Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Braients: "Porziņģim ir ļoti daudzsološa nākotne"

Rolands Eliņš

Braients: "Porziņģim ir ļoti daudzsološa nākotne"
Kristaps Porziņģis spēlē pret "Lakers"
Foto: AP/Scanpix

Pēc vakar aizvadītās NBA spēles starp „Knicks” un „Lakers” vienībām Losandželosas spožākā zvaigzne Kobe Braients izteica atzinību Ņujorkas komandas latvietim Kristapam Porziņģim, un apsveikt Filu Džeksonu ar Porziņģa izvēli nekautrējās arī „Lakers” leģenda Ērvins „Maģiskais” Džonsons.

Kobe Braients vakar aizvadīja savu, iespējams, pēdējo spēli „Madison Square Garden” un, lai arī cieta zaudējumu, izpelnījās Ņujorkas līdzjutēju ovācijas un atbalstu. Braients šajā slavenajā arēnā vidēji spēlē guvis 29.9 punktus, un tikai Maikls Džordans var lepoties ar labāku statistiku (31.8 punktiem). Pēc spēles Braientu privāti satika arī viņa senais cīņu biedrs un treneris Fils Džeksons.

„Mēs vienkārši parunājām,” pēc tam medijiem sacīja Braients. „Viņš puslaika pārtraukumā satika manu ģimeni, aprunājās ar maniem bērniem, bet man norādīja, cik lieli viņi izauguši. Parunājām arī nedaudz par spēli.” Braients esot norādījis Džeksonam, ka ļoti augstu vērtē viņa izvēli šī gada draftā, proti, Kristapu Porziņģi: „Viņš izskatījās patiešām labi. Viņam ir ļoti daudzsološa nākotne.”

Par savas karjeras galu un to, vai šī viņam ir pēdējā sezona, Braients vien izteicās, ka joprojām viss ir iespējams un viņš vēlas paturēt izvēles iespēju. Savukārt „Lakers” treneris Bairons Skots atklājis, ka Kobe palūdzis, lai viņš tiek sūtīts laukumā katrā spēlē, jo savā pēdējā sezonā nevēlas lieki izlaist mačus.

Braients pēc spēles arī veltīja nelielu sarunu ar Porziņģi. „Viņš man vienkārši pateica „turpini strādāt, puis”,” atklāja Porziņģis. „Kobe ir mans elks, un fakts, ka viņš man teicis šādus vārdus, parāda, ka arī viņš tic manām iespējām un manam potenciālam. Tas arī nozīmē, ka man vienkārši jāturpina strādāt un tad cerams, ka izdosies ilga un panākumiem pilna karjera.”

Arī šī mača lielākais skandāls bija ar Porziņģi saistīts – pēc tam, kad viņam tika fiksēta piezīme pret Braientu, „Knicks” treneris Dereks Fišers ar kārtīgiem vārdiem pavēstīja tiesnešiem, ko par to domā, un tika izraidīts no spēles. „Tas parāda, ka viņš mūs atbalsta,” sacīja Porziņģis. „Nekad nav laba situācija, kad paliec bez galvenā trenera. Tas lika mums pašiem domāt nedaudz vairāk un arī darīt nedaudz vairāk, lai uzvarētu. Dažreiz trenera izraidīšana tieši palīdz. Tad sāc koncentrēt uzmanību un vēlies uzvarēt par godu trenerim. Bet par piezīmi – tas vienkārši ir Kobe. Nedomāju, ka es pārkāpu noteikumus, bet man jānoskatās atkārtojums.” Braients savukārt izteicās, ka Porziņģis viņam tomēr pieskāries rokām un līdz ar to pārkāpumu veicis, tāpēc arī Fišera reakcija bijusi nevietā: „Ja reiz tevi izmet no spēles, tad tas jādara tā, lai ir iemesls, nevis kā šoreiz.”

Uzslavu Porziņģim veltīja arī cita „Lakers” leģenda, proti, pieckārtējais čempions un trīskārtējais MVP Ērvins Džonsons, kurš pazīstams arī kā Maģiskais. Viņš spēli vēroja klātienē un sociālajā tīklā „Twitter” izplatīja ziņu, ka „Knicks” līdzjutējiem vajadzētu aplaudēt Džeksonam par veiksmi draftā, izvēloties Porziņģi.

