Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Neredzu nekādu iemeslu atkāpties"

Agris Suveizda

Pahars: "Neredzu nekādu iemeslu atkāpties"
Marians Pahars
Foto: LFF.lv

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pirms rītvakar gaidāmās spēles pret Ungāriju atklāja, ka pamatsastāvā gaidāmas izmaiņas, taču teica, ka to nebūs daudz. Preses konferencē piedalījās arī izlases kapteinis Kaspars Gorkšs.

Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars: "Ar mums viss ir kārtībā. Gatavojamies rītdienas spēlei. Saprotam, cik nopietna spēle rīt būs. Saprotam, ka līdzjutēji no mums grib vairāk. Un mēģināsim izdarīt visu, lai rīt dabūtu rezultātu."

Kādi secinājumi izdarīti, Fēru spēli noskatoties video? Varbūt domas ir mainījušās?
Pahars: "Tagad, protams, ir vieglāk runāt, bet negribu daudz runāt par spēli pret Fēru salām – runāsim tikai par Ungāriju. Taču, jā, bija momenti un epizodes, kurās kļūdījāmies un kur viss nebija tik labi. Taču kopumā vēlreiz pateikšu, ka mēģinājām un izdarījām visu, lai uzvarētu. Un man nav nekādu pretenziju futbolistiem par pašatdevi un to, ka viņi cīnījās līdz galam. Diemžēl pieļāvām rupjas kļūdas un zaudējām spēli."

Kāda ir situācija ar traumām? Piemēram, kā jūtas Zjuzins?
Pahars: "Grūti teikt. Vēl būs treniņš, vakarā parunāsim un rīt redzēsim. Bet kaut kādas izmaiņas būs, jo zaudējām spēli. Saprotam, ka ne visi ir apmierināti ar rezultātu. Vispirms mēs paši – puiši ir neapmierināti ar rezultātu. Izdarīsim secinājumus un, protams, veiksim kādas izmaiņas. Nedomāju, ka to būs daudz, bet mums vajag pastiprināt kādas nianses."

Kāds komandā ir noskaņojums? Vai izdevies aizmirst iepriekšējo spēli?
Gorkšs: "Noskaņojums šodien jau principā ir diezgan labs. Mums nav dots daudz laika, lai ilgi pārdzīvotu. Un mums ir dota iespēja šīs ne tik pozitīvās emocijās rīt pārvērst pozitīvās emocijās. Tāpēc mums nav citas izvēles kā vien skatīties uz priekšu un, galvenais, izdarīt visu, lai maksimāli atjaunotos un sagatavotos rītdienas spēlei. Jo šobrīd rītdienas spēle mums ir pati svarīgākā, arī man tā ir pati svarīgākā. Un domāju, ka mūsu līdzjutējiem tā ir ļoti svarīga."

Ko vari teikt par Ungārijas izlasi?
Pahars: "Domāju, ka visi saprot, cik nopietns pretinieks būs rīt. Tas ir objektīvi. Jā, mēs daudz analizējam un daudz ko zinām. Un pie daudz kā mums ir jāpiestrādā. Protams, ungāri ir tehniska komanda, kas daudz uzbrūk pozicionāli. Tai ir ātri spēlētāji, līderi. Kā Džudžāks, kurš ir laba līmeņa spēlētājs. ["Euro 2016" finālturnīrā] Francijā ungāri parādīja, ka var ļoti labi spēlēt. Cīnīsimies līdz galam, un ceru, ka būsim gatavi spēlei. Ceru, ka puiši atdos visu spēku, lai atkal iegūtu pozitīvas emocijas."

Francijā ungāri spēlēja ar ātriem pretuzbrukumiem, bet rīt viņi droši vien daudz vairāk spēlēs pozicionāli. Vai mums tas ir pluss, ka atkal varēsim spēlēt ar pretuzbrukumiem?
Pahars: "Šodien neviens nevar pateikt, vai tā būs. Nezinu, kā sanāks – rīt redzēsim. Pagājušajā ciklā daudz spēlējām pret komandām, kuras daudz uzbruka pozicionāli. Un, jā, viens no mūsu trumpjiem bija ātrie pretuzbrukumi. Redzēsim. Mums ir divas iespējas – spēlēt atklātāk vai spēlēt zemāk. Parunāsim, kāds būs spēles sākums."

