Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Serbijas čempioni pirms valsts kausa izcīņas mača neielaiž Kosovā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Serbijas čempioni pirms valsts kausa izcīņas mača neielaiž Kosovā
Belgradas "Crvena zvezda" futbolisti kopā ar saviem līdzjutējiem. Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix

LETA--AFP. Serbijas vadošā futbola vienība Belgradas "Crvena zvezda" trešdien netika ielaista Kosovā, kur tai bija paredzēta Serbijas kausa izcīņas spēle pret vietējo klubu.

Belgradas komandai bija paredzēta astotdaļfinālā spēle pret vietējo "Trepca", kuras sastāvā spēlē vienīgi serbu izcelsmes spēlētāji. Tomēr Kosovas varasiestādes paziņoja, ka, šķērsojot ziemeļu robežu, "Crvena zvezda" autobusam iebraukšana tika liegta.

"Mums neatļāva iebraukt valstī, lai arī Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) aicināja aizvadīt spēli," Serbijas televīzijas kanālam RTS teica Blegradas kluba direktors Zvezdans Terzičs. "Kosovas varasiestādes tēloja kurlos šajā sakarā."

Direktors vēlāk gan pauda, ka spēle ceturtdien tiks aizvadīta Belgradā. Terzičs arī neslēpa izbrīnu par notikušo, jo "Trepcas" komanda Mitrovicā regulāri aizvada Serbijas līgas spēles.

Pretējās domās bija Kosovas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Erolds Salihu: "Spēles, kas organizētas no Serbijas Futbola federācijas puses, šeit nav notikušas," teica Salihu. "Mēs vienmēr esam atvērti pārbaudes spēlēm ar "Partizan" vai "Crvena zvezda" komandām."

Pērn Serbijas kausa izcīņas finālā tikās abas Belgradas komandas "Partizan" un "Crvena zvezda", uzvaru ar 1:0 svinot "Partizan".

Kā zināms, tad "Crvena zvezda" šobrīd Serbijas čempionāta ietvaros pēc desmit spēlēm ar 27 punktiem atrodas pirmajā pozīcijā, savukārt UEFA Čempionu līgas B apakšgrupā serbiem divos mačos ir iekrāti trīs punkti, kas dod otro vietu.