Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blūms un Bertāns pret Stambulas grandiem

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Blūms un Bertāns pret Stambulas grandiem
Jānis Blūms
Foto: euroleague.net

Trešdien, 9. novembrī, pasaulē atzīmē Berlīnes Mūra krišanas divdesmit otro gadadienu, bet Eiropā notiek "Turkish Airlines" Eirolīgas ceturtās kārtas spēles. Dāvja Bertāna "Union Olimpija" plkst. 20:00 pēc Latvijas laika savā laukumā uzņems Stambulas "Galatasaray", Jāņa Blūma "Bilbao Basket" plkst. 21:45 sāks cīņu ar citu Stambulas klubu "Fenerbahce Ulker", bet Kristapa Valtera "Unicaja" mājās tiksies ar Horvātijas komandu "KK Zagreb".

20:00 Union Olimpija (1-2) – Galatasaray (1-2)

Slovēnijas vicečempioni pret Turcijas vicečempioniem. “Union Olimpija” pirms nedēļas Stožices arēnā izcīnīja pirmo uzvaru pār Polijas čempioniem “Asseco Prokom”. Trešdien ļubļanieši vēlreiz mēģinās izmantot mājas sienu priekšrocības.

Eiropas laukumos abas komandas nav tikušās. “Union Olimpija” Eirolīgas bilance pret diviem citiem Stambulas klubiem ir 2-8. Savā laukumā divreiz izdevies pārspēt “Anadolu EFES” komandu. Izbraukumā sāncenšiem zaudēts, bet visas sešas cīņas ar “Fenerbahce” beigušās ar neveiksmi.

Adrijas līgā “Union Olimpija” turpina cīnīties bez zaudējumiem. Iepriekšējā nedēļā labo ziņu skaitu papildināja Ļubļanas uzbrucēju, īpaši Denija Grīna veiksmīgā spēle. Otrajā kārtā aizmetis garām visus deviņus metienus, trešajā kārtā amerikānis atgriezās ar 23 punktiem un pieciem realizētiem tālmetieniem.

“Galatasaray” sastāvā atslēgas spēlētājs ir slovēnis Jaka Lakovičs. Aizsargs karjeru sāka Ļubļanas “Slovan” un “KRKA Novo Mesto” sastāvos, bet valsts vadošajā klubā nekad nav spēlējis. Viņa komandas biedrs Enders Arslans pirms pieciem gadiem dažus mēnešus spēlēja “Union Olimpija” sastāvā.

21:45 Bilbao (1-2) – Fenerbahce Ulker (1-2)

Spānijas vicečempioni ar Turcijas čempioniem agrāk Eirolīgā nav tikušies. Bilbao basketbolisti savās mājās Eirolīgā cīnījušies bez zaudējumiem un trešdien mēģinās izcīnīt otro uzvaru turnīrā. “Liga Endesa” čempionātā Basku zemes klubam ir trīs panākumi sešās spēlēs (3-3), bet pēdējā spēlē izbraukumā Katalonijā tika piedzīvots zaudējums pret “Manresa”.

“Bizkaia Bilbao” kapteinis Marko Baničs pēc pirmajām trīs kārtām ar vidēji spēlē gūtiem 19 punktiem ir piektais rezultatīvākais spēlētājs Eirolīgā. Pasaules čempionātā Turcijā viņš pārstāvēja Horvātijas valstsvienību, sacenšoties kopā ar “Fenerbahce” horvātu trio Roko Ukiču, Bojanu Bogdanoviču un Marko Tomašu. Savukārt centra spēlētājam D`Oram Fišeram nepieciešams bloķēt trīs pretinieku metienus, lai iekļūtu Eirolīgas “100 bloku” klubā, kurā šobrīd ir deviņi basketbolisti.

Interesanti, ka Stambulas klubā savulaik spēlējis Latvijas valstsvienības centra spēlētājs Kaspars Kambala. Pavasarī “Fenerbahce” sieviešu komandas sastāvā par Turcijas čempioni kļuva Anete Jēkabsone-Žogota, bet starpsezonā līgumus ar klubu parakstīja Elīna Babkina, Zane Tamane. “Kanārijputniņu” rindās strādā arī bijušais Latvijas valstsvienības galvenais treneris Džordžs Dikeoulakos un Hulians Martiness.

21:45 Unicaja (2-1) – KK Zagreb (0-3)

Andalūzijas kausa ieguvējiem un “Liga Endesa” līderiem ir lieliska iespēja apspēlēt Horvātijas čempionus. Sāncenšu komandu sezonas sākumā vajā neveiksme pēc neveiksmes. Pirms nedēļas horvāti savā laukumā nespēja neko izdarīt pret Maskavas CSKA, piedzīvojot sagrāvi 47:89. Adrijas līgā Horvātijas čempioni ar bilanci 2-4 ieņem tikai devīto vietu.