Ungāru viens punkts divās spēlēs ir objektīvs iznākums?
Gorkšs: "Domāju, ka ja pirmajā spēlē izcīnītais punkts ungāriem droši vien ir uzskatāms kā neveiksme, tad otro spēli viņi zaudēja labi spēlējošai Šveicei. Un zaudēja pēdējās minūtēs, kas nekad nav patīkami. Domāju, ka viņi ar šo vienu punktu noteikti nav apmierināti un pie mums atbraukuši tikai ar vienu mērķi, kas ir uzvara."

Ja ungāru mērķis ir trīs punkti, kāds ir mūsu mērķis?
Gorkšs: "Domāju, ka sportā var būt tikai viens mērķis. Tā ir uzvara. Un arī mūsu mērķis, lai cik tas kādreiz arī neizklausītos naivi, vienmēr ir uzvara. Domāju, ka tas nemainīsies arī rītdien. Mēs varam stāstīt par skaistiem mērķiem, ka gribam iepriecināt sevi, gribam iepriecināt skatītājus, gribam iepriecināt mammu, tēti un visus pārējos, bet tomēr esam rezultātu biznesā. Skaidrs, ka mūsu mērķis šajā spēlē ir tikai viens, un tā arī ir uzvara. Var teikt, ka laukumā satiekas divi ievainoti zvēri, kuri pēc šīm divām spēlēm bija cerējuši uz kaut ko vairāk. Domāju, ka mūs gaida ļoti aizraujoša spēle."

Teici, ka zini, ka līdzjutēji nav priecīgi par rezultātu pret Fēru salām. Vai zini arī, ka daudzi grib, lai tu atkāpies?
Pahars: "Un ko tu gribi no manis? Tas nav jautājums man, bet gan valdei. Ja kādam ir tādas domas, tad ko varu darīt. Saprotu, ka esmu atbildīgs par rezultātu. Jā, mēs mēģinājām, izdarījām visu, bet tas ir futbols, tas ir normāli. Treneri nāk un iet. Kāpēc tāds jautājums man? Jautā Indriksonam vai Mežeckim, kāpēc man? Arī treneris to var izdarīt [atkāpties]? Neredzu nekādu iemeslu. Tikai tāpēc, ka zaudējām 0:2? Un? Laba spēle. Mēģinājām. Redzēsim, ja būs tāds pats nākotnē [acīmredzot domāts rezultāts Torshavnā], tad, protams – ko es šeit darīšu?! Neko! Bet tāds jautājums pirms spēles? Nezinu…"

Ja būtu neierobežotas iespējas izvēlēties sastāvu, cik daudz no Fēru spēles pamatsastāva spēlētu arī rīt?
Pahars: "Bet man ir izvēle. Jau teicu, ka būs izmaiņas, bet to nebūs daudz."

Vai ungāru spēlē kaut kas ir mainījies kopš "Euro 2016" finālturnīra?
Pahars: "Domāju, ka nē. Tie paši spēlētāji, tas pats treneris, tāda pati taktika. Pretinieki bija citi, un varbūt pirmā spēle pret Fēru salām viņiem neizdevās – pretinieki spēlēja ļoti dziļi, un ungāriem bija grūti viņus apspēlēt."

1 2 3 85 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-10-09 20:52, pirms 8 gadiem
Mīkstais!

  +8 [+] [-]

, 2016-10-09 20:54, pirms 8 gadiem
Vai tiešām Pahars baidās, ka neatradīs pienācīgu darba vietu, ka par visām varītēm cenšas noturēties pie izlases stūres?
Pat spēlētājiem tava āda jāglābj pēc tik apkaunojoša zaudējuma!
Pietiks bāzt batonus ausīs futbola sabiedrībai. Tavas vainas dēļ izlase zaudēja
Esi vīrs ar godu, savāc pekeles un atkāpies!

