Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" atgriežas pie adidas un noslēgs trešo vērtīgāko kreklu sponsorēšanas līgumu

Agris Suveizda

"Arsenal" atgriežas pie adidas un noslēgs trešo vērtīgāko kreklu sponsorēšanas līgumu
Aleksandrs Lakazets. Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs Londonas "Arsenal" apstiprinājis, ka no nākamās sezonas tas atsāks sadarbību ar vācu sporta ekipējuma ražotāju adidas. Mediji ziņo, ka parakstīta piecu gadu sadarbība par 300 miljoniem sterliņu mārciņu jeb 340 miljoniem eiro.

Vidēji sezonā līguma summa būs 60 miljoni sterliņu mārciņu jeb 68 miljoni eiro, un Londonas "Arsenal" krekla ražotāju sponsorlīguma ziņā pakāpsies uz dalītu trešo vietu futbola pasaulē. Līdere ir Spānijas "Barcelona", kuras līgums ar "Nike" no šīs sezonas līdz 2026. gadam ir vērts 155 miljonus eiro gadā. Savukārt otrajā vietā ir Mančestras "United", kuras līgums ar adidas ir spēkā līdz 2025. gadam un ienes 75 miljonus sterliņu mārciņu jeb 85 miljonus eiro sezonā.

Londonas "Arsenal" ar adidas jau sadarbojās no 1986. līdz 1994. gadam, bet pēc tam 20 gadus kluba formas gatavoja Nike. No 2014. gada "Arsenal" bija līgums ar Puma, kas beigsies nākamajā pavasarī. Puma Londonas klubam ik sezonu maksāja 30 miljonus sterliņu mārciņu jeb 34 miljonus eiro, un paredzams, ka Puma nākamsezon pāries pie Mančestras "City", gadā maksājot 50 miljonus sterliņu mārciņu jeb 56,7 miljonus eiro.

Trešo vietu kreklu izgatavošanas līgumu ziņā "Arsenal" dalīs ar citu Londonas klubu "Chelsea", kas 60 miljonus mārciņu jeb 68 miljonus eiro no Nike saņems līdz pat 2032. gadam. Savukārt Minhenes "Bayern" līgums ar adidas ir 60 miljonus eiro vērts un noslēgts līdz 2030. gadam.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...