Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Saldus OK un "Meridiāns"/CPSS/"Pārgauja" triumfē Latvijas čempionātā stafetē

Ints Megnis
Ints Megnis

Saldus OK un "Meridiāns"/CPSS/"Pārgauja" triumfē Latvijas čempionātā stafetē
Vīru stafetes starts. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Svētdien Tartaka ezera apkārtnē Krāslavas novadā noskaidroti 2019. gada Latvijas čempioni orientēšanās stafetē, pulcējot ap 600 dalībnieku no gandrīz 20 Latvijas klubiem. Spēcīgākajā sieviešu grupā jau ceturto gadu pēc kārtas zelta medaļas cēsniecēm Viedai Lūsai, Kristīnei Bertukai un Sandrai Grosbergai, bet starp vīriem zelts Saldus OK orientieristiem Atim Rešķim, Kristapam Jaudzemam un Rūdolfam Zērnim.

Vīru konkurencē šogad uz starta stājās veselas 20 stafetes komandas, kuru vidū vismaz sešām bija potenciāls cīnīties ne tikai par vietu trijniekā, bet arī par zelta medaļām. Pārsteigumu pirmajā etapā sagādāja Ogre OK/SC pirmā komanda, kam Valters Reneslācis atnesa vairāk kā divu minūšu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem Matīsu Slikšjāni no "Azimuta", Ati Rešķi no Saldus un Giju Sabo Baru no "Mežmalas"/"Madona" komandām. Raivo Kivlenieks otrajā etapā spēja saglabāt Ogres komandas līderpozīciju, tomēr tikai ar vienas sekundes pārsvaru pār "Mežamalas"/"Madona" komandu, kam lielisku sniegumu otrajā etapā rādīja Alvis Reinsons. Trešajā vietā pēc otrā etapa ierindojās Ogres otrā komanda, kam pirmajos divos etapos startēja Mikus Zvirbulis un Edgars Ustinovs.

Saldus OK komanda pēc otrā etapa ar Kristapu Jaudzemu ieņēma vien piekto vietu, taču šī brīža Latvijas labākais orientierists Zērnis ar labāko laiku ne tikai pēdējā etapā, bet starp visiem stafetes dalībniekiem spēja izcīnīt savai komandai zelta medaļas. Uzvaras liktenis izšķīrās distances pēdējos metros, kur Zērnis bija par četrām sekundēm ātrāks kā Andris Kivlenieks no Ogre OK/SC komandas. "Mežmalas"/"Madona" ar baltkrievu Dmitriju Mihaļkinu pēdējā etapā finišēja trešajā vietā. Cīņā par medaļām līdz pat pēdējam etapam iesaistījās arī Azimuts OK-Sm BJSS komanda, taču Artūram Pauliņam neveiksmīgs sniegums pēdējā etapā un finišā septītā vieta.

Mazāk spraiga cīņa par uzvaru izvērtās dāmu konkurencē, kur savu dominanci arī šogad apliecināja "Meridiāns"/CPSS/"Pārgauja" orientieristes, esot vadībā visas stafetes garumā un finišējot ar vairāk kā astoņu minūšu pārsvaru pār tuvākajām sekotājām. Pirmajā etapā pārliecinošā otrajā vietā finišēja Magda Cigle no "Kāpa", bet trijnieku noslēdza Signe Sirmā no Alnis OK-JNSC komandas. Kluba "Briksnis" orientieriste Linda Krūmiņa pirmajā etapā uzrādīja septīto labāko laiku, taču lielisks Aijas Skrastiņas sniegums otrajā etapā komandai ļāva pacelties uz otro vietu, sekundi priekšā Iritai Puķītei no "Kāpas". Noslēdzošajā etapā Laura Vīķe spēja "Kāpai" atnest pārliecinošu sudrabu, bet bronzas medaļu liktenis arī izšķīrās stafetes pašās beigās, Lolitai Kauķei no "Briksnis" finišējot septiņas sekundes ātrāk kā Elzai Ķuzei no Alnis OK-JNSC komandas.

“Atšķirībā no citiem gadiem, šogad pirmoreiz bijām stabilas līderes visas stafetes garumā. Nevienai komandai tā arī neizdevās pietuvoties tik ļoti, lai varētu ar mums cīnīties par uzvaru. Latvijas čempionāts stafetē mums vienmēr ir bijis svarīgs un bijām gatavojušās šim startam. Neviena zelta medaļa nekad nenāk viegli. Veiksme arī ir svarīgi, bet šo noteikti bijām nopelnījušas,” atzīst uzvarētāju komandas pēdējā etapa skrējēja Grosberga

VISI REZULTĀTI