Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cardinals" un Džonsons vienojas par 39 miljonu līgumu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Cardinals" un Džonsons vienojas par 39 miljonu līgumu
Deivids Džonsons
Foto: Sipa USA/Scanpix

Īsi pirms Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonas sākuma Arizonas "Cardinals" ir pagarinājuši līgumu ar vienu no vadošajiem pussargiem Deividu Džonsonu.

Dienu pirms pirmās Nacionālās futbola līgas 2018. gada sezonas spēles Arizonas "Cardinals" ir paziņojusi, ka ir noslēgusi jaunu līgumu ar savu pussargu Devidu Džonsonu. Tas paredz, ka pussargs, kurš izlaida teju visu 2017. gada sezonu, Arizonā paliks līdz 2021. gada sezonas beigām un šajā laikā saņems 39 miljonus ASV dolāru, no kuriem 30 miljoni ir garantētā summa. Tiesa, tāpat tiek baumots, ka līguma summa var pieaugt līdz pat 45 miljoniem.

Jāpiebilst, ka līdz ar šī līguma noslēgšanu Džonsons ir kļuvis par trešo apmaksātāko NFL pussargu, rēķinot vidējās algas (13 miljoji). Viņam priekšā ir tikai Tods Gērlijs (14.375 miljoni) un Līveons Bels (14.544 miljoni).

Jāsaka, ka šajā gadījumā komanda ir veikusi diezgan labu darījumu, jo Deivids Džonsons 2016. gada sezonā viņš bumbu spēja aiznest 1239 jardus tālu un gūt 16 piezemējumus, bet piespēļu uzbrukumā viņš guva 879 jardus un vēl četrus piezemējumus. Iepriekšējā sezona vispusīgajam pussargam gan noslēdzās īsti nesākoties, jo jau pirmajā sezonas mačā viņš guva rokas savainojumu kā dēļ izlaida visu atlikušo sezonu.

2018. gada kampaņu Arizonas "Cardinals" sāks šovakar, izbraukumā tiekoties ar Vašingtonas "Redskins".

Kā arī

- Jau pieminētais Līveons Bels, kurš ir izlaidis visu pirmssezonas sagatavošanās posmu, jo tādā veidā demonstrēja savu attieksmi pret līguma situāciju (komanda nepiedāvā viņam pilnvērtīgu līguma pagarinājumu, bet jau vairākas sezonas izmanto tā saukto "franšīzes birku"), nav ieradies komandā arī pirms pirmās nedēļas mača pret Klīvlendas "Browns" un Pitsburgas "Steelers" uz izbraukuma maču ir devušies bez viņa.

Jāpiebilst, ka viena mača izlaišana Belam izmaksā 853 tūkstošus ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/