Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" jauktajās dubultspēlēs uzvar Zīgemunda un Pavičs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" jauktajās dubultspēlēs uzvar Zīgemunda un Pavičs
Mate Pavičs un Laura Zīgemunda
Foto: AFP/Scanpix

Piektdienas pēcpusdienā tika kronēti 2016. gada "US Open" pirmie čempioni, kad jaukto dubultspēļu sacensībās triumfēja neizsētais Lauras Zīgemundas un Mates Paviča duets.

Vācijas un Horvātijas komanda finālā ar rezultātu 6:4, 6:4 apspēlēja ar septīto numuru izlikto ASV duetu Koko Vandevei/Radžīvs Rams. Uzvarētāju sastāvā lielu darba apjomu paveica Pavičs, kurš regulāri izcēlās ar labu spēli pie tīkla, bet zaudētāju rindās vāji servēja šī fināla dalībnieku abākās serves īpašnieks Rams, kurš tika nobreikots divas reizes.

Gan 28 gadus vecajai Zīgemundai, gan 23 gadus vecajam Pavičam uzvara Ņujorkā deva pirmo "Grand Slam" titulu, pirmoreiz spēlējot kopā. Tikmēr Vandevei šogad otrais zaudētais "miksta" fināls. Viņa janvārī kopā ar Rumānijas tenisistu Horiju Tekau bija spiesta samierināties ar 2. vietu Melburnā.

Par 2. vietām runājot, Ramam šovasar otrais zaudētais fināls – viņš augustā kopā ar Venusu Viljamsu Riodežaneiro olimpiādes finālā piekāpās Betānijai Matekai-Sendsai un Džekam Sokam.

Pagājušā gada čempioni Martina Hingisa un Leanders Paess 2. kārtā zaudēja Ramam un Vandevei, ASV duetam piekāpjoties ar rezultātu 6:7(1), 6:3, 11:13. Šveices un Indijas komandai supertaibreikā divreiz bija četru punktu pārsvars.