Malagas klubam ir pozitīva bilance gan Spānijas čempionātā, gan Eirolīgā. Šonedēļ paradījušās ziņas, ka “Unicaja” vēlas pastiprināt priekšējo līniju, piesaistot Brazīlijas centra spēlētāju ar Spānijas pasi Tjago Spliteru. Pērn brazīlietis debitēja NBA klubā “San Antonio Spurs”, 61 spēlē vidēji savācot 4,9 punktus un 3,5 atlēkušās bumbas. Pirms tam Spliters septiņus gadus pārstāvēja Basku zemes vadošo klubu “Caja Laboral”, palīdzot tam izcīnīt divus ACB čempionu titulus (2008, 2010) un trīs Spānijas Karaļa kausus. Savā pēdējā sezonā Ibērijas pussalā brazīlietis izcēlās ar vidēji 15,4 punktiem un 7,1 izcīnītu bumbu zem groziem. Brazīlijas valstsvienību basketbolists pārstāv no 2002. gada, šovasar palīdzot izlasei izcīnīt sudraba medaļas Ameriku čempionātā. Tiesa, par Spliteru interesi izrāda arī Vitorijas klubs.

“Unicaja” un “KK Zagreb” Eirolīgā tiksies pirmo reizi. Malagas centra spēlētājs Luka Zoričs iepriekšējās divarpus sezonas pārstāvēja Horvātijas čempionus, spēlējot kopskaitā ar 10 sāncenšu basketbolistiem, ieskaitot Mario Kasunu, Damiru Mulameroviču un Dario Šariču. Pēdējais Eirolīgā ieguvis lielu spēles laiku jau 17 gadu vecumā.

Neskatoties uz pieaugušo kluba neveiksmēm, ar Zagrebas kluba jaunatnes sistēmu lietas ir labā kārtībā. Par to liecina pavasarī izcīnītais jaunatnes Eirolīgas tituls. Finālā jaunie horvāti ar 1994. un 1995. gadā dzimušajiem talantiem priekšgalā pārspēja Kaspara Vecvagara pārstāvēto Kauņas “Žalgiri”. Vasarā Šariča upuru sarakstā FIBA U19 Pasaules čempionātā Liepājā un Rīgā nokļuva gan Lietuvas, gan ASV izlases. Līdz panākumiem ULEB Eirolīgā vēl jāpagaida.

”Turkish Airlines” ULEB Eirolīga 2012 (grozu sadalījums)

A grupaB grupaC grupaD grupa
Olympiacos 1-2Panathinaikos 3-0Real 2-1Barcelona 3-0
Caja Laboral 3-0CSKA 3-0Maccabi 2-1Montepaschi 3-0
Fenerbahce 1-2Unicaja 2-1Partizan 1-2Unics 1-2
Bilbao 1-2Žalgiris 0-3Anadolu EFES 2-1Asseco Prokom 0-3
NGC Cantu 2-1Brose Baskets 1-2Emporio Armani 1-2Union Olimpija 1-2
Nancy 1-2KK Zagreb 0-3Spirou Charleroi 1-2Galatasaray 1-2

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Latviešu pārstāvētie klubi 9. novembrī ULEB Eirolīgā izcīnīs

  • 12

  • 49

  • 48

  • 6


  +3 [+] [-]

, 2011-11-09 14:05, pirms 12 gadiem
Visi uzvarēs! Par lieliskām spēlēm!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-09 14:37, pirms 12 gadiem
Brīnos, ka pie Novika raksta ir pielikta bilde pēc būtības, nevis foto, kur attēlot akmens, ko metis bijušais Bilbao fizioterapeits pirms diviem gadiem savā atvaļinājumā Ķīnā.

  -3 [+] [-]

, 2011-11-09 15:21, pirms 12 gadiem
blums bilde bauda vai temperatura nav?

  +2 [+] [-]

, 2011-11-09 16:55, pirms 12 gadiem
archibald rakstīja: blums bilde bauda vai temperatura nav?
labāk pārbaudi kā Tev ar viņu.

Trīs uzvaras ar lieliskiem sniegumiem mūsu čaļu izpildījumā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-11-09 21:17, pirms 12 gadiem
Bertaanam jaamaina klubs. nu nelaizh vinju speeleet te. Neuzticaas un viss. Vinjam lai attiistiitos ir jaaspeelee nevis solinjsh jaadeldee

  +2 [+] [-]

, 2011-11-09 21:25, pirms 12 gadiem
un kapeec virsrakstaa tikai Bluums un Bertaans? Valters nespeelees?