Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

SKA sistēmas uzbrucējam četru gadu diskvalifikācija par kokaīna lietošanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

SKA sistēmas uzbrucējam četru gadu diskvalifikācija par kokaīna lietošanu
Foto: IIHF

IIHF lēmusi piespriest 19 gadus vecajam krievu uzbrucējam Iļjam Altibarmakjanam četru gadu diskvalifikāciju, jo dopinga analīzēs viņa ķermenī tika konstatēta kokaīna klātbūtne. Līdz šim viņš spēlēja Sanktpēterburgas SKA paspārnē.

Iļjam Altibarmakjanam analīzes tika veiktas pēc 6. februāra mājas spēles, bet viņš par atrastajām vielām tika informēts 25. martā, kad arī spēkā stājās diskvalifikācija. Tagad pieņemts lēmums uzbrucējam piespriest četru gadu sodu jeb viņš laukumā nedrīkstēs doties līdz 2024. gada 24. martam (ieskaitot).

Pēc tam, kad Altibarmakjans saņēma ziņu, ka viņa ķermenī konstatētas kokaīna pēdas, viņš nepieprasīja B proves pārbaudīšanu un arī nepieprasīja viņa uzklausīšanu lietas ietvaros. Diskvalifikācija par šādu pārkāpumu ir četri gadi, ja vien sportists nespēj pierādīt, ka viela viņa organismā nonākusi ne paša vainas dēļ.

Aizvadītajā sezonā Altibarmakjans pārstāvēja Sanktpēterburgas “SKA-1946”, kas spēlē MHL. Viņš 51 spēlē izcēlās ar 20 vārtiem un 20 piespēlēm, būdams ceturtais rezultatīvākais hokejists komandā. Tagad viņš drīkst spēlēt tikai sacensībās, kas nav IIHF pakļautībā, piemēram, Ziemeļamerikas līgās.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/news/20520/...