Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Nebijām pelnījuši kļūt par čempioniem"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pertija: "Nebijām pelnījuši kļūt par čempioniem"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija pēc sezonas pirmā un vienīgā zaudējuma (savās mājās 0:2 pret "Jelgavu") "SMScredit.lv Virslīgā" atzina, ka komanda, kas savā laukumā atļaujas tā zaudēt, nav pelnījusi titulu.

"Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija: "Apsveicu "Ventspili" ar čempionu titulu. Jau pēc iepriekšējās spēles teicu, ka viņi to ir pelnījuši. Visu sezonu nezaudējām nevienu maču, bet tagad mājās zaudējums ar 0:2. Tāpēc ar pilnu atbildību varu apgalvot, ka titulu nebijām pelnījuši. Zaudējām tad, kad to nekādā gadījumā nevarējām atļauties. Patiesi apsveicu "Ventspili", nekāda cinisma. Viņi ir čempioni, izdarīja visu ko varēja, čempionu titulu nopelnot. Mēs nebijām pelnījuši."

Pertija saminstinoties noraidoši reaģēja uz apgalvojumu par to, ka "Jelgavas" sniegums radīja tādas komandas iespaidu, kas vairāk vēlējusies uzvarēt: "Varbūt. Nē, jums tā šķiet. Mēs ļoti vēlējāmies uzvarēt, jo nezinājamām, kā izvēršas otra spēle [Rīgas "Daugava" pret "Ventspili"]. Redzējāt, cik daudz momentu neizmantojām 1. puslaikā. Tas bija tāds pats scenārijs, kā pret "Jelgavu" 1. aplī un arī pret "Mettu" [kad bija 2:2]. Bija daudz centrējumu, bet bumbas uzbrucējus neatrada. 2. puslaikā spēlējām ar trim, vēlāk pat ar četriem uzbrucējiem, bet neviens bumbu neatrada. Tikmēr "Jelgava" gaidīja pretuzbrukumu iespējas un vienu no tām izmantoja. Spēlējām labi, izdarījām maksimumu, lai iesistu vārtus, taču nesanāca."

"Varbūt šodienas zaudējums spēlētājiem būs mācība uzvarēt tad, kad tas simtprocentīgi nav nepieciešams," teica Pertija, neuzskatot, ka nav izdevies trāpīt desmitniekā ar slodžu sadalījumu sezonai. "Komanda strādā pēc programmas. Sezonas sākumā spēlējām spilgtāk? Un kas? Jūs ātrumus redzējāt? Neesam roboti, pirmo reizi sezonā zaudējām. Gadās tādi momenti. Komanda kustās, komanda spēlē. Zaudējām ar 0:2.. Un kas? Tā būtu katastrofa, ja "Ventspils" šodien nospēlētu neizšķirti. Teicu ģērbtuvē, ka mājās zaudēt ar 0:2 ir katafrofa. Iesistu Šabala vai Karašausks vienus vārtus, viss varētu būt citādi. Tāds ir futbols."

"Jelgavas" galvenais treneris Sergejs Golubevs, nezaudēto maču sēriju pagarinot līdz astoņām spēlēm, bija sajūsmā: "Mums turnīra tabulā uzdevumu nebija, taču atkal gribējām tikai uzvarēt. Pēdējo maču vēlējāmies nospēlēt labā noskaņojumā, tieši pret "Skonto", tieši šeit, "Skonto" stadionā. Pēdējās nedēļās puišus bija ļoti grūti noskaņot. Šodienas mačs it kā neko nenozīmēja, taču spēlējām ar pilnu spēku. Nebija pat runas par eksperimentālu sastāvu vai ko tamlīdzīgu. Šodien bija svarīga spēle!"

"Jelgavai" bija tieši pretēja situācija – komanda sezonas sākumā bija nevarīga, bet beigās – neuzvarama. Golubevs norādīja, ka tādas ieceres sezonas sākumā nebija: "Negribu, lai nākamsezon būtu tāda pati situācija. Pirmkārt, savācāmies, un tad sākās bezzaudējumu sēriju. Ja sekojat mūsu spēlēm, zināt, ka jau jūlijā labi spēlējām, taču nebija rezultātu. Protams, arī daudzos mačos veiksme bija mūsu pusē.

Abiem treneriem ir atšķirīgs viedoklis par to, cik ilgam jābūt čempionātam. Pertija viennozīmīgi ir apmierināts ar trīs apļiem, turpretī Golubevs uzskata, ka trīs apļi ir par maz: "Es vienmēr esmu bijis par četriem apļiem. Un to tagad nesaku tāpēc, ka mums tagad ir vairāk uzvaru. 27 spēles ir par maz. Mums noteikti. "Skonto", kas spēlē Eirokausos, varbūt pietiek ar 27 spēlēm Virslīgā."

