Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Bārtija un Vandevei "US Open" finālā atspēlē trīs mačbumbas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bārtija un Vandevei "US Open" finālā atspēlē trīs mačbumbas
Koko Vandevei un Ešlija Bārtija
Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas un ASV duets Ešlija Bārtija/Koko Vandevei dramatiskā "US Open" finālā ar atspēlētām trim mačbumbām pieveica "Australian Open" čempiones Timeju Babošu un Kristinu Mladenoviču (3:6, 7:6(2), 7:6(6), abas svinot savu pirmo "Grand Slam" titulu.

Bārtija ar piekto mēģinājumu uzvar "Grand Slam" finālā

Ungārijas un Francijas duetam pirmās divas mačbumbas bija 2. setā pie rezultāta 5:4 uzņemšanā. Vandevei pirmo atspēlēja ar diagonālo "smešu", bet otrās mačbumbas izspēlē Babošai kļūda ar sitienu tīklā. Trešā un pēdējā mačbumba viņām bija 3. seta taibreikā pie rezultāta 6:5 (atkal uzņemšanā), kad Mladenoviča pie tīkla nenoreaģēja pēc Bārtijas sitiena korta vidū.

Baboša un Mladenoviča līdz izšķirošā seta taibreikam varēja netikt. Viņas 3. setā atspēlēja breiku un arī pie 4:5 savas serves geimā novērsa divas mačbumbas. Bārtija pirmās mačbumbas izspēlē iesita tīklā, bet otro pie tīkla atspēlēja Mladenoviča.

Francijas tenisiste savu komandu iegāza mača finišā. Viņa 3. seta taibreikā pie 5:5 stūrī trāpīja "volley", bet kopš trešās mačbumbas iegūšanas nospēlēja trīs neveiksmīgas punktus pēc kārtas – vispirms izlaists Bārtijas sitiens, pēc tam sitiens autā pēc Bārtijas otrās serves un visbeidzot pie 6:7 Mladenovičai dubultkļūda!

Jaunās čempiones ceļā uz "US Open" titulu pieveica abas šī gada labākās komandas. Bārtija un Vandevei, kuras bija izliktas ar 13. numuru, pusfinālā ar 6:4, 7:6(6) sakāva galvenās favorītes Barboru Krejčīkovu un Kateržinu Sinjakovu, pieliekot punktu Čehijas komandas "hat trick" misijai. Krejčīkova un Sinjakova šosezon uzvarēja gan "French Open", gan Vimbldonā, bet Ņujorkā mērķi nesasniedza.

Finālā uzvarētajām Babošai un Mladenovičai bija otrais numurs. Bārtija no 2013. līdz 2017. gadam ar citu Austrālijas tenisisti Keisiju Delakvu četras reizes zaudēja finālos – vienreiz katrā no četriem "major" turnīriem. Arī Vandevei ieguva pirmo "Grand Slam" titulu, viņai bija pirmais fināls.

Marejam cita pāriniece, rezultāts tāds pats

Pirms gada titulu kopā ar Martinu Hingisu ieguvušais Džeimijs Marejs šogad ar Šveices tenisisti vairs nevar startēt kopā, jo viņa pagājušās sezonas beigās pēdējo reizi beidza profesionālo karjeru. Marejs tika pie citas meistarīgas pārinieces Betānijas Matekas-Sendsas personā. Lielbritānijas un ASV duets finālā ar 2:6, 6:3, 11:9 pieveica Polijas un Horvātijas duetu Alicja Rosolska/Nikola Mektičs. Zaudētāji pirmoreiz spēlēja "Grand Slam" finālā.

Dubultspēļu speciāliste Mateka-Sendsa ieguva astoto "Grand Slam" titulu – viņai sieviešu dubultspēlēs ir pieci, bet "mikstā" trīs. Amerikānietei Ņujorkā pirmais tituls pēc pagājušajā gadā Vimbldonā gūtā nopietnā ceļgala savainojuma. Marejs uzvarējis sešos "major" turnīros, no kuriem jauktajās dubultspēlēs viņam četri tituli. Marejs Ņujorkā par čempionu kļuvis pēdējās trīs viesošanās reizēs. Viņš 2016. gadā ar brazīlieti Brunu Suaresu uzvarēja kungu dubultspēlēs, bet nākamajos divos gados izcīnīja jaukto dubultspēļu trofeju.