Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Pērn VHL spēlējušais Bazevičs kļūst par "Mogo" aizsardzības kārtējo papildinājumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pērn VHL spēlējušais Bazevičs kļūst par "Mogo" aizsardzības kārtējo papildinājumu
Kristaps Bazevičs. Foto: vhlru.ru

“Optibet” hokeja līgas klubs “Mogo/LSPA” paziņojis par 26 gadus vecā aizsarga Kristapa Bazeviča pievienošanos. Viņš profesionāļa karjeras laikā Latvijā aizvadījis tikai divas spēles.

Pēc Kristapa Bazeviča pieteikšanas “Mogo/LSPA” sezonas pieteikumā atrodami 12 aizsargi. Skaļākie vārdi ir Nacionālajā hokeja līgā spēlējušais Oskars Bārtulis un draftētais Kārlis Čukste, pieredzējušais Krišjānis Rēdlihs, kā arī komandas balsti vairāku sezonu garumā Renārs Demiters un Krišs Lipsbergs. Ar piecām uzvarām un diviem zaudējumiem “Mogo” sezonas kopvērtējumā ieņem trešo vietu, atpaliekot no “Zemgales/LLU” un “Olimp/Venta 2002”.

26 gadus vecais Bazevičs aizvadītajā sezonā spēlēja Krievijas Augstākajā līgā, pārstāvot Pekinas “KRS-BSU”. 39 mačos viņš izcēlās ar 16 rezultatīvām piespēlēm, aizsargu vidū šajā rādītājā ieņemot otro vietu. Vienību pārstāvēja vēl divi latvieši - aizsargs Artūrs Salija un uzbrucējs Gunārs Skvorcovs. Viņi tika pie teikšanas arī Kontinentālajā hokeja līgā, bet Bazevičs izsaukumu uz augšu nesaņēma.

Pirms tam Bazevičs divus gadus spēlēja Ziemeļamerikā, SPHL, kas tiek uzskatīta par ceturto spēcīgāko līgu - aiz Nacionālās hokeja līgas, Amerikas Hokeja līgas un ECHL. Tur viņš 101 spēlē izcēlās ar 50 punktiem. Pirms Ziemeļamerikas posma Bazevičs kļuva par pirmo latvieti, kurš izcīnījis Francijas čempiona titulu, pārstāvot “Gap”. Iepriekš spēlēts arī Austrijā un Somijas otrajā līgā.

Latvijas čempionātā Bazevičs aizvadījis tikai divas spēles - 2015./16. gada sezonu viņš sāka “Zemgales” rindās. Interesanti, ka “Mogo” rīt tiksies tieši pret “Zemgali”. Aizsargs spēlējis arī Latvijas izlasē, sešos mačos izceļoties ar vieniem vārtiem.

     [+] [-]

, 2020-10-13 01:08, pirms 4 gadiem
Nu cik atceros, bija tomēr izsaukts arī us khl pekinā, tikai nedebitēja
Vēl man atmińā, ka pirms Francijas spēlēja Olimpija, Slovēnija