Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas spēlēs nosaka skatītāju ierobežojumu līdz 1000, amatieru līgas tiks aizvadītas bez līdzjutējiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Virslīgas spēlēs nosaka skatītāju ierobežojumu līdz 1000, amatieru līgas tiks aizvadītas bez līdzjutējiem
Edgars Pukinsks. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde, izvērtējot potenciālos riskus un pamatojoties uz 9. oktobrī pieņemtajiem grozījumiem Ministru kabineta (MK) noteikumos saistībā ar pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, apstiprinājusi ierobežojumu ieviešanu pašmāju futbola sacensību un treniņprocesa norisē.

No 10. oktobra uz nenoteiktu laiku visas LFF organizētās jaunatnes sacensības un attiecīgo dalībnieku treniņprocess notiek bez skatītāju klātbūtnes. Tāpat, ņemot vērā šī brīža situāciju ar Covid-19 izplatību, LFF lēmusi no 10. oktobra uz nenoteiktu laiku liegt skatītāju klātbūtni arī amatieru sacensībās, tai skaitā Latvijas 1., 2. un 3. līgas turnīros.

Pēc izmaiņām MK noteikumos, Covid-19 uzliesmojuma īpaši skartajos reģionos - Aizputes novadā, Daugavpils pilsētā, Daugavpils, Dundagas, Kuldīgas, Olaines , Talsu un Krāslavas novados no 10. oktobra līdz 6. novembrim nav atļauta Latvijas jaunatnes čempionāta un amatieru sacensību norise, kā arī attiecīgais treniņprocess. Čempionāta dalībnieki, kas pārstāv attiecīgās teritorijas, spēles var organizēt neitrālos laukumos vai izbraukumā.

Ņemot vērā spēļu rīkošanas aizliegumu jauniešiem un amatieriem minētajos reģionos, LFF drošības nolūkos noteikusi, ka no 10. oktobra līdz sezonas beigām bez skatītāju klātbūtnes Daugavpilī notiks arī Virslīgas čempionāta spēles. Saistībā ar izmaiņām MK noteikumos Virslīgas sacensībās maksimālais skatītāju skaits tiek noteikts ne vairāk kā 30% apjomā no fiksētā personalizēto sēdvietu skaita stadionā un ne vairāk kā noteikts MK noteikumos - 1000. Skatītāju stāvvietas tiek aizliegtas.

Ņemot vērā iepriekšminētos ierobežojumus, attiecīgi papildināts tiks LFF organizēto sacensību sanitārais protokols. LFF uzsver, ka pēc savas būtības gan LFF sanitārais protokols, gan MK noteikumi ir saistoši jebkādām ar organizētu futbolu saistītām aktivitātēm neatkarīgi no LFF iesaistes attiecīgā pasākuma organizatoriskajos jautājumos. "Atbildīgi par valstiski noteikto ierobežojumu ievērošanu esam mēs visi – gan katrs individuāli, gan kā kāda konkrēta segmenta pārstāvji. Gan LFF kā organizācija, gan klubi, spēlētāji, treneri un bērnu vecāki nes atbildību pārējās sabiedrības priekšā, lai ar savu attieksmi pret esošo situāciju palīdzētu mums visiem kopīgi ar to tikt galā. Paldies Izglītības un zinātnes ministrijai par ātro reakciju uz MK lēmumiem, kas ļāva arī mums operatīvi sagatavoties jaunajiem apstākļiem, tai skaitā pielāgojot biļešu piedāvājumu gaidāmajām Latvijas nacionālās un U-21 izlašu mājas spēlēm 13. oktobrī. Vērtējot kopējo situāciju, uzskatām par nepieciešamiem arī pakārtotos LFF lēmumus, tai skaitā amatieru sacensību turpmāku organizēšanu bez skatītāju klātbūtnes, lai pēc iespējas mazinātu potenciālos nākamos riskus. Novērtēsim to, ka futbols turpina mūs priecēt un ir mūsu ikdienā arī šajos neskaidrajos laikos, un apzināsimies, ka katrs mēs esam atbildīgi par tālāko situācijas attīstību," pauž LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas futbola federācija

     [+] [-]

, 2020-10-10 06:14, pirms 4 gadiem
Kāda starpība? Virslīgas mačus"Kovids" neapmeklē, bet viņu ļoti intresē amatieru futbols. Kautkāds Murgs!😬👻🤖

  +1 [+] [-]

, 2020-10-10 07:07, pirms 4 gadiem
andris_salmins_3674367 rakstīja: Kāda starpība? Virslīgas mačus"Kovids" neapmeklē, bet viņu ļoti intresē amatieru futbols. Kautkāds Murgs!😬👻🤖
Nezinu, protams, precīzi, bet pieļauju, ka iemesls ir tāds, ka amatieru spēlēs nevar nodrošināt tādu noteikumu ievērošanu, kā to var izdarīt Virslīgā. Ir redzams, ka diemžēl uz cilvēku godaprātu nevar paļauties.

     [+] [-]

, 2020-10-12 12:55, pirms 4 gadiem
Uz virslīgas spēlēm jau nekad neatnāk 1000 skatītāju!
Kaut kādi neloģiski, stulbi lēmumi!