Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ķīnas kanāls CCTV pārraidīs pirmo NBA spēli gada laikā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ķīnas kanāls CCTV pārraidīs pirmo NBA spēli gada laikā
Adams Silvers. Foto: PA/Scanpix

Ķīnas vadošais televīzijas kanāls CCTV paziņojis par plāniem pārraidīt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) piekto finālspēli, kas šonakt 4.00 pēc Latvijas laika norisināsies starp Losandželosas ''Lakers'' un Maiami ''Heat''. Ķīna pārtrauca demonstrēt NBA spēles pēc Hjūstonas ''Rockets'' ģenerālmenedžera Derila Moreja izteikto atbalstu par protestiem Hongkongā 2019.gada oktobrī.

2019.gada oktobrī Hjūstonas ''Rockets'' ģenerālmenedžeris Derils Morejs savā Twitter kontā pauda atbalstu Hongkongā notiekošajiem protestiem, kas sarežģīja NBA attiecības ar Ķīnu. Lai kā NBA vadība centās nogludināt situāciju, taču tā atteicās sodīt Moriju un viņa izteicienus, kā to vēlējās Ķīna un līdz ar to valsts pieņēma lēmumu pārtraukt pārraidīt Nacionālās basketbola asociācijas spēles.

Pēdējos mēnešos gan zināms, ka līgas komisārs Adams Silvers pielicis pūles, lai atjaunotu sadarbību ar Ķīnu. Līgai tā ir svarīga no komerciālā viedokļa - komisārs neslēpa, ka paziņojums par spēļu nepārraidīšanu un dažādu Ķīnas uzņēmumu atbalsta sarukums NBA komandām devis aptuveni 300 miljonu dolāru zaudējumus.

Pūliņi, visticamāk, vainagojušies panākumiem un tiek ziņots, ka pirmo reizi gada laikā Ķīnas vadošais kanāls CCTV pārraidīs NBA spēli - finālsērijas piekto cīņu starp Losandželosas ''Lakers'' un Maiami ''Heat''. Paziņojumā uzsvērti NBA centieni atjaunot sadarbību: ''NBA sūtīja mums apsveikumus gan Nacionālajā dienā, gan rudens svētkos, ko novērtējam. Tāpat līga devusi pozitīvu ieguldījumu mūsu cilvēku cīņā pret Covid-19 pandēmiju.''

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-10-09 19:04, pirms 3 gadiem
reni gan visu laiku tur rādīja