Jāatgādina, ka Porziņģis drafta naktī bija spiests sadzirdēt ūjināšanu brīdī, kad tika izsaukts ar ceturto numuru, un pēc šīsnakts spēles viņš norādīja, ka to nav aizmirsis. „Pārāk par to nedomāju,” sacīja Porziņģis, „taču tas joprojām ir manā prātā. Es vēlos šo to pierādīt. Vēlos spēlēt labi un izcīnīt fanu atbalstu. Tāpēc arī tas dzen mani uz priekšu.”

Porziņģis nākamo spēli aizvadīs naktī uz 11. novembri, viesos cīnoties pret „Raptors”. Pagaidām viņš NBA izcēlies vidēji ar 12.3 punktiem, 8.6 atlēkušajām bumbām, kā arī tieši pa 1.3 pārtvertām bumbām un bloķētiem metieniem. Jāpiebilst, ka arī nākamajā nedēļas nogalē Porziņģis aizvadīs agro spēli, kas daudz pieejamāka arī līdzjutējiem Latvijā, proti, svētdien mačs pret „Pelicans” sāksies jau 19:00 pēc Latvijas laika.


Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +7 [+] [-]

, 2015-11-09 09:46, pirms 8 gadiem
Prieks par Kristapu!

  +6 [+] [-]

, 2015-11-09 09:47, pirms 8 gadiem
Diez ko magiskais ar to doma?VIns baigi slaveja Lakers par D'angelo draftesanu,bet tgd saka,ka Kristaps ir bijis lielakais drafta ieguvums.Ka tad tur isti ir
Galvenais,ka K.P un Kobe tgd chomi

  -1 [+] [-]

, 2015-11-09 09:50, pirms 8 gadiem
Ja jau tādas zvaigznes tik labi atsaucas par Porziņģi, tad patiešām tam ir jātic! GO KPorzee! https://www.youtube.com/watch?v=rVQ...

 +11 [+] [-]

, 2015-11-09 10:01, pirms 8 gadiem
Pēc spēles skatoties tā arī izskatās, ka Kobem pēdējā sezona, visas epizodes izbauda, smaidīgs Prieks skatīties.

     [+] [-]

, 2015-11-09 10:06, pirms 8 gadiem
PinkPonny rakstīja: Ja jau tādas zvaigznes tik labi atsaucas par Porziņģi, tad patiešām tam ir jātic! GO KPorzee! https://www.youtube.com/watch?v=rVQCzHve8tg
Cienītais, jūs esat ķirzaka

  -2 [+] [-]

, 2015-11-09 10:13, pirms 8 gadiem
Man arī ir nesūdīgāka nākotne ...........

  +1 [+] [-]

, 2015-11-09 10:30, pirms 8 gadiem
"Keep working, young fella. You've got a bright future."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-11-09 10:40, pirms 8 gadiem
Braients savukārt izteicās, ka Porziņģis viņam tomēr pieskāries rokām un līdz ar to pārkāpumu veicis.

Sen jau vairs nav ta (varbut ari nekad nav bijis), ja pieskaries rokaam, tad uzreiz ir parkapums. Sodu iedeva, jo tas ir Kobe.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-11-09 12:59, pirms 8 gadiem
K.Faķingis rakstīja: Stulbie Fakinga ķeponi mīž biksītēs no laimes. Ne jau pats Kobe skrēja pie žurnālistiem. Žurnālisti uzdeva jautājumu. Kobe ka jau jeņķis lēja saldo!
tev kaut kāda skaudība ir vai vienkārši stulbs esi ?? Spēlēji ari KP vienā komandā un tagad skaudība ka tika līdz NBA ?? Nebēdā puis centrāltirgū varēsi ar kādu bomzi tāčku uz ātrumu stumt un iedomāties ka piedalies F1

     [+] [-]

, 2015-11-09 16:24, pirms 8 gadiem
Negribētos lai leģenda beidz karjeru pēc šīs sezonas!

     [+] [-]

, 2015-11-09 16:26, pirms 8 gadiem
Kristapa Porziņģa danks ieņēma 3. vietu NBA Top 10 Dunks of the Week: https://www.youtube.com/watch?v=ZeQ...