Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Ziediņš patīkami pārsteidza"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Muižnieks: "Ziediņš patīkami pārsteidza"
Kārlis Muižnieks
Foto: bkventspils.lv

Piedāvājam treneru komentārus pēc BK "Ventspils" un "Openjobmetis Varese" spēles FIBA Čempionu līgā, kurā ar 91:66 uzvaru izcīnīja ventspilnieki.

Kārlis Muižnieks, BK "Ventspils" galvenais treneris: "Protams, ir ļoti patīkami mājās uzvarēt, sevišķi tik labu komandu, kā "Varese". Paldies spēlētājiem, kas lielāko tiesu izpildīja spēles plānu un spēlēja ar to enerģiju, kādai bija jābūt šajā spēlē. Pārsvarā mums viss izdevās, cīņas spars bija vajadzīgā līmenī un līdz ar to jau no paša sākuma iniciatīva bija mūsu rokās. Līdz spēles beigām bija pāris kritumi, tomēr spēles iniciatīvu neatdevām. Protams, nedrīkstējām atslābināties, jo mēs zinām, cik "Varese" var būt stipra.”

Kristaps Janičenoks, BK "Ventspils" kapteinis: "Atliek tikai piekrist trenerim, ka mēs pieturējāmies pie spēles plāna un tas principā arī tika izpildīts, lai arī bija kādas mazas neveiksmītes. Uzvara izcīnīta. No savas puses gribētos uzslavēt Māra Ziediņa sniegumu laukumā. Statistikā tas varbūt tik ļoti neparādās, lai gan ir redzams (8 atlēkušās bumbas, 5 piespēles - Aut.), bet viņš aizvadīja ļoti kvalitatīvu spēli gan uzbrukumā, gan sevišķi aizsardzībā. To gribējās piebilst. Tagad jāgatavojas mačam ar "Liepāju", bet tad jau turpināsies Eiropa, kurā šī bija tikai viena spēle. Jābūt gataviem, ka mājās "Varese" spēlēs pavisam citādāk.”

Spēles pēdējās sekundēs turpināji dzīt uz priekšu komandu. Gribējās tikt pie vēl lielākiem plusiem?
Muižnieks: "Uzskatu, ka spēlētājiem jābūt koncentrētiem gan uzbrukumam, gan aizsardzībai visas 40 minūtes, vienalga, vai tev ir +1 vai +20, un šī spēle nav izņēmums. Tam jābūt kā tādam instinktam un to jāmāca katrā spēlē. Turklāt nezinām, kādi būs nosacījumi iziešanai no grupas, varbūt tiešām punkti būs svarīgi. Mūsu grupā komandas ir ļoti līdzīgas un punkti tiešām var būt svarīgi. To arī centos panākt no spēlētājiem, un paldies, ka viņi to izpildīja.”

Pēc Gražuļa traumas vairāk bija jāizmanto Maris Ziediņš, kurš pirms tam spēlēja mazāk. Cik liela bija pārliecība, ka viņš tiks ar visu galā, vai Māris tomēr ar to pārsteidza?
"Pirmkārt, man jāpiekrīt tam, ko Kristaps teica par Māra spēli, bet otrkārt, ja, viņš patīkami pārsteidza. Tik labu, pārliecinošu sniegumu, ka viņš demonstrēja šajās divās spēlēs, jo arī Turcijā viņš nospēlēja ļoti labi, es no viņa negaidīju. Nospēlēja labu, pieaugušu basketbolu, pieņēma pareizus lēmumus, bija vajadzīga enerģija un cīņas spars aizsardzībā. Tā kā viņš pārsteidza no labās puses.”

Kā Kristaps šobrīd jūtas laukumā? Cik procentu Janičenoks tas ir?.
Janičenoks: "Melotu, ja teiktu, ka jūtos tā, kā jutos šajā laikā pagājušajā gadā, bet ir tā, ka sezonas laikā profesionālajā basketbola ir ļoti daudz spēļu, ka tas šobrīd ir arī "Ventspilij", tāpēc nesanāk treniņi pieci pret pieci tik daudz, kā man gribētos. Man jāieiet spēļu ritmā, formā jau mačos, ko arī cenšos darīt. Protams, neesmu gatavs par visiem 100%, bet es cenšos. Īstenībā, ar katru spēli ir arvien labāk.”

Paolo Moretti, "Varese galvenais treneris: "Mēs tiešām slikti spēlējām aizsardzībā un tas droši vien bija pirmais iemesls, kāpēc zaudējām šo maču. Arī spēles statistikā var redzēt skaitļus, kas parāda, kāpēc spēle beidzās tieši tā. Piemēram, atlēkušās bumbas, arī kļūdas mēs pieļāvām pārāk daudz, kas noveda pie viegliem punktiem. Arī metienu realizācijas procents. Tas viss arī veidoja šo atšķirību rezultātā starp mums un "Ventspils" komandu. "

Aizvadītas jau četras spēles, vai varat teikt, ka kāda komanda ir pārsteigusi, vai viss notiek tā, kā varējāt domāt pirms sezonas?
"Grupa ir ļoti līdzvērtīga. Patiesībā, es pat ceru, ka tā ir, jo mēs tagad esam piedzīvojuši trīs zaudējumus pēc kārtas. Tomēr pirmajās kārtās redzams, ka grupa ir ļoti līdzīga. Varbūt izņemot Klaipēdu, kas rāda kaut ko vairāk, nekā citas komandas. Tomēr vēl ir pārāk agrs, lai izteiktu kaut kādas prognozes par to, kuras komandas cīnīsies par izslēgšanas spēlēm un iekļūšanu nākamajā kārtā. Domāju, pēc pirmā apļa skaidrības būs vairāk. "

  +4 [+] [-]

, 2016-11-09 23:54, pirms 7 gadiem
Kārlim un visai komandai liels + par sakarīgu spēli un labu rezultātu.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-10 03:18, pirms 7 gadiem
Visi malači! 😀

  +1 [+] [-]

, 2016-11-10 23:22, pirms 7 gadiem
Ziediņš ir riktīgs kapātājs! Valmiera savulaik viegli no viņa atkratījās, bet pašiem tagad nekādais Vokers.

     [+] [-]

, 2016-11-11 16:23, pirms 7 gadiem
Te japrecize, ka Valmiera Ziedins isti savu potencialu neradija, ta kartigi uzspeleja varbut katru treso vai ceturto speli, parejas bija ne gluzi tads, kadu vinu cereja redzet. Jurmala Maris jau atveras pamatigi, saka darit lietas, kuras lidz tam vina darbiba netika redzetas... Un Ventspili vins turpina Jurmala iesakto, par to prieks. Lai Marim veicas!