Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Liepājas Lauvām" zaudējums pret Štelmahera "Pieno Žvaigždes"

"Liepājas Lauvām" zaudējums pret Štelmahera "Pieno Žvaigždes"
Martins Andrjukaitis
Foto: Mārtiņš Sīlis

Sesto zaudējumu septiņās spēlēs Baltijas Basketbola līgā (BBL) piedzīvojusi "Liepājas Lauvas" komanda, kas šovakar savā laukumā ar 79:85 piekāpās Roberta Štelmahera trenētajai "Pieno Žvaigždes" vienībai no Lietuvas.

Mājinieki sāka ar Kravčenko, Mejo, Timmu, Andrjukaiti un Dukuli sākumsastāvā. Tieši abi Latvijas U19 spēlētāji – Timma un Dukulis, guva pirmos punktus Liepājai. Turpinājumā gan iniciatīvu uzbrukumā pārņēma Andrjukaitis un Mejo, bet komanda ar pāris punktiem atradās vadībā. Ceturtdaļas pēdējās divās minūtes Štelmahera vadītā "Pieno Žvaigždes" vienība veica 6:1 izrāvienu un pēc spēlētām 10 minūtēm neizšķirts(23:23). Jāatzīmē, ka "Lauvu" rindās pirmajā ceturksnī debitēja Krists Pīternieks.

Otro ceturtdaļu labi sāka liepājnieki, izvirzoties vadībā ar 30:25, taču Lietuvas komanda ātri mājiniekus noķēra. Līdz puslaikam risinājās līdzīga cīņa, bet ceturksni atkal nedaudz labāk noslēdza viesi – 43:39. Otro puslaiku veiksmīgi sāka "Liepājas Lauvas", pirmajās minūtēs mājinieki izvirzījās vadībā, bet tad pēc Dukuļa, Kravčenko, Mejo un Andrjukaiša metieniem tika panākts jau +8 pārsvars. Diemžēl atkal plusi tika izlaisti – divu minūšu laikā bijušais "VEF" leģionārs Trevors Hjūzs "Pieno Žvaigždes" labā guva 10 punktus un neizšķirts uz tablo – 59:59. Pēdējā ceturtdaļas sekundē raidījumu no centra iemeta Kravčenko, taču tiesneši metienu neieskaitīja, jo laiks esot bijis jau beidzies.

Pēdējām desmit minūtēm "Lauvām" spēka vairs nepietika. Buksēja uzbrukums, bet, tuvojoties mača beigām, piektās piezīmes saņēma trīs komandas līderi – Andrjukaitis, Mejo un Dukulis. Minūti un četrdesmit sekundes līdz ceturtdaļas noslēgumam viesi bija vadībā ar 78:68, taču pēc Pīternieka un Kravčenko metieniem mūsējie panāca -5. Timma 39 sekundes līdz beigām vēl iemeta divus sodiņus, panākot 77:80, tomēr tas arī bija viss. Sodu sišana Liepājai neattaisnojās, noslēgumā piedzīvojot sesto neveiksmi septiņos BBL mačos - 79:85

Labākais "Lauvu" vienībā ar 19 punktiem un sešām bumbām zem groziem bija Martins Andrjukaitis. Mārtiņš Kravčenko guva 17 punktus, bet Timmam un Mejo katram pa 13. Uzvarētājiem 17 punkti Trevora Hjūza kontā.

BBL Elites divīzija, 9. novembris

Liepājas Lauvas - Pieno Žvaigždes" 79:85
Liepājas Lauvas: Andrjukaitis 19 + 6 atl.b., Kravčenko 17, Mejo 13, Timma 13 + 9 atl.b., Dukulis 9, Pīternieks 4, Ate 2, Helmanis 2

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-11-09 21:31, pirms 12 gadiem
Vai ir kas jauns? rakstīja: No piena tur tālu, hehe. Es drīzāk teiktu Šokolādai Žvaigždes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-09 22:26, pirms 12 gadiem
Pietrūka Lauvām trīs līderi spēles beigās, bet tā jau kopumā spēle uzlabojas. Krīt acīs, ka trūkst labu spēlētāju uz maiņu...Ja pamat 5nieks vēl izskatās labi, tad korekcijas visu vienā mirklī var sarežģīt. Gribētos vismaz pēc jaunā gada, lai komanda iegūtu centru un maiņu Mejo. Pīternieks pirmajai spēlei bija pat labs, bet jautājums ir, vai tiešām nav iespējams piesaistīt komandai kādu meistarīgāku spēlētāju?! Būtu vajadzīgs kāds Pīrss Koldvels vai Laimonas Kiselius, kas var pavilkt, Šobrīd vien stabili to var Kravčenko. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2011-11-10 17:36, pirms 12 gadiem
Marions rakstīja: Pietrūka Lauvām trīs līderi spēles beigās, bet tā jau kopumā spēle uzlabojas. Krīt acīs, ka trūkst labu spēlētāju uz maiņu...Ja pamat 5nieks vēl izskatās labi, tad korekcijas visu vienā mirklī var sarežģīt. Gribētos vismaz pēc jaunā gada, lai komanda iegūtu centru un maiņu Mejo. Pīternieks pirmajai spēlei bija pat labs, bet jautājums ir, vai tiešām nav iespējams piesaistīt komandai kādu meistarīgāku spēlētāju?! Būtu vajadzīgs kāds Pīrss Koldvels vai Laimonas Kiselius, kas var pavilkt, Šobrīd vien stabili to var Kravčenko. Lai veicas!
Ģenerālmenedžeris teica, ka nav naudas un šosezon tas arī ir viss. Nekam vairs nepietiekot.