Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: VEF 2013: mazs, tomēr solītis uz priekšu

Andrejs Siliņš

Viedoklis: VEF 2013: mazs, tomēr solītis uz priekšu
Rīgas VEF 2013. gada modelis izskatās solīds
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jaunās nedēļas ievadā beidzot plašākai pašmāju auditorijai atrādījās pēdējo divu gadu Latvijas čempionvienība Rīgas VEF, savā laukumā triumfējot pār Ļubercu "Triumph". Skaidrs, ka optimālais novērtējums pēc pirmajiem mačiem mājās nevar būt, tomēr ir vairākas iezīmes, kuras vērts atzīmēt.

Pēc rezultāta un kopējās bildes VEF pret krievu "Triumph" izskatījās labi, tomēr rūpīgākie groza bumbas sekotāji atzīmēs darbību aizsardzībā. Pirmajās 20 spēles minūtēs īsti apgriezienus spēlei savā laukuma galā uzņemt neizdevās. Nevar neņemt vērā arī dažbrīd ārkārtīgi nejēdzīgo svilpšanu no soģu puses (tiesa, uz abām pusēm daudz maz vienmērīgi), taču ir lietas, ko tiesneši neietekmēja. Piemēram, atlēkušo bumbu izcīnīšana pie sava groza. Uz to pēc mača norādīja arī treneris Ramūns Butauts un pilnīgi pamatoti – "Triumph" izcīnīja 15 bumbas uzbrukumā, tātad 15 reizes tika pie atkārtotas uzbrukuma iespējas. Diemžēl šī konkrētā mača tehniskais protokols neļauj iepazīties ar to, cik punktus "Triumph" guva ar otrajām iespējām, taču skaidrs, ka mačos pret augstākas klases pretiniekiem šāda paviršība var maksāt krietni vairāk nekā šoreiz.

Skaidrs, ka arī ar gandrīz 60 procentu (57%, ja precīzi) precizitāti no tālās līnijas VEF nevar rēķināties kā ar standartu. Spiediens groza apakšā, kā ierasts, ir gana izteikts un vismaz uz "Triumph" spēlētāju fona Kavaļauskam lielu problēmu izmantot sev piešķirtās iespējas nebija. Vēl viens centrs rotācijā gan nenāktu par ļaunu, jo ne Bērziņš, ne Zavacks nebūs tie, kuri aktīvi un agresīvi spēlēs ar muguru pret grozu. Pēc lieliskās vasaras izlasē Bērziņš šobrīd izskatās zaudējis formu.

To pašu var attiecināt arī uz Dairi Bertānu, bet tas pat, iespējams, nemaz nav slikti. Parasti formas kritums pēc izlases iestājas nedaudz vēlāk, bet Bērziņam un Bertānam - tagad. Un labāk lai tagad, nevis kādā izšķirošā mačā (piemēram, ULEB Eiropas kausā izšķiroši mači var būt jau sezonas vidū).

Kopumā izskatās, ka VEF atkal ir spēris nelielu solīti uz priekšu – labu latviešu spēlētāju kodols papildināts ar pilnvērtīgākiem ārzemniekiem nekā bija tie, kuri komandu pameta apzeltīti pavasarī. Un tā gadu no gada VEFiņš pamazām, bet ar augšupejošu tendenci piesaista ārzemniekus. Protams, būs interesanti pavērot, kā Īdžejs Roulends un Vils Denielss darbosies saspringtākās epizodēs nekā pirmdienas vakarā. Vēl tikai derētu kāds līmenim atbilstošs papildspēks zem groziem (eh, ja būtu izdevies atgriezt Parahovski...), lai komplektācijai, ņemot vērā budžeta iespējas, varētu likt ļoti labu atzīmi. Vai ar to būs gana izvirzīto mērķu sasniegšanai un pārsniegšanai (kluba vadības izvirzītie uzdevumi nav nekas ārkārtējs), rādīs laiks un apstākļi, bet izjūtu līmenī šķiet, ka viss būs labi.

Starp citu, pirmdien problēmas sagādāja arī piezīmes, bet ar to jārēķinās pie tāda aizsardzības stila, kādu piekopj treneris Butauts. Jāatzīst arī, ka tik skrupuloza tiesāšana ir sava veida izņēmums, vismaz spēlējot šajā reģionā. Cits stāsts ir Eiropas kauss, kur soģi allaž pārkāpumus fiksējuši naskāk. Bet, pieminot Eiropas kausu, izloze pirmajai turnīra fāzei noteikti ir vērtējama ar plus zīmi. Kristapa Valtera "dragoni" sezonas sākumā vairāk cīnoties ar trūkumiem nekā izmantojot priekšrocības. Ja "Triumph" īpaši nepastiprināsies, VEFam jāņem abas spēles, bet franču komandu motivācija starptautiskajā arēnā allaž uzdevusi vairāk jautājumus nekā sniegusi atbildes.

VEF mērķi 2012/2013. gada sezonā

LBL - čempiontituls
VTB - izslēgšanas spēles
Eiropas kauss - Top8

Kuros turnīros VEF sasniegs izvirzītos mērķus?

  • 70

  • 6

  • 9

  • 1

  • 16

  • 2

  • 2

  • 6


Slēpts komentārs: Skudriniekss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-10-10 11:28, pirms 12 gadiem
Jā, lieliska analīze pēc pirmās (!) un pagaidām vienīgās (!!) VEF spēles šosezon.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-10 12:13, pirms 12 gadiem
Rasheed_pacer rakstīja: Jā, lieliska analīze pēc pirmās (!) un pagaidām vienīgās (!!) VEF spēles šosezon.
basket.lv
Vef ir aizvadījis arī vienu spēli LBL, kas kopumā ir divas spēles. Kā arī "neskaitāmas" pārbaudes spēles.

     [+] [-]

, 2012-10-10 12:29, pirms 12 gadiem
Pietrūkst labs centrs. Jāmēģina atrast papildus līdzekļi, ideālā variantā Kambalam!

  +3 [+] [-]

, 2012-10-10 12:29, pirms 12 gadiem
Domāju, ka Kaspars Bērziņš ar var spēlēt ar muguru pret grozu! Kasparam vairāk jāizdara spiediens uz grozu, jo tur viņš ir daudz noderīgāks nekā mētājot trīniekus. Trenerim dažreiz ir lietderīgāk dabūt tehnisko un sakustināt komandu un neļaut tiesnešiem uz galvas kāpt, nekā palaist spēli. Šajā gadījumā, ja komanda pārliecinoši vinnēja, viss ir pareizi!