     [+] [-]

, 2016-10-09 20:54, pirms 8 gadiem
kapitāli.... patīk tādi teksti,,,, pa lielam jau tu neko neesi sasniedzis ar izlasi , rezultātu tak nav,,, spēle ir drausmīga ar visu kapitanu prieksgala.... ja jau tu te smirdi ka nekas traks nav noticis, tad kas būs pret portugaļiem...kāds ta tas trakais rezultats var but..... miskaste ne izlase....
Slēpts komentārs: GrantsHills

  +1 [+] [-]

, 2016-10-09 20:57, pirms 8 gadiem
Brilles, b.., uzliec
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-10-09 21:03, pirms 8 gadiem
hehe
, 2013-07-11 14:23, pirms 3 gadiem, ignorēt, atbildēt
man gan tāda sajūta, ka pēc gada visi prasīs Pahara atkāpšanos srsly nevar panemt kadu arpus PSRS!?
HVZ ko vajag, katrā gadījumā bumbu apstrādāt un lēmumus pieņemt viņš veciem zirgiem jau neiemācīs, bet pundurvalstis apspēlēt jau nu gan vajadzētu, ibio
atkāpies!
no otras puses, ja atkāpsies tad kas būs - duets Astafjevs & Riherts? Tas vispār būs āmen baznīcā, aleluja un visi pārējie un Ar Dievu Latvijas futbols, Hasta la vista manana

  +6 [+] [-]

, 2016-10-09 21:04, pirms 8 gadiem
Skumji, ka neredzi... Uzliec brilles

  -1 [+] [-]

, 2016-10-09 21:05, pirms 8 gadiem
sukasbļa

  +2 [+] [-]

, 2016-10-09 21:05, pirms 8 gadiem
Manas domas ir vnk. Pahar meklē citu darbu,kā spēlētājs tu biji labs ,bet vadīt izlasi tu nemāki!!!!

  +2 [+] [-]

, 2016-10-09 21:05, pirms 8 gadiem
Protams ka baidas bet kurs cits vinju nems par treneri. Jaturas cik ilgi vien var, tomer 10k eur. Visu vinjam cienu ka speletajam bet treneris nu so so..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-10-09 21:07, pirms 8 gadiem
Pahars ir reāli galvā sists, kā pēc 2 noželojamām spēlēm pret Andoru un Feru salām var tik bravūrīgi runāt ,ne kauna , ne goda viņam

  +6 [+] [-]

, 2016-10-09 21:08, pirms 8 gadiem
Tas tomēr nav normāli ja savā laukumā jāzaudē kautkādam salińu arhipelāgam... kas tālāk, drīz varbūt arī Vatikānam kāsīsim? Kas te ir normāls, Pahar? Tas ir apkaunojums Latvijas futbolam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-10-09 21:18, pirms 8 gadiem
Vēl ko gribēju piebilst,vai tad mums tiešām nav labāka aizsarga par lēno un "ka tik prom"Gorkša?TEV ARĪ JĀSAPROT,ka tev ir jābeidz karjera izlasē!!!

  +9 [+] [-]

, 2016-10-09 21:18, pirms 8 gadiem
Atrodiet normālu ārzemju speciālistu un varbūt arī izlase kaut ko sasniegs. Latvijā nav savu augsti kvalificētu speciālistu, kas var mainīt domāšanu, attieksmi un pieeju, lai paceltu latiņu nedaudz augstāk.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-09 21:32, pirms 8 gadiem
Vienīgais ko var mainīt: Jātestē visi 19-22 gadīgie virslīgas spēlētāji , lai kāds izsitas uz ārzemēm! Jāliek pret Portugāli, Šveici, Ungāriju, lai cīnās!

  -1 [+] [-]

, 2016-10-09 21:39, pirms 8 gadiem
nezinu kur lai lff jums atrod ārzemju speciālistu ,kas pratiis latviešu valodu,jo sc komentatajiem ta bija obligata prasiba kad nema Paharu.

bet ta ja Pahars musu izlasi pataisijis par klauniem

  +1 [+] [-]

, 2016-10-09 21:45, pirms 8 gadiem
deadmau5 rakstīja: Atrodiet normālu ārzemju speciālistu un varbūt arī izlase kaut ko sasniegs. Latvijā nav savu augsti kvalificētu speciālistu, kas var mainīt domāšanu, attieksmi un pieeju, lai paceltu latiņu nedaudz augstāk.
Parādi vienu ārzemju speciālistu, kas ir ko sasniedzis ilgtermiņā(ar LV izlasēm)?