  +1 [+] [-]

, 2013-11-09 19:07, pirms 10 gadiem
Tamaz, vārds vietā!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-11-09 19:10, pirms 10 gadiem
Pozitīvi, ka sāncenšu treneris atzīst Ventspils pārākumu

  +1 [+] [-]

, 2013-11-09 19:12, pirms 10 gadiem
Nauda svarīgāka par titulu!
Malači tāpat!Par to doto(līdzjutējiem) maču pret čehiem!

  +1 [+] [-]

, 2013-11-09 19:13, pirms 10 gadiem
pašu vaina, ja skonto nekad uzvarēt svarīgs spele. piemēram pret ventspils (2 reizes!) un DD

  +1 [+] [-]

, 2013-11-09 19:15, pirms 10 gadiem
Vismaz nopelnījāt pa sezonu

  +2 [+] [-]

, 2013-11-09 20:02, pirms 10 gadiem
===>...Spēlējām labi, izdarījām maksimumu, lai iesistu vārtus, taču nesanāca....<===
Toties viss sanāca - SKONTO stadions ir saglābts un puikiem tiks izmaksāta Prēmija par stadiona Ziemas periodu!

  +5 [+] [-]

, 2013-11-09 20:10, pirms 10 gadiem
...un vispār beidziet ākstīties!
Taisiet lai čempionātā būtu vismaz 4 kārtas ( bet labāk 6!)...
Latvijas Virslīgā futbolisti jūtas kā kurortā!... pāris spēles mēnesī....
...UN nekādas izaugsmes perspektīvas.... ko TU vari darīt savā izaugsmē nospēlējot 27 spēles(un ne jau visiem -šogad tik VIENS to spēja) 365 dienu gadalaikā!?!?!?....

  +1 [+] [-]

, 2013-11-09 23:09, pirms 10 gadiem
Te nekāds toto nebija, vienkārši Jelgava parādīja, es pat teikšu, negaidīti labu sniegumu. Skontieši, lai arī visu spēli spieda, tomēr nevarēja gūt vārtus, kamēr jelgavnieki savu iespēju izmantoja. Pirms otrajiem vārtiem jau bija vismaz divi brīdinājuma signāli pie Gribauska vārtiem. Tad viņš vēl saķērās ar Daņilovu. Pēc tam jau Pertija gāja uz pilnu banku un sūtīja laukumā četrus uzbrucējus un Skonto loģiski iekrita aizsardzībā. Jāuzteic Golubevs, kas pēdējā laikā komandu teicami mobilizējis.

Youtubā interesants apskats no spēles + vēl intervijas:

131109_ FKJelgava_SkontoRīga_9min - YouTube

     [+] [-]

, 2013-11-09 23:32, pirms 10 gadiem
Gan jau bija norādījums no vadoņa.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-10 02:26, pirms 10 gadiem
rudzumaize rakstīja: Gan jau bija norādījums no vadoņa.
vadonis ... Jā!Tak ziemai kirājumi jāsagatavo!

  +2 [+] [-]

, 2013-11-10 07:26, pirms 10 gadiem
Tamaz!Tas tev par mutes palaishanu sezonas beigás.Návígi runígs biji,tagad sanjémi to,ko nopelníji

  +2 [+] [-]

, 2013-11-10 09:39, pirms 10 gadiem
Es jau saprotu,ka nav cienīgi spārdīt ar kājām pretinieku,kurš paklupis,bet tā gribās ievilkt viniem pa muguru,jo visas sezonas garumā nācās ciest secinājumus ,ka Skonto labākie(nemaz negribu apstrīdēt,bet vienalga noriebās.)

  +2 [+] [-]

, 2013-11-10 14:33, pirms 10 gadiem
Pēdējos gados mums ir bijušas divas komandas, kas rādījušas skaistu futbolu: Jūrmalas Spartaks 2012. gada sezonas pirmajā pusē un Skonto --- šāgada sezonas lielāko daļu. Vispirms novērtēsim to, kas mums -- futbola cienītājiem -- ir ticis dots. Tālāk varam domāt, kāpēc Skonto nenoturējās tajā līmenī līdz galam, un te paliek jautājums, vai formas kritums saistīts ar kādu kļūdu treniņu procesā (varbūt bija vienkārši neizbēgams pēc formas kulminācijas uz eirokausu laiku) vai tikai ar to, ka, jo tuvāk rudenim, jo sliktāka kļuvusi Skonto finansiālā situācija (un šis iemesls noteicis arī Mingazova nespēlēšanu)?

     [+] [-]

, 2013-11-10 14:44, pirms 10 gadiem
P.S. Cik nu saprotu, uz tādiem koeficientiem kā Jelgavas 13 var nopelnīt krietnu naudu privātajiem izdevumiem --, bet ne jau miljonu komandas budžetam, jo tādas likmes toto kantoris vienkārši nepieņemtu (un, ja pieņemtu, tad bankrotētu, nespējot laimestu izmaksāt, tā kā tikpat čušs vien sanāktu).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja