Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Viljamsa atspēlējas pret Pironkovu, Azarenka pamatīgi sagrauj Mertensu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa atspēlējas pret Pironkovu, Azarenka pamatīgi sagrauj Mertensu
Serēna Viljamsa. Foto: AFP/Scanpix

Seškārtējā "US Open" čempione Serēna Viljamsa (WTA 8.) ceturtdaļfinālā mačā ar rezultātu 4:6, 6:3, 6:2 pieveica pirmo turnīru pēc trīs gadu prombūtnes aizvadījušo Cvetanu Pironkovu. Bulgārijas tenisiste otrā seta sākumā dažas minūtes bija vadībā ar setu un breiku, taču vēlāk bija spiesta samierināties ar piekto zaudējumu tikpat mačos pret titulēto amerikānieti. Viljamsas nākamā pretiniece Viktorija Azarenka (WTA 27.) ar 6:1, 6:0 pazemoja sezonas uzvaru līderi Elīzi Mertensu (WTA 18.), pēc septiņu gadu pārtraukuma atgriežoties "Grand Slam" pusfinālā.

Viljamsai 20 eisi un atspēlēšanās pret nogurušo Pironkovu

1. setā bija tikai viens breiks, kas notika piektajā geimā. Serēna Viljamsa pie 30:30 ieservēja dubultkļūdu, bet ar eisu atvairīja breikbumbu. Amerikānietei tūlīt sitiens autā un vēl vienu breikbumbu atspēlēt nebija pa spēkam. Mača ievadā un it sevišķi šajā geimā garajās izspēlēs dominējusī Cvetana Pironkova vēlreiz precīzi nospēlēja tādā tenisā, Viljamsai negaidīti un neaizsniedzi uzsitot ar "backhand" pa kreiso sānu līniju.

Viljamsai setā breikbumbu nebija, bet pašai vēl divas vajadzēja atspēlēt pie rezultāta 3:5, kad bulgārietes breikbumbas bija setbumbu vērtībā. Viņa pirmo atspēlēja pati ar diagonālo sitienu kombināciju, bet otrās setbumbas izspēlē Pironkovai neprecīzs "forehand" uzbrukums (auts). Pironkova nākamajā geimā pie 5:4 komfortabli izservēja setu, zaudējot tikai vienā izspēlē (ar dubultkļūdu).

Viņa uzvarēja arī nākamajā geimā, kas nozīmēja 2. setu sākt ar breiku. Pironkova pie 30:30 ar "backhand" sitienu pa kreiso līniju ieguva breikbumbu. Serēnai kļūda ar diagonālo "forehand". Pironkovai neizdevās nostiprināt pārsvaru. Līdz tam brīdim pretiniecei breika iespējas nedevusi un pieļāvusi ļoti maz kļūdu (visā 1. setā tikai piecas nepiespiestās), Pironkova tagad kļūdījās divreiz pēc kārtas, no 1:0, 30:30 divas bumbiņas iesitot tīklā.

Spēlējot pirmo turnīru kopš 2017. gada Vimbldonas, Pironkova savā piektajā mačā deviņās dienās nolūza 2. seta izskaņā. Servējot pie 3:4, Pironkovai trīs sitieni pēc kārtas autā. Viņa spēja atvairīt tikai pirmo breikbumbu (izgājienā pie tīkla), bet otrās breikbumbas izspēli ar 24 sitieniem pabeidza ar vāju raidījumu tīklā. Viljamsa pie 5:3 izservēja setu, no 15:30 trāpot trīs eisus pēc kārtas. Viņai pirmajos divos setos kopā bija 16 eisi, bet visā mačā 20.

Izšķirošā seta pirmais geims ilga deviņas minūtes, kuru laikā Viljamsa ar sitieniem autā iztērēja divas breikbumbas. Savukārt Pironkovai kļūda trešās breikbumbas izspēlē, bumbiņu ar sasteigtu uzbrukumu raidot pāri gala līnijai. Viljamsa pēc uzvaras savā nākamajā serves geimā bija vadībā ar 2:0, iegūstot jau piekto geimu pēc kārtas. Pironkova atrada enerģiju un precizitāti, lai uzvarētu nākamajos divos serves geimos, bet ne vairāk.

Viljamsai pēc trešdienas pusdienlaikā Ņujorkā gūtā panākuma arvien ir perfekta bilance pret Pironkovu (5-0). Serēna trīs no piecām uzvarām guvusi pēc zaudējuma 1. setā – viņa tā triumfēja arī 2007. gadā "French Open" (5:7, 6:1, 6:1) un 2011. gadā Īstbornā (1:6, 6:3, 6:4).

Viljamsa 11. reizi pēc kārtas uzvarēja "US Open" ceturtdaļfinālā, sasniedzot 14. pusfinālu Ņujorkā (10-3), kas viņai būs 39. pusfināls "Grand Slam" karjerā (33-5). Pirmoreiz "US Open" ceturtdaļfinālā spēlējušajai Pironkovai ir 1-3 bilance "Grand Slam" ceturtdaļfinālu mačos, vienīgo uzvaru gūstot 2010. gadā Vimbldonā pret tolaik 2. vietā bijušo Venusu Viljamsu ar rezultātu 6:2, 6:3.

Azarenka "Grand Slam" pusfinālā pēc septiņu gadu pārtraukuma

Elīze Mertensa šogad guvusi visvairāk uzvaru (23), viņa ceturtdaļfinālu sasniedza bez zaudētiem setiem un astotdaļfinālā ar 6:3, 6:3 sakāva "Australian Open" čempioni Sofiju Keninu (WTA 4.), bet mačā pret Viktoriju Azarenku nospēlēja ļoti bāli, ļaujot Baltkrievijas sportistei iespaidīgi dominēt. Vika vienīgo geimu zaudēja ar savu servi, tam notiekot 1. setā pie rezultāta 2:0, kad viņai neizdevās aizstāvēt otro servi.

Mertensa otro gadu pēc kārtas "US Open" zaudēja ceturtdaļfinālā, pērn tas notika ar rezultātu 6:3, 2:6, 3:6 pret topošo čempioni Bjanku Andresku (WTA 15.). Beļģietes labākais rezultāts "Grand Slam" turnīros ir pusfināls 2018. gadā Austrālijā.

Savukārt šovasar Ņujorkā arī "Premier 5" turnīrā uzvarējusī Azarenka svinēja 10. uzvaru pēc kārtas, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju "Grand Slam" ceturtdaļfinālos un pusfinālā iekļūstot pirmoreiz kopš 2013. gada "US Open". Viņa 2012. un 2013. gadā sasniedza finālu Ņujorkā, abos gadījumos zaudējot Serēnai – attiecīgi 2:6, 6:2, 5:7 un 5:7, 7:6(6), 1:6.

Abi pusfināli notiks ceturtdienas vakara sesijā jeb naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika. Plkst. 2:00 Naomi Osakas tikšanās ar Dženiferu Breidiju, bet pēc tam Viljamsas un Azarenkas pirmā cīņa kopš 2015. gada.

"US Open 2020", sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Serena Williams – Tsvetana Pironkova4:6 6:3 6:2
(4) Naomi Osaka – Shelby Rogers6:3 6:4
Victoria Azarenka – (16) Elise Mertens6:1 6:0
(28) Jennifer Brady – (23) Yulia Putintseva6:3 6:2

     [+] [-]

, 2020-09-10 09:06, pirms 4 gadiem
Žēl, ka Pironkovai nepietika spēka ... Apnicis tas nīlzirgs tenisa laukumos