  -2 [+] [-]

, 2016-10-09 21:47, pirms 8 gadiem
nekas Futbolā nemainīsies ar trenera maiņu .. deal with it Latvija nenormāli regresejusi šajā Dārgajā sportaveidā.. vajadzēs gadus un naudu lai atgutos.. bet pie šādas valsts un vadības .. iespējams arī neatgusies bez privāta "sponsora" .. Krievijas līgai nevajag kautkādu Rīgas Daugavu no Gazprom naudas ?

  +2 [+] [-]

, 2016-10-09 21:49, pirms 8 gadiem
Iemeslus Pahara maiņai var sameklēt, bet neveiksmju cēlonis joprojām ir spēlētāju meistarība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-09 22:01, pirms 8 gadiem
Nu un kurš labprātīgi atkāptos zinot ka tik silta vieta vairs nebūs garantēta...kam vajag tik nepieredzējušu specialistu...

  +2 [+] [-]

, 2016-10-09 22:02, pirms 8 gadiem
Marians ir krietni iedomīgas un ļoti pārliecināts par savām spējām. Droši vien labs atbalsts LFF ja var tā mierīgi pļāpāt. Vispār vājš un nepieredzējis treneris.

  -4 [+] [-]

, 2016-10-09 22:13, pirms 8 gadiem
Kada starpiba - Latvijas futbola meistari sāks spelet kaa Mesi vai Ronaldu ja izlasi trenes piemeram Lēvs? NĒ!!!!

     [+] [-]

, 2016-10-09 22:16, pirms 8 gadiem
deadmau5 rakstīja: Atrodiet normālu ārzemju speciālistu un varbūt arī izlase kaut ko sasniegs. Latvijā nav savu augsti kvalificētu speciālistu, kas var mainīt domāšanu, attieksmi un pieeju, lai paceltu latiņu nedaudz augstāk.
Nu un ko tas tavs ārzemju spečuks izdarīs ar tādiem spēlētājiem kam nav klubi kam nav spēļu prakse...ko? pēkšņi iemācīs šiem labāku tehniku un visu pārējo nepieciešamo lai spēlētu kā vajag??? Neesi naivs...vajadzīgi labi speciālisti visos klubos kas ar jaunatni nodarbojas un sagatavo labus spēlētājus un tikai tad var sapņot par kaut kādu tur ārzemju speci ko piesaistīt izlasei...kamēr skonto atraugas būs pie teikšanas visos izlases līmeņos neko labāku negaidat

  -3 [+] [-]

, 2016-10-09 22:16, pirms 8 gadiem
Paharam iedots, atvainojos, bet diezgan sudigs materials ar ko vinjam jastrada!!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-09 22:19, pirms 8 gadiem
Paldies par asiem jautājumiem!!!
Taču viens precizējums - ne jau par 0-2 šujamies, bet par spēli, kādu redzējām pret EE, AND un FĒR!!!

     [+] [-]

, 2016-10-09 22:22, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Paldies par asiem jautājumiem!!!
Taču viens precizējums - ne jau par 0-2 šujamies, bet par spēli, kādu redzējām pret EE, AND un FĒR!!!
To jau marīanna nesaprot. Spēles saturs ir apała 0. Tik pat apała kā kapteinis

     [+] [-]

, 2016-10-09 22:22, pirms 8 gadiem
Bronsons rakstīja: Nu un ko tas tavs ārzemju spečuks izdarīs ar tādiem spēlētājiem kam nav klubi kam nav spēļu prakse...ko? pēkšņi iemācīs šiem labāku tehniku un visu pārējo nepieciešamo lai spēlētu kā vajag??? Neesi naivs...vajadzīgi labi speciālisti visos klubos kas ar jaunatni nodarbojas un sagatavo labus spēlētājus un tikai tad var sapņot par kaut kādu tur ārzemju speci ko piesaistīt izlasei...kamēr skonto atraugas būs pie teikšanas visos izlases līmeņos neko labāku negaidat
Stopiņi, nav jāņem tādi. Jāņem tie, kam ir prakse - Bulvis, Kamiesis, Koļesovs, Savčenkovs u.t.t.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-09 22:27, pirms 8 gadiem
Lido rakstīja: Mīkstais!
Jā, vecis atkāptos! Jāņem normāls ārzemju speciālists un Indrikovs ar jātriec prom...
1 2 3 85 komentāri