pēc kārtas.

Mārtiņam Pērnavā bija sezonas septītais "Futures" pusfināls, no tiem seši sasniegti gada otrajā pusē. Nesargājot pārsvaru šodienas mačā, Podžus nespēja otro nedēļu pēc kārtas izcelties ar finālu Igaunijā. Viņš pagājušajā nedēļā ieguva 2. vietu tādas pašas kategorijas turnīrā Tartu.

Mārtiņš dažas stundas pēc neveiksmes vienspēļu turnīrā kopā ar Jāni kļuva par čempionu dubultspēlēs. Neizsētais brāļu duets finālā ar 6:3, 6:4 pieveica ar ceturto numuru izlikto Igaunijas/Krievijas komandu Vladimirs Ivanovs/Maksims Ratņuks

Mārtiņš ieguva piekto "Futures" dubultspēļu titulu, bet Jānim ceturtais. Viņš visus izcīnījis vienā komandā kopā ar brāli, abiem kopā iepriekš triumfējot 2014. gadā Antaljā, 2015. gadā Šarmelšeihā un pagājušajā mēnesī Fālunā, kur abi pirmoreiz uzvarēja "Futures 25 000" turnīrā. Mārtiņam ir viens tituls kopā ar citu pārinieku, šogad maijā kopā ar ASV tenisistu Patriku Dacieku uzvarot Vislas turnīrā.

Pērnavā notika turnīrs uz "hard" seguma telpās. Brāļi dubultspēļu rangam ieguva 18 punktus, bet Mārtiņš vienspēļu ieskaitē nopelnīja sešus